Bomaanslag Oslo door moslims – Oh nee, toch niet

De Noor Anders Behring Breivik vermoordde in drie, vier uur tijd minstens zeven volwassenen en 80 jongeren tot achttien jaar en verwondde een nog onbekend aantal mensen, waarschijnlijk meerdere tientallen. Na een autobom te hebben geplaatst die kort na 3 uur in de middag ontplofte in de omgeving van de regeringsgebouwen in het centrum van Oslo reed hij naar een jongerenbijeenkomst van de arbeiderspartij op het eilandje Utøya. Daar verschafte hij zich met een politiebadge toegang en schoot begin van de avond op iedereen die hem voor de voeten kwam. Volgens Noorse media is Breivik 32 jaar, ongetrouwd, nationalist, christen, conservatief, fanatiek anti-Islam en een fel tegenstander van de multiculturele samenleving. Volgens zijn inmiddels afgesloten Facebook pagina en Noorse media is hij geïnteresseerd in financiën en politicologie, leest John Stuart Mill, houdt hij van jagen en computerspelletjes zoals World of Warcraft. Hij heeft een eigen bedrijf voor het telen van gewassen, wat hem waarschijnlijk hielp aan kunstmest en andere grondstoffen voor explosieven.

Vanaf de eerste berichtgeving werd door vrijwel alle media gesuggereerd dat het waarschijnlijk ging om een terroristische aanslag door een islamitische groepering. Aanvankelijk werd de aanslag volgens een Amerikaanse organisatie opgeëist door de onbekende groep Ansar al-Jihad al-Alami (Helpers van de Globale Jihad) maar dat werd later weer ingetrokken. Blijkbaar hadden een aantal fanatici uit leedvermaak en om aandacht te trekken de aanslag opgeëist. Alleen de Noorse media waren terughoudend. Net als de Amerikaanse en Britse media waren de Nederlandse media in het geheel niet terughoudend. De ene expert na de andere werd erbij gehaald en Nieuwsuur plakte bij gebrek aan feitelijke informatie er maar wat beelden bij van andere terroristische aanslagen in London en Madrid. Het leek allemaal verdacht veel op de berichtgeving over de aanslag in Oklahoma, waarvan men aanvankelijk ook beweerde dat die het werk was geweest van moslims. Dat bleek onjuist, het was de radicale Amerikaan met extreemrechtse sympathieën Timothy McVeigh, maar de aanstichters van de misinformatie stonden aan het begin van een een succesvolle carrière in de miljoenenindustrie van het verspreiden van angst en haat tegen moslims.

Op Twitter riepen de aanhangers van Wilders dat het natuurlijk moslims waren en dat hiermee opnieuw bewezen was dat moslims gevaarlijk waren en iedereen die hen niet geloofde was een linkse gek en een dhimmi. Zelfs toen bekend werd dat een Noor achter de schietpartij op Utøya zat bleven velen volhouden dat het dan waarschijnlijk een bekeerde moslim moest zijn. Een aanslag en een bloedbad aanrichten, dat doen natuurlijk alleen moslims. Pas laat in de avond werd duidelijk dat de bomaanslag en de schietpartij het werk waren geweest van een en dezelfde persoon, alhoewel dit nog steeds niet officieel is bevestigd. Het centrum van Oslo is ondertussen door het leger volledig afgesloten van de buitenwereld en op Utøya ontdekte de politie verschillende bommen. Men vreest dat het aantal slachtoffers nog verder zal oplopen. Inwoners werd aangeraden vooral niet buiten de deur te gaan. Op talloze plaatsen werden moslims lastig gevallen en hun gebouwen beklad. De politie vreest al langer voor een uitbarsting van antimoslim sentiment en geweld tegen immigranten.

