Bram van der Lek (PSP) overleden

Mijn gedachten gingen toch even terug in de tijd bij het lezen van het bericht dat hij vrijdag is overleden. Niet zozeer vanwege zijn rol in de PSP (Pacifistisch Socialistische Partij) , maar wel door mijn herinnering aan de “affaire Dennendal”. Het zou veel te ver gaan om alle gebeurtenissen in  die periode te beschrijven, het waren roerige tijden, ook in de (anti)psychiatrie en de zwakzinnigenzorg. Reuring was er, maar het ging tenminste nog ergens over. Voorbij. Weg. Het maakt me wat droevig.

5 gedachten over “Bram van der Lek (PSP) overleden”

  1. Van der Lek heeft in Nederland het milieu tot politiek issue gemaakt. Dat herinner ik me als het meest positieve punt. Zijn standpunt over pedofilie was een grote misser.

  2. Sjaax.

    ‘Kinderporno is niet het probleem, maar de zedelijkheidswetgeving. Seksuele handelingen zijn normaal, dus als kinderen die een beetje imiteren, ach. (…) Zolang volwassenen en kinderen vrijwillig seks hebben met elkaar, lijkt het me geen probleem.’

    ( NCRV, Hier en NU 1975, Bram van der Lek. )

  3. Inderdaad Bakra, je kon toen tenminste nog ergens over praten, ook al waren velen het misschien niet met je eens. Nu zou direct je kop eraf moeten van de pedojagers want je bent gewoon een vies vuil stuk tuig. Zo simpel is het “discours” in 2013. Als het dat is wat je bedoelt tenminste.

  4. Inderdaad Le Roi .. Paranoia en een nieuwe preutsheid waar de normen welliswaar wat anders zijn dan bij de oude maar net zo strak liggen. Alles met fabrieks-neon beschenen, vergetende dat we hier niet met industriële processen maar met menselijke interacties te maken hebben …

Reacties zijn gesloten.