CDA congres 2010: 68% vóór samenwerking met PVV; mei 2012: 55% tegen

Wijsheid komt met de jaren, wordt wel eens gezegd. Maar de ‘wijsheid’ die de CDA’ers ten toon spreiden is wel ten koste van ons land en zijn inwoners gegaan. De CDA’ers met nog een beetje hart zeiden in 2010 al ‘Doe het niet!’. Maar het moest en zou gebeuren, want CDA kon zo in een regering blijven zitten. En dat is waar de CDA’ers toch voor op deze aard zijn gezet door hun god?

Nu weten deze zelfde CDA’ers die daar in Arnhem zo hebben staan pleiten om toch vooral met de PVV in zee te gaan, niet hoe hard ze afstand moeten nemen van deze verfoeilijke, onbetrouwbare partij. Wie gelooft deze mensen nog? Voor mij mogen ze voorlopig eens een poosje in de oppositiebankjes gaan zitten met hun geneuzel.

Maurice de Hond heeft weer eens gepeild en vastgesteld dat 2/3 van de kiezers niet weten waar het CDA voor staat, nou volgens mij weten ze het bij het CDA ook niet, gezien de recente geschiedenis. Wel/niet burka, wel/niet dubbel paspoort, wel/niet beste vriendjes met die o zo betrouwbare, ‘normale’ partij van de PVV.

 

3 gedachten over “CDA congres 2010: 68% vóór samenwerking met PVV; mei 2012: 55% tegen”

  1. De Grote PolderMysterie: niemand weet meer waar de CDA voor staat.
    Ze staan niet maar ze zitten aan de pluche geplakt. 🙂

  2. Zondag j.l. het tenenkrommend interview gezien met de voorzitter Peetoom van het CDA in het programma Buitenhof.

    Dat gedraai aanhorend geloofde ik mijn eigen ogen en oren niet… 😮 !!

  3. Het ergste van mevr Peetoom vind ik de gemaakte glimlach waarmee ze haar leugens probeert te verbloemen. In mijn ogen bepaald geen christelijke / bijbelse eigenschap maar daar denken Christen Democraten blijkbaar geheel anders over. Gisteren het meer dan tenenkrommend “debat” gezien van de kandidaat lijsttrekkers en even gelooft dat God zelf aan de geluidsknoppen zat om duidelijk te maken dat leugens in een kerk niet thuis horen. Maar eerlijk gezegd weet ik beter.

    Daarnaast blijf ik me verbazen over de CDA-leden. Het zijn allemaal goedwillende mensen die ongetwijfeld het prima doen in de Dorpsraad, het vrijwilligerswerk en hun stoepje wekelijks vegen maar inzien dat ze door hun “leiders” in pak of broekrok genaaid worden terwijl ze het meegebrachte boterhammetje in een bij de Libelle gekregen tupperware bakje halen onderwijl naar het nietszeggende volledig identieke gebrabbel van de zes kandidaten luisteren. Het beeld was zo duidelijk: zet voor CDA-leden iemand op een kansel of achter een spreekgestoelte en men luistert gedwee en in devotie. De enkeling die kritische vragen stelt wordt regentesk aan de kant gezet en de rest van de schapen denkt: achteraf keuren we het wel af maar NU zijn we het met elkaar eens en dat is goed zo!

Reacties zijn gesloten.