Boycot adverteerders bij “538”

Zanger Tim Knol heeft opgeroepen tot een boycot van Radio 538 nadat dj Frank Dane een grap uithaalde met zangeres Maan de Steenwinkel die velen in het verkeerde keelgat is geschoten. Maan werd ruim twee weken geleden geconfronteerd met een naakte man tijdens een optreden in het programma van Dane, waardoor ze zich wezenloos schrok en in huilen uitbarstte.

Bericht Ophef na ‘seksuele intimidatie’ op Radio 538. Seksuele intimidatie tussen aanhalingstekens want je moet vooral niet denken dat het klopt.

Vooropgesteld: ik ga mijn tijd niet vermorsen door naar “Radio 538” te luisteren om te horen wie er adverteert.
Maar wat mag een “boycot van Radio 538” inhouden? Er niet naar luisteren? Mooi, dat is een actie waar ik al 25 jaar aan meedoe. Maar of dat wat uitmaakt?
“Radio 538” hoort bij de Talpa-groep. Omdat u wellicht niet bent ingewijd in het Latijn: talpa is het Latijnse woord voor mol. Dus dan weet u wie er achter deze groep zit, die ook Radio 10, Veronica, Sky Radio en nog obscuurdere rommel herbergt. O ja, de Telegraaf heeft ook een deel van dit geheel in handen. Altijd dezelfden.
Aanvulling: Ik verneem dat genoemde zangeres – van wie ik vermoed dat haar repertoire mij totaal niet interesseert, ik ga niet eens luisteren – zelf onder contract staat bij Talpa. Hetgeen betekent dat zij een aanranding in het openbaar zich maar zal moeten laten welgevallen. Dit om te onderstrepen dat #metoo om macht draait.

Het zal niet gebeuren, maar de enige manier om de De Mol-dynastie en hun aanhang te pakken, om het werkwoord mollen niet te gebruiken, is oproepen tot een boycot van adverteerders bij zo’n rommelzender.
Mocht u er wel naar luisteren en een lijstje kunnen maken: aan het werk!

1 gedachte over “Boycot adverteerders bij “538””

  1. Pingback: Ook als seksist word je in Nederland heel serieus genomen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.