Buitenlanders? Jullie staken dus die trein in de fik

De drie jongens bleken dus niet de daders van de treinbrand in Loenersloot. Foutje, jammer, wegwezen, oprotten.

“Dat is het ergste van allemaal”, zegt Redouan tegen RTV Utrecht. “Eerst word je afgeschilderd als een crimineel. En vervolgens word je vrijgelaten omdat er geen aanleiding is om je langer vast te houden.”

De jongens hielpen na de brand nota bene met de evacuatie van reizigers. “We hebben geholpen met evacueren. Er was een hele hoop rook. Veel mensen hadden zware bagage bij zich. En toen werden we ineens aangehouden.”

Het feit dat de jongens geen witte binnenlanders zijn, heeft er volgens de politie echt helemaal niets mee te maken.

Nee zeg, stel je voor, jullie, de politie, racisten?? De reageerders her en der weten het ook wel weer hoor: Ze zullen wel geld willen die buitenlanders.
Wat een schijtvolk.

23 gedachten over “Buitenlanders? Jullie staken dus die trein in de fik”

 1. Ze mogen zich blij nomen dat ze niet door het kop doodgeschoten zijn als in het geval van Rishi.

  Tenminste kunnen ze nu iets voor de tv vertellen.

 2. De vergoeding kan niet hoog genoeg zijn omdat vooringenomen gedrag bij dienders voor eens en voor altijd de kop in te drukken.

  Rishi had óók een kleurtje!

  Aan de andere kant, die dienders zijn ook maar simpele zielen opgehitst door hun lijfblad de Telegraaf.

 3. Het wordt niet voldoende herhaald en benadrukt dat de leidinggevenden,, verantwoordelijke Ministers en de Premier de oorzaak zijn van de giftige Xenofobe sfeer in Nederland waar aan de gewone dienders al Te graag gehoor aan geven.

  De “buitenlanders” betalen telkens weer de rekening.

 4. @7, mijn welgemeende excuses dat ik je nu moet tegenspreken:

  Aan de hand van deze poster kan vastgesteld worden dat de Politie is die stellig het contact met Marokanen zoekt, oftewel mensen met kleurtje.

  Ze zouden te makkelijk door PVV en/of de rechter vleugel van VVD,cDA en SGP te beïnvloeden zijn. Eigen Christen-Taliban boven alles. Het is structureel.

 5. Waar zien jullie die Marokkanen, al dan niet met een kleurtje, eigenlijk?

  Niet uit de gebruikte foto; evenmin uit de gebruikte tekst.

  In de tekst wordt zelfs de nadruk gelegd op het werken met ‘verschillende mensen’.

  “…Je leert daar hoe je in diverse situaties met verschillende mensen moet omgaan….”

  https://mvdwege.files.wordpress.com/2011/06/politieposter.jpg

  Op geen enkele wijze haal ik uit deze wervingsposter dat het hier expliciet om Marokkanen/ mensen met een kleurtje gaat. Tenzij je het gaat zoeken in de bevestiging van enkele bestaande stereotypes (bontkraag/ scooter/ etc). Van de persoon in het midden, is niet eens zijn (of mogelijk haar?) gezicht, of wat voor verdere fysieke kenmerken dan ook te zien.

  Wat willen jullie eigenlijk zien in die poster? Kledij welke populair is, bij mensen van allerlei pluimage – in het gehele land? Of toch bevestiging van onderbuik? Indien het laatste: Jammer joh…

  Bovenstaande even los van het feit, dat menig agent(e) m.i. niet capabel is voor zijn/ haar werkzaamheden als. Maar dat is een geheel andere discussie.

 6. Natuurlijk Marc en al die Nazi propaganda , natuurlijk niet anti-joods , er zijn zoveel verschillende mensen met grote Neuzen en donker haar ….

 7. @10: Bakra:

  Daarbij kletst die Marc weer eens uit zijn domme nek, de foto suggereert wel degelijk dat het hier om niet-witten gaat.
  Maar als een reageerder gaat zeiken over “jullie” dan weet ik vaak al genoeg.

 8. @9 je kunt geen gezicht zien bij de middelste? Op veel minder prettig lezende sites worden met bontkraagjes toch echt Marokkanen bedoeld.

  quote:” De cultuursociologe Aniek Smit deed onderzoek naar de mode onder Marokkanen In een interview met de Vara besprak zij het zwartleren jack met bontkraag dat door veel jongens gedragen wordt. Dat heeft waarschijnlijk niets met Marokko te maken: vermoedelijk willen de jongens zo hun eigen stijl ontwikkelen om op te kunnen vallen. Ook kan het een groepsfunctie hebben.”

  Lijkt me helder. De jongens op de poster hebben “Marokkaanse kenmerken”. Of ze het echt zijn doet niet ter zake. Zo’n foto word zorgvuldig van te voren bedacht en niet per ongeluk zo gemaakt.

