CDA en VVD slaan deur hard dicht voor Wilders

Rutte en Buma hebben vandaag de deur keihard dichtgeslagen voor Wilders. Op verzoek van informateur Tjeenk Willink hebben de partijleiders van VVD en CDA op papier gezet waarom ze samenwerking met de PVV niet zien zitten, en dat liegt er niet om.

Rutte schrijft o.a: “Hij heeft stelselmatig bevolkingsgroepen beschimpt en beledigd. Denk aan zijn uitspraak over minder Marokkanen. Hij heeft gepleit voor het inperken van grondwettelijke vrijheden van mensen. Met een partij die dat vindt, kan de VVD onmogelijk samen regeren”. Volgens Rutte ondermijnt Wilders welbewust de rechtsstaat en de parlementaire democratie. Ook Buma haalt fel uit naar de PVV-Führer: “..de afgelopen vijf jaar heeft de PVV niets gedaan om een begin van herstel van dat vertrouwen te rechtvaardigen. Niet naar de samenleving en ook niet naar het CDA. De PVV-leider is in zijn optredens en uitingen alleen maar grover geworden”.
Klik op onderstaande illustraties om ze te vergroten.

DCXK8HcWAAEF45T.jpg largeDCXKaxPXYAA2Zpn.jpg largeDCXKayAXkAIvft_.jpg large

Einde oefening want dergelijke opmerkingen zijn nooit meer terug te draaien. Wilders noemde in een reactie Buma en Rutte “bange naïeve wegkijkers”, wat natuurlijk precies Buma’s punt over Wilders’ grofheid bevestigt.

Uiteraard is het PVV-smaldeel op Twitter in alle staten: