CDA en VVD handhaven cordon sanitaire rond PVV

Rutte en Buma hebben  verkenner Edith Schippers laten weten niet met Wilders te willen praten. Schippers had Wilders uitgenodigd voor een gesprek, maar nadat de leiders van CDA en VVD aangegeven hadden niet met de fascistenleider te willen praten, stond Wilders een kwartier later alweer buiten de deur.

Wilders wil een coalitie van VVD, CDA, PVV, SGP, 50+ en FvD. Dat is natuurlijk een kansloze combinatie, maar om gezeur van Wilders en zijn sociopathische achterban te voorkomen, had Schippers Wilders dan toch maar uitgenodigd voor een gesprek. Telefoontjes naar Rutte en Buma volstonden om de door Wilders gewenste coalitie (definitief?) te kunnen begraven.

Vandaag staan opnieuw gesprekken met VVD, CDA, D66 en GL gepland. Een dergelijke coalitie kan rekenen op een comfortabele meerderheid in zowel Eerste als Tweede Kamer. De opvattingen van VVD en GL lopen weliswaar op papier ver uiteen, maar daar komt men in de beste Nederlandse poldertraditie waarschijnlijk wel uit. Zo niet, dan mogen we ons verheugen op een coalitie met de CU. Mocht ook dát niet lukken, dan komt een rechts minderheidskabinet in zicht.