  Denk er om dat de politie hier gewoon praat over “bontkraagjes” als ze het over “kutmarokkaantjes” hebben, gewoon waar je bij staat. Als je geen neo-nazi imago wil moet je niet met zulke poster aan komen.

 9. @12: GJ:

  Ook al zou je de middelste niet zien, dan blijven er nog twee te zien met wel degelijk een niet-wit uiterlijk. Daarbij de mode waar je op doelt geeft het hele plaatje een sfeer van buitenlands tuig.

  Ach, ik verdoe mijn tijd aan zo’n Marc. Sowieso vanwege dat “jullie” gezeik.

 10. Het zou goed zijn als er naast de statistieken over welke groep met de politie in aanraking is geweest, ook statistieken komen over de groepen die onterecht met de politie in aanraking zijn geweest.
  Voor rechts is met de politie in aanraking geweest: schuldig, tenminste als het mensen met een kleurtje betreft.

 11. @12, zeer goed opgemerkt: “Lijkt me helder. De jongens op de poster hebben “Marokkaanse kenmerken”. Of ze het echt zijn doet niet ter zake. Zo’n foto word zorgvuldig van te voren bedacht en niet per ongeluk zo gemaakt.”

  Inderdaad zijn de OM en Politie leiding tot in het uiterste steeds met PR campagnes bezig. Net als de kippen bij in de zaak Rishi. Dit is een zeer kwalijke zaak want het is proberen oneigenlijk te beïnvloeden door een Staat.

  Bekijk het maar als bewijs dat onze Staat is in handen gevallen van Ultra-rechtsen.

  De volgende onderzoek zou moeten zijn naar hoeveel aanhang PVV binnen het staatsapparaat heeft.

 12. @12, dat bedoelde ik dus met stereotypes. Bontkraag = Marokkaan?

  Ik zie op die foto drie personen staan, met kleding die in (vrijwel) het gehele land wordt gedragen, door mensen van/ met verschillende achtergronden. Autochtoon/ allochtoon, of wat voor toontje dan ook. Ga voor de gein eens naar een willekeurige middelbare school, om te zien wat voor kleding (tegenwoordig) populair is.

  @Leroi….schattige reacties van je, nog niet zo lang geleden vroeg je mij om stukkies te gaan schrijven voor Krapuul, mede omdat je mij zo graag leest, danwel las. En nu klets ik *weer eens* uit mijn “domme nek”? Grapjas…
  Blijkbaar had ik @5/ @6/@7/@8 moeten typen, i.p.v. “jullie”? Ik dacht dat het wel duidelijk was, dat ik de paar reacties direct na plaatsing van link/ poster bedoelde. Helaas. Het zal de enorme verbazing mijnerzijds over ‘jullie’ reactie(s) (te weten: @5/ @6/ @7/ @8) zijn geweest.

  Die gozer op zijn scooter had mijn vroegere (zwartharige) buurjongen kunnen zijn, afkomstig van twee “autochtone” ouders. Iets met genen die daadwerkelijk bepalen i.p.v. negatieve associaties, welke veelal opgedrongen zijn. Al dan niet door beeldvorming, via bepaalde media.

 13. @14 Ik ben het geheel met u eens,’met de politie in aanraking komen’ is iets heel anders als een veroordeling,tel daarbij op dat ik er van overtuigt ben dat de politie sneller ‘getinte mensen’ zal aanhouden,tel uit je winst en Wilders gaat ermee vandoor!

 14. @16

  [ nog niet zo lang geleden vroeg je mij om stukkies te gaan schrijven ]

  Ik vergis me vaker, heb mijn lesje weer geleerd.

 15. @17, en zolang dat soort associaties – zelfs tegen beter weten in, zoals door ‘sommigen’ hierboven – worden gemaakt, blijven types zoals Wilders ermee wegkomen.

  @18, wat een zwaktebod. Jammer hoor.

 16. @20 Ik heb het een dagje aangekeken maar ik snap werkelijk geen reet van jouw “punt”.

 17. @16, precies nu lijk je het te snappen: stereotypes.
  En als je met stereotypes een poster opmaakt laat je je erg kennen.

 18. Tijd voor een nieuwe wet dat de politie in deze gevallen zowel op diens landelijke als regionale sites als op landelijke voorpagina’s van kranten een rectificatie in minimaal het normale lettercorps moet laten drukken op eigen kosten. Die rectificatie moet op de eigen sites bovenaan staan voor een minimum periode van 2 weken. Daarnaast dient het slachtoffer een hoge schadevergoeding te krijgen plus een officieel document met excuses van de politie om te kunnen gebruiken bij eventuele toekomstige sollicitaties.
  Dan leert de politie het snel genoeg af om dit soort ongenuanceerde uitspraken te doen.

Reacties zijn gesloten.