BREKEND: Elma “rode pumps en dito lippen” Drayer zingt de lof van Jodenhatersclub

250px-Pumps-CircularHead-BlackLeather-3inchHeel
Maar dan dus rood- spannend, niet?
Elma Drayer doet haar achternaam eer aan en komt niet meer terug op het vreselijke antisemitisme van internetmedia als Krapuul en nog zo wat. Welneen. Deze week verklaart zij haar liefde aan een beproefd en degelijk antisemitisch gezelschap dat zijn gezindheid van oudsher bijbels fundeert. Laat ze oplazeren naar hun Beloofde Land, daar komt het op neer, maar dan anders geformuleerd. Met de NSB was het de enige partij die als zodanig fout werd bevonden in 1945 en waarvan de Kamerleden voorshands niet terug mochten komen. Naast hun theologisch antisemitisme hadden zij ook loyale medewerking met den bezetter gepredikt want ook dat was bijbels verantwoord vond men bij de SGP.

Drayer zingt deze week dus de lof van de Staatkundig Gereformeerde Partij. Die staat op het punt – vermoedt men – zijn “vrouwenstandpunt” te veranderen. Peilingen binnen de partij hebben er op gewezen dat het uitsluiten van vrouwen uit het volksvertegenwoordigerschap en andere functies niet gewenst is en op een besloten congres komend weekeinde zal het “vrouwenstandpunt” dan ook, verwacht Drayer, veranderd worden.

Eerlijk gezegd kijk ik van de stemming binnen deze partij niet zozeer op, al zou ik niet durven zeggen dat de klus van die verandering dan ook echt geklaard zal worden. Ik heb het wereldje enigszins leren kennen onder andere als verslaggever voor andere media en heb mij dan ook de afgelopen jaren vooral verbaasd over de halsstarrigheid waarmee het voor de buitenwereld onhoudbare werd vastgehouden en verdedigd. Misschien was het daadwerkelijk de mentaliteit van het ossewagenkamp zoals die ook in Zuid-Afrika onder de Boeren heerste en die mogelijk in het calvinisme geworteld is. Kortweg komt het er op neer: “Bemoei u met uw eigen zaken.” Tja, is discriminatie van mensen op geslacht of huidskleur per se een “eigen zaak”? De vraag stellen is haar beantwoorden. Welkom in de wereld, zou ik zeggen.

Maar voor La Drayer is er geen excuus, want het woord excuus is haar onbekend. Haar filosemitisme doet haar nu de lof zingen van theologisch-antisemieten die het Joodse volk het liefst nog vandaag bekeerd zagen maar zolang dat niet het geval is dan maar “daar” willen hebben. Waarschijnlijk zijn er in hun midden ook mensen die denken dat als eenmaal alle Joden “daar” wonen zij zich massaal zullen bekeren en dan is het einde der tijden daar, halleluja.
Een soort antisemitisme dat perfect past bij een filosemiet als Drayer die zegt dat zij helaas niet joods is maar als zij het wel was zou zij er trots op zijn. De desbetreffende links zoekt u zelf maar, ik ga deze site niet bezoedelen met die verbindingen.

11 gedachten over “BREKEND: Elma “rode pumps en dito lippen” Drayer zingt de lof van Jodenhatersclub”

 1. Zouden ze op dat samenzijn van die cub van voormalige collaborateurs met Seys-Inquart a.s. weekend ook nog wat grapjes maken over het uitroeien van dit of dat volk?
  Kees van der Staaij kan zulke ‘grapjes’ immers wel waarderen getuige hoe hij bijna stikte van het lachen toen Leon de Winter zijn ‘genocidegrapje’ over de bewoners van de door Israël geterroriseerde Gazastroook maakte.
  Als iemand met een niet-gristelijke achtergrond of een moslimachtergrond een dergelijk vunzig ‘grapje’ had gemaakt was de wereld te klein geweest wat betreft dat stuk drek Drayer, Trouw en de overige vunzelingen van dit land.
  Nu neemt niemand er echter aanstoot aan…zo rolt Nederland anno 2013, land van de extreem-rechtse Telegraaf Media Groep dictatuur en Teeven’s mensenjagers…

 2. Ik heb haar stukje gelezen en ben het nu al bijna vergeten. Iets met SGP en vrouwen, of zo iets onmogelijks. Het was niet leuk, niet interessant, niet pakkend, niks spannends en het las niet eens bijzonder prettig.
  Het was het meninkje van een stukjesschrijvende geblondeerd mevrouwtje met een zware islamofobie en een affiniteit met joden en/of Israel, dat onderscheid maakt ze niet, en opkomt voor de vermeende (geëmancipeerde) waarden van Onze joods-christelijke cultuur.
  Waar heb ik dat ooit eerder gehoord?

 3. Het is inderdaad gewoon gebrabbel. Volgende week maar weer gewoon fact free mensen voor antisemiet uitmaken dat lukt haar veel beter.

 4. Vergeef het haar, mevrouw Drayer is tenslotte een broodschrijver. Kent alleen Holandia Matzes kent in het oranje doosje maar weet niet waar de oorsprong ligt.

 5. @6 Mevrouw Drayer zou ik graag vergeven. Kennelijk rijkt haar intellect niet om in te zien wat voor een bedroevende kwaliteit van heur stukjes hebben. Ik neem het de ‘kwaliteitskrant’ Trouw en Vrij Nederland wel kwalijk, dat ze haar stukjes publiceren. Hopelijk betalen ze haar niet te veel.

 6. Ik heb na 25 jaar trouw lezen VN voorgoed uitgekotst toen daar eens een 5 pagina grote infomercial voor Dagelijksedwerg in stond.

 7. Oh en op VN.nl wilden de medestanders van dagelijksedwerg mij nog onthoofden. Staat er nog steeds kan je opzoeken.

 8. @9 vandaar dat de overstap van van Doorn naar de salafi ook zo logisch is , die zijn ook al zo onthoofdingsgeil ..

Reacties zijn gesloten.