CDA offert kruisje op aan hoofddoek

Ja je moet toch wat in je ellende. Als je vindt dat hoofdoeken echt niet kunnen, dan moet je ook de hand in eigen boezem steken. Dus wordt het kruisje geofferd op het altaar van de waanzin van de politieke correctheid. Natuurlijk moet je een kruisje ook verbieden als je hoofddoeken verbiedt, ben ik het helemaal mee eens.

Maar ik vind het helemaal geen probleem als ik een ambtsdrager een uiting van zijn/haar geloof zie dragen. Ik word daar niet nerveus van. Ik ga er van uit dat de mensen zich realiseren wat ze doen en als ambtsdrager gewoon de wet en fatsoensnormen hanteren. Voor mij is er geen enkel probleem. Van het geheel wordt een opgeklopt probleem gemaakt en zo komen we niet toe aan de echte problemen. Leidt allemaal heerlijk af. Lekker twisten over een geloofssymbool is natuurlijk veel belangrijker dan oplossingen zoeken voor de crisis.

Update: het lijkt wel een 1 april grap. Er bestaan al richtlijnen over geloofsuitingen bij politie en rechters (zweefde ook wel door mijn hoofd, maar liet me meeslepen in schrijven) dus CDA zit gewoon te pitten, uiteraard wel van onze centen!

10 gedachten over “CDA offert kruisje op aan hoofddoek”

 1. HAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!! Oeps tiebvautje!!!!!! 😳 Maar gecorrigeerd en ook weer hard gelachen vandaag, altijd goed! 🙂

 2. De leden mogen daar komend weekend over beslissen of het in het verkiezingsprogramma komt.
  Dat wordt een feest van de democratie en weer gestuntel met de stembriefjes.
  Ik verheug me al op het achtuur journaal a.s. zaterdag

 3. @3 Als u niet tegen bent mag u het paarse briefje met het gele randje in de witte doos doen en als u niet voor bent mag u het gele briefje met de witte rand in de paarse doos doen, of zoiets. 😀 wat een feest was dat! Ongeevenaard cabaret.

 4. Over het kruisje symbool zelf moet ik altijd aan Bill Hicks denken die daar zo z’n bedenkingen bij had ” Als Jezus terugkeert op aarde denk je dat-ie dan ooit nog een kruis wil zien?”.

 5. Hoeven we geen grappen meer te verzinnen want CDA gedraagt zich als een joker.
  Wat een enorme achterstand bij een paartijd die steeds wil regeren en steeds met uitgestoken vingertje beter wetend blijft aanwijzen.

 6. Lachen jullie allemaal maar, maar je zult zien:
  Zo haal je een land uit de crisis.

Reacties zijn gesloten.