Bussemaker wil scoren in de xenofobenhoek

In de tijden dat ik mij direct bezighield met vluchtelingen was het mij al snel duidelijk dat er nogal wat waren die juist gevlucht waren omdat zij om hun verlangens gediscrimineerd werden. Maar voor Nederland was dat geen reden om iemand asiel te verlenen, ook al was Het Beleid officieel anders. Bewijs maar eens dat je er een bent!
Ik stond hierom in contact met een Kamerlid van wie ik de naam niet zal noemen (van een regeringspartij, dat moet er wel bij denk ik) dat er verder toch ook niets aan heeft kunnen doen.

Wat fijn dat oud-kraakster Bussemaker het licht heeft gezien, dit in dagen waarin de identiteitspolitiek allang door ultrarechts gekaapt is met speciale bedoelingen:

Het ministerie van Onderwijs gaat in asielcentra lessen over homorechten geven. Daarbij wordt onder meer informatie gebruikt die ook op scholen wordt gebruikt.

,,Vluchtelingen komen uit landen waar rechten van vrouwen niet altijd worden gerespecteerd, waar homorechten niet vanzelfsprekend zijn”, zei initiatiefnemer minister Jet Bussemaker van Onderwijs tegen dagblad Trouw. ,,Wij maken duidelijk dat discriminatie niet wordt geduld.”

Voor de Bühne uiteraard, waar men er geen ogenblik over zal nadenken of de PvdA niet ook xenofoob genoeg is.

2 gedachten over “Bussemaker wil scoren in de xenofobenhoek”

  1. Pingback: De Nederlandse ambtenaar aan de hemelpoort | Krapuul

  2. Pingback: Radicale ideeën | Krapuul

Reacties zijn gesloten.