Brabantse CDA’ers bedreigd door terrorboeren

Op de FB-pagina van de extreemrechtse Farmers Defense Force (FDF) staat een poll, gepost door voorman Van den Oever, met de vraag “Moeten we CDA statenleden (Brabant) persoonlijk aanpakken na het verraad van 25 oktober?”.  Het overgrote deel van de stemmers zegt ‘ja’.

CDA-Statenlid Tanja van de Ven liet op Twitter haar ongenoegen blijken:


De Brabantse Staten lieten zich vrijdag tijdens een debat over de stikstofproblematiek niet intimideren door de terrorboeren die massaal waren uitgerukt naar het Provinciehuis in Den Bosch. Belangrijkste conflictpunt was de eis dat Brabantse boeren op 1 april 2020 een vergunning moeten hebben aangevraagd om te voldoen aan de verscherpte milieu-eisen voor hun bedrijven.

Diverse provincies zijn inmiddels door de knieën gegaan voor de terrorboeren, maar de Brabantse afgevaardigden hielden – tot grote woede van de agrariërs – de rug recht. De woede richt zich vooral op het CDA omdat die partij eerst nog dreigde in nauwe samenwerking met de boeren het Brabantse stikstofbeleid te saboteren, maar daar op het laatste moment vanaf zag. Het provinciale beleid bleef daarmee overeind, inclusief de deadline van 1 april.

 

Bron: ED