Bouwbedrijven verzwijgen sociale wantoestanden WK voetbal Qatar

De bouwbedrijven van de stadia voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2022 in Qatar verzwijgen de lamentabele arbeidsomstandigheden van hun arbeiders, meestal migranten uit Aziatische landen. Dat meldt het Business Human Rights Resource Centre, een internationale organisatie die ijvert voor de mensenrechten in de bedrijfswereld.

Het Business Human Rights Resource Centre vroeg aan honderd bouwbedrijven in Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten welke maatregelen ze nemen om de sociale uitbuiting van hun bouwvakkers te stoppen. Slechts tweeëntwintig bedrijven reageerden. De barslechte arbeidsomstandigheden van migranten in de regio kwamen reeds herhaaldelijk in het nieuws.

Eerder in 2016 beroofde een Indiase migrant zich van het leven op een bouwwerf in Qatar, wat vragen opriep over de wanhopige omstandigheden waarin deze arbeiders werken.

Ondanks toenemende druk en negatieve publiciteit, hullen grote bouwbedrijven als Al Balagh Trading & Contracting, Larsen & Toubro, HBK Contracting, J&P Avax SA, Joanna & Paraskevaides en Midmac en Porr zich in volledig stilzwijgen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be