Bommenlegger Austin waarschijnlijk dood + Update

De Austin Bomber is naar alle waarschijnlijkheid dood. Hij zou óf vanochtend doodgeschoten zijn door de politie óf zichzelf opgeblazen hebben, de berichten spreken elkaar tegen. Volgens CBS Austin gaat het om een witte man.

De verdachte zou bezig zijn geweest met het leggen van een bom bij een snelweg, toen de politie hem opmerkte. Wat daarop volgde is onduidelijk. Omwonenden hoorden een zware explosie, wat doet vermoeden dat de berichten dat de man zichzelf opblies op waarheid berusten.

Naar het schijnt hield de politie de verdachte al in het oog. CBS Austin liet door een  beveiligingscamera gemaakte opnames zien van een man  die een aantal verdachte pakketjes afgeeft bij een kantoor van het postorderbedrijf FedEx. Het is een witte man met lang, blond haar. Hij draagt handschoenen en een honkbalpetje. Of het om dezelfde man gaat is onduidelijk, maar dat lijkt wel waarschijnlijk. Een officiële bevestiging laat nog op zich wachten.

De afgelopen weken zijn in Austin vijf bomaanslagen gepleegd. Daarbij kwamen twee mensen om het leven en raakten meerdere mensen gewond.


Update: de politie van Austin heeft inmiddels bevestigd dat de verdachte zichzelf opblies. Het betreft een 24-jarige witte man. Een agent zou bij de explosie licht gewond zijn geraakt. Over het motief van de dader is niets bekend. In tegenstelling tot eerdere berichten werd de man niet betrapt bij het leggen van een bom, maar had de politie zijn identiteit achterhaalt en hem gevolgd naar een hotel waar hij blijkbaar verbleef. Toen hij in een busje stapte en de politie probeerde hem te arresteren, blies hij zichzelf op.