Naar nu blijkt postte Breivik regelmatig commentaren op Gates of Vienna van Ned May, Jihad Watch van Robert Spencer en het haatblog van Pamela Geller, Atlas Shrugged. Soms nam hij het pseudoniem Fjordman aan, maar het is niet duidelijk of de bekende anti-Islam-blogger Fjordman en Breivik een en dezelfde persoon zijn. Als er geen stukjes van Fjordman meer komen weten we het. Deze webfora vormen samen het Mekka van de islamofobie en zijn een populaire bron voor Het Vrije Volk, de fora van Fortuynisten en andere extreemrechtse of nieuwrechtse websites. Volgens Fjordman moet de Islam desnoods met geweld uit het westen worden gedreven en de multiculturele samenleving (desnoods met geweld) worden ‘afgeschaft’. De strijd tegen de islam (lees: moslims) is ook een strijd tegen links (lees: alles wat het niet met hem/hen eens is) en móet gevoerd worden voor het behoud van de superieure, blanke, westerse beschaving. Breivik postte ook regelmatig bijdragen op het Noorse forum Document.no en op Zweedse webfora, altijd met dezelfde strekking: tegen islam, tegen links, tegen internationalisme en multiculturele samenleving. Conservatieven die geen problemen hiermee hebben ziet hij als verraders.

Het is de politieke cultuur van haat die wij in Nederland ook kennen bij monde van Geert Wilders en zijn PVV. Wilders toonde onlangs nog trots het t-shirt wat hij van het islamofobe Vlad Tepes blog had ontvangen, met daarop een kakdoos met een halve maan. Alleen, in Nederland is die cultuur zo ingebed in het politiek bestel en medialandschap dat excessen zoals in Noorwegen niet hoeven plaats te vinden. Norwegen wordt geleid door een sociaaldemocratische regering. In Nederland vormen de conservatief-liberalen en confessionelen de regering die dankzij de steun van Wilders een meerderheid heeft. In ruil voor zijn steun mag hij iedere dag het volk wijsmaken dat moslims gevaarlijk zijn en het westen over willen nemen en links hen daarbij helpt en zo het land kapot wil maken. Noorwegen rouwt om de grootste moordpartij sinds de tweede wereldoorlog, door iemand die sympathiseert met de standpunten van Wilders. Natuurlijk is er niets tegen de persoon Wilders, het gaat om het gedachtegoed dat hij uitdraagt.

101 gedachten over “Bomaanslag Oslo door moslims – Oh nee, toch niet”

 1. Mijn welgemeende condoleances aan alle familie en betrokkenen en medeleven aan het Noorse volk. Ik wens ieder veel sterkte bij het verwerken van deze ongelofelijk schokkende gebeurtenis.

 2. het is walgelijk om te zien hoe de PVV aanhang op de telegaaf en spitssite zijn stoep aan het schoonvegen is en via een omweg toch de schuld bij links en moslims legt….de Europeese PVV variant begint zo al wel lekker vorm te krijgen….vooral doorgaan met haatzaaien, het oogsten kan beginnen

 3. Ja, maar hij was ook een “Dexter”-fan. En dat ben ik ook. 😳
  Waarmee ik alleen wil aangeven, dat men (de pers) in deze fase teveel gefixeerd is op snelle hapklare verklaringen. Ik zei iets dergelijks al in het actuele Krapuliteitenalarm, “de waarheid” zal eng genoeg zijn, maar het is IMHO zinvol daarop te wachten, voordat we al te hard gaan roepen. Anders waaien we met de pers en haar honger naar bladvulling mee.
  😉

 4. “In reactie daarop stelde Wilders „dat de dader een gewelddadige zieke psychopaat is” en dat de PVV „alles verafschuwt waar die man voor staat en heeft gedaan”. ”

  Dat is knap dat de PVV alles verafschuwt waar die man voor staat. Ze zijn het zo te lezen tot nu toe altijd over bijna alles eens geweest.

 5. En voor de volledigheid: #4 had het verkeerde smilie op het einde, moest zijn 😐

 6. Het feit dat de aanslag op een kamp van de Noordse Arbeiderspartij was zei voor mij al een hoop ….

 7. willem Schreef:

  het is walgelijk om te zien hoe de PVV aanhang op de telegaaf en spitssite zijn stoep aan het schoonvegen is en via een omweg toch de schuld bij links en moslims legt….de

  Mijn kin hangt al sinds gisteravond op mijn borst vanwege de manier waarop ultrarechts probeert recht te praten dat je alleen de verantwoordelijkheid voor de daad van één individu bij pakweg een miljard politieke voorkeur- c.q. geloofsgenoten mag neerleggen wanneer dat individu voor het oog van de wereld links of moslim is (zelfs als hij volledig a-politiek blijkt te zijn of volledig tegen de regels van de islam ingaat).

