Bommenlegger Austin liet bekentenis achter

De politie zegt over een video te beschikken waarin Mark Conditt, de ‘Austin Bomber’, een bekentenis aflegt en uitgebreid spreekt over zijn motieven. Volgens de politie had Conditt geen politieke motieven, maar was hij een zwaar getroebleerde jonge man.

Op de video bekent Conditt verantwoordelijk te zijn voor alle bomaanslagen in Austin, de afgelopen weken. Bij die aanslagen kwamen 2 mensen om het leven, 5 mensen raakten gewond. Conditt blies zichzelf op toen de politie op het punt stond hem te arresteren.

Inmiddels is er een 6 jaar oude blogpost van Conditt gevonden waarin hij tamelijk conservatieve meningen over abortus en het homohuwelijk verkondigt. Of dat van veel betekenis is, is natuurlijk maar de vraag. Toen ik 17 was bewonderde ik Nietzsche, 6 jaar later was ik een overtuigd anarcho-communist. Omdat de eerste aanslagen gericht waren tegen POC dacht de politie in eerste instantie aan een ‘hate crime’. De laatste aanslag werd echter gepleegd in een ‘witte’ buurt. Of er bij de aanslagen racistische motieven in het spel waren mag dus betwijfeld worden.

Bron: de Guardian