Britse politiechef bedreigd door nazi’s

De nazi-organisatie Feuerkrieg Division heeft gedreigd de Britse politiechef (Chief Constable) Dave Thompson om te leggen. Thompson is hoofd van de politie in West Midlands, het gebied rond Birmingham, Coventry en Wolverhampton. 

Feuerkrieg Division heeft op de messaging app Telegram onder haar leden een poster verspreid waarop iemand een revolver op Thompson’s hoofd richt. Thompson wordt op de poster een “race traitor” genoemd.

In dezelfde message wordt opgeroepen aanslagen te plegen op politiegebouwen in de West Midlands. In een andere, op Telegram geplaatste message, zegt Feuerkrieg Division dat lokale nazi’s deze gebouwen moeten beschouwen als “belangrijke doelwitten” (high-value targets): “Deze varkens moeten zich realiseren dat wij weten waar ze werken. Heil Hitler en onthoud de namen van deze verraders”. 

De poster verwijst naar de arrestatie op 2 september  jl. van een 16-jarig(!) lid van Feuerkrieg Division. Volgens de politie was de jongen van plan een aanslag te plegen met een zelfgemaakt machinepistool.

Feuerkrieg Division werd eind vorig jaar opgericht in Estland. De groep is gemodelleerd naar de beruchte Atomwaffen Division uit de VS. Eerder dit jaar liet de groep van zich spreken door te dreigen Guy Verhofstadt en Youtube CEO Susan Wojcic te vermoorden. In propagandavideo’s is te zien hoe leden van Feuerkrieg Division in Estland zelfgemaakte explosieven tot ontploffing  brengen.

Feuerkrieg Division maakt deel uit van een wereldwijd nazi-netwerk. Volgens de Anti-Defamation League heeft de groep met name goede contacten met neo-nazi’s in Oekraïne en Groot-Brittannië. Ook zouden er banden zijn met de Estische regeringspartij EKRE.

Bron: Birmingham Live