  Is de persoon ultrarechts, dan ligt er natuurlijk geen enkele verantwoordelijkheid bij degene die het vuur heeft aangewakkerd, of ligt de schuld alsnog bij links/moslims omdat die de schuld zijn dat iemand het vuur gewoon wel móést aanwakkeren (alsof de aanwakkeraar over geen enkele vorm van vrije wil beschikt) – of de dader is een fundamentalistisch christen en die kunnen noooooooit ultrarechts zijn.

  Een simpel “misschien zijn we met onze haatcampagnes iets te ver doorgeslagen” komt kennelijk niet eens bij ze op. 😐

 8. Vreselijk, sterkte aan alle Noren die hieronder lijden. Opvallend is dat de dader dit keer géén zelfmoord heeft gepleegd, wat bij dit soort slachtpartijen heel ongebruikelijk is. Hij schijnt z’n daad zelfs toe te lichten. En opereerde hij echt alleen? Zal goede advocaat nodig hebben. En tot slot: de links/rechts-polarisatie zal er niet kleiner om worden vrees ik. Een dreun die ook (vooral) hier in NL nog lang na zal galmen.

 9. de uitspraak in het proces regen Wilders is een paar maanden te vroeg gekomen

 10. opvallend trouwens hoe weinig artikelen van de Telegraaf open staan voor commentaar

  Sjuul zal wel een beetje hoofdpijn hebben

 11. ” National police chief Sveinung Sponheim told NRK that the suspected gunman’s Internet postings “suggest that he has some political traits directed toward the right, and anti-Muslim views, but whether that was a motivation for the actual act remains to be seen.” ”
  Maar als Omar van de hoek een meisje voor het raam dwingt is dit natuurlijk wél direct en duidelijk de schuld van de Islaam 😥 😥 😥 😥 😥 Terwijl Sjonnie van wie hij de klanten afpikt weer gewoon een “ondernemer in de Sex-industrie” is

 12. De bommen en de kogels kwamen van RECHTS , met jonge linkschmenschen als slachtoffer !!!!!!!

 13. #10 Wat die advocaat betreft zou hij Bram Moszkovicz kunnen proberen. Die heeft weer tijd over en geld nodig, liefst zwart.

 14. Noors rechts is meestal nog aardig anti-semitisch .. dus ik denk t nie dat Bram een kans maakt …..
  🙂

 15. “Natuurlijk is er niets tegen de persoon Wilders, het gaat om het gedachtegoed dat hij uitdraagt.”
  Maar dat walgelijke gedachtengoed máákt juist de ‘persoon’ Wilders. Dus is er NATUURLIJK heel veel tegen de persoon Wilders, die ‘aardige vent’. Ik ( en vermoedelijk velen met mij (behalve Wittr blijkbaar, die doorgaans goede bespiegelingen schriijft!) vind Wilders een ontzettende LUL en heb veel zo niet alles tegen dat smiechterige politieke haatzaaien van hem, dat gecrecruteer van mensen met anderhalve hersencel en een wezenloze ‘wat doe ik hier?’ blik en beloftes die hij niet waar maakt. Om nog maar te zwijgen van het gedweeë personeel die vrolijk zakkenvullend door het leven gaat met het roepen om dierenpolitie en allerhande onzin. Er is DUS NATUURLIJK heel veel tegen de ‘persoon’ Wilders.

 16. ben heel erg benieuwd hoe het strafrecht in Noorwegen in elkaar zit

  wie weet krijgt deze vreselijke gebeurtenis nog een interessante wending

  damage control bij de PVV, de dossiers van Hero/Marcial/Wim/Eric/etc. zijn relatief onschuldig qua mogelijke impact

  in no time kan de reputatiei van Kiert Wielders wereldwijd een aardige knauw krijgen

  kan ie weer huilie huilie doen en vragen om meer beveiliging tegen de wraakzuchtige linkse elite uit Noorwegen

 17. “‘He completed a year of national service in the army.

  Breivik had set up his own business, Breivik Geofarm, and a month ago had started to run an organic farm in Hedmark in eastern Norway. There he reportedly produced and stored fertilizers that he was able to use in explosives.

