Bos in het populistische moeras

Wouter Bos (PvdA), ex-minister van Financiën, heeft gepleit voor een referendum over de euro.

Dat referendum zou volgens hem een “heldere keuze” moeten zijn voor of tegen Europa, zei hij gisteravond tijdens een debat in De Balie. “Ja betekent: ja tegen de euro, ja tegen bankenautoriteiten en ja tegen noodhulp”, zei Bos. “En nee betekent ook: nee, met alle consequenties van dien”, doelend op een exit uit de Europese Monetaire Unie (EMU).
(NRC)

Natuurlijk weet Bos dat er geen referendum komt. Geen enkele serieuze politicus zit te wachten op een herhaling van 2005.

Waarom doet hij het voorstel? Doet de PvdA het slecht in de peilingen? Ja, dan is bij Bos alles geoorloofd, ook het vissen in troebel bruin water. Dan mag je lonken naar populistische stemmers die bij de woorden EU of euro meteen rood aanlopen van ergernis.

5 gedachten over “Bos in het populistische moeras”

  1. Het is hier al vaker gezegd: de politieke partijen in dit land – wellicht met uitzondering van één of twee – zijn volstrekt inwisselbaar. Ik zie het doorslaggevende verschil echt niet tussen al die clubs. Het is één grote verzameling schedelmetende, racistische en opportunistische hoeren. Al doe ik daarmee de genoemde beroepsgroep geen recht.
    En De Balie is een wit-was machine voor fascisme en wat er naar lonkt.

  2. Gisteravond PvdAr’s aan mijn deur , die deelde roosjes uit .. beslist geweigerd , ikwil NIETS van deze verraders en zeker geen “Rode” roos van deze partij die ieder recht op het woord “links”verloren heeft …

Reacties zijn gesloten.