  He was known to be active on the internet, expressing extremist Islamophobic views on forums and criticizing immigration policies.

  He recently claimed that politics today was not about socialism vs. capitalism but nationalism vs. internationalism. He argued on a Swedish news website that the media were not critical enough about Islam and claimed that Geert Wilders’ Party for Freedom in the Netherlands was the only “true” party of conservatives.

  He argued that socialism was breaking down traditions, culture, national identity and other societal structures and that this in turn made society weak and confused.

  Google vertaling: Hij voltooide een jaar van de nationale dienst in het leger.

  Breivik had hij zijn eigen bedrijf, Breivik Geofarm, en een maand geleden was begonnen aan een biologische boerderij in Hedmark in het oosten van Noorwegen voeren. Daar heeft hij naar verluidt geproduceerd en opgeslagen kunstmest, dat hij in staat was om te gebruiken in explosieven.

  Hij stond bekend om actief te zijn op het internet, uiten van extremistische islamofobe standpunten op forums en kritiek immigratiebeleid.

  Hij onlangs beweerde dat de politiek vandaag de dag niet ging over het socialisme vs het kapitalisme, maar het nationalisme versus internationalisme. Hij betoogde op een Zweedse nieuwssite dat de media niet kritisch genoeg over de islam en beweerde dat Geert Wilders ‘Partij voor de Vrijheid in Nederland was het enige “echte” partij van de conservatieven.

  Hij betoogde dat het socialisme was het afbreken van tradities, cultuur, nationale identiteit en andere maatschappelijke structuren en dat dit op zijn beurt maakte de maatschappij zwak en verward.”‘

  En dan dachten ze op zo’n eiland redelijk onkwetsbaar te zijn?

  “‘Sjuul zal wel een beetje hoofdpijn hebben”‘

  Nee prakkizeer erover hoe een burgeroorlog tegen de PVV te starten vanaf de Paasheuvel, KAASKOP. 😯

 18. Abdul Alhazred Schreef:

  En tot slot: de links/rechts-polarisatie zal er niet kleiner om worden vrees ik.

  Hoeft niet persé… het kan net zo goed dat “normaal rechts” afstand neemt van ultrarechts en dat die 1½ miljoen PVV-aanhangers (bij de laatste officiële telling overigens reeds geslonken tot 869.595) opeens de rest van Nederland tegenover zich vinden.

  Natuurlijk roept nu alles rechtser dan het midden van het CDA nog dat hen geen enkele blaam treft en *zijn* de meesten ook op geen enkele manier verantwoordelijk, maar degenen die met ingang van heden geen afstand nemen tot alles wat hiermee te maken heeft (inclusief inspiratiebron GW), zullen moeten leven met het feit dat ze er de eerstkomende jaren wel degelijk mee zullen worden geassocieerd en dat ze te boek zullen staan als degenen die met die associatie kennelijk geen probleem hebben.

  En dat lijkt me een groep waar weinig mensen bij willen horen…

 19. 22:

  Ik hoop dat er overal een verband wordt gelegd tussen wiklders en die man. edat ook de NOS een keer de ballen heeft om deze link te leggen, en de politiek.
  Zou ze sieren om eindelijk eens wat moediger te worden in hun reakties en vooral gedrag.

  Het is gif dat wilders en volgers. Hier mogen ze echt niet mee wegkomen.

 20. Ja je kan op dat forum vd vrijheid (@24) zien dat deze daad geheel in lijn is met het PVV gedachtengoed en dat sommigen het zelfs een prima daad vinden. En dan heb je ook nog die gastjes die alsnog de islam en het socialisme de schuld willen geven; had men maar naar Wilders moeten luisteren.

 21. een bioboertje met duizenden kilo’s kunstmest?

  is dat niet hetzelfde als een pacifist met een wapenverzameling?

  hij is gearresteerd dus zal wel behoefte hebben aan een podium in de vorm van een proces

  misschien wil ie voor de bühne ook even herhalen waarom Geert gelijk heeft

  van de Telegraaf moeten we het niet hebben, die houden de PVV link lekker onder de pet

 22. Maar net zoals de daden van één moslimextremist (in het verleden) niet tegen alle moslims of de koran gebruikt horen te worden… Ik zie hier wel enige analogie… Nogmaals enige voorzichtigheid in het breed toewijzen van blaam lijkt me raadzaam.
  😐

 23. @ Kaaskop
  “‘een bioboertje met duizenden kilo’s kunstmest?
  is dat niet hetzelfde als een pacifist met een wapenverzameling?”‘

  Nee dat is niet hetzelfde.

 24. jvdheuvel Schreef:

  Ja je kan op dat forum vd vrijheid (@24) zien dat deze daad geheel in lijn is met het PVV gedachtengoed en dat sommigen het zelfs een prima daad vinden. En dan heb je ook nog die gastjes die alsnog de islam en het socialisme de schuld willen geven; had men maar naar Wilders moeten luisteren.

  Wilders noemt het in de Telegraaf een afschuwelijke daad, hoewel de dader ook hem als z’n grote voorbeeld noemt. Je kunt er vrij zeker van zijn dat z’n argumenten (blij dat hij geen zelfmoord heeft gepleegd) aardig overeenkomen met die van Wilders.
  Je kunt er ook zeker van zijn dat als het “Islamitische” extremist zou zijn dat Wilders er sterk over zou denken 22 juli als Nationale feestdag uit te roepen en bovendien eisen van elke moslim in Nederland dat die persoonlijk medeverantwoordelijkheid neemt voor die daad en dat z’n volgelingen het volste recht hebben om hun moslims nog meer te vernederen.
  Overigens is het vreemd dat de http://www.telegraaf.nl/ het heeft over een “Christelijke fundamentalist”.
  Misschien wil de Telegraaf als rechtse krant het woord “rechts” niet geassocieerd zien met onfrisse mannetjes.
  Echter Wilders is wel degelijk een extreem-rechts mannetje met rechts-extremistische ideeën. Vervang “rechts” door “Islamitisch” en dan kun je talloze misdaden googlen die de “Islamitisch extremisten” op hun geweten hebben, zelfs het verzet tegen de Israëlische bezetting van Palestijns land blijkt niet geïnspireerd door gevoelens van onrechtvaardigheid, maar omdat men nu eenmaal aanhanger is van een verderfelijke ideologie. Als bekend geven Christenen graag hun land af als men dat van hen vraagt.

 25. Weer een echte pvv.er. Een jongen met echte rechtse hobbies. Net als onze tristan.

 26. Gisterenavond vele zelfbenoemde terreurexperts gezien van BBC tot AlJazeera tot CNN. Al die duurbetaalde terrorist profilers claimden dat 100% zeker was dat het een aanslag was door moslims want het droeg de persoonlijke kenmerken van A.Q.
  Nu hebben ze het grandioos mis. Waar zijn de veronstschuldigingen en waarom worden deze charlatans nog steeds ingeschakeld om ons flauwekul te vertellen?
  Deze tragedie in Noorwegen is verschrikkelijk. Ik dank de auteur voor zijn artikel. Ik zou willen dat de media outlets ook eens de hand in eigen boezem steken voordat de geschiedenis van fascisme zich herhaalt.

 27. Lila Schreef:

  Gisterenavond vele zelfbenoemde terreurexperts gezien van BBC tot AlJazeera tot CNN. Al die duurbetaalde terrorist profilers claimden dat 100% zeker was dat het een aanslag was door moslims want het droeg de persoonlijke kenmerken van A.Q.
  Nu hebben ze het grandioos mis. Waar zijn de veronstschuldigingen en waarom worden deze charlatans nog steeds ingeschakeld om ons flauwekul te vertellen?
  Deze tragedie in Noorwegen is verschrikkelijk. Ik dank de auteur voor zijn artikel. Ik zou willen dat de media outlets ook eens de hand in eigen boezem steken voordat de geschiedenis van fascisme zich herhaalt.

  En van geen van die Media van de ” Linkse ” Independent , tot het rechtse Elsevier verwacht ik excuses

 28. gekke is dat toen ik gisteravond op joop.nl de reactie plaatste “ik voel aan mijn water dat dit een daad is van extreem rechts” de redactie dat kennelijk ongepast vond om te plaatsen

 29. excellentie zwembad Schreef:

  gekke is dat toen ik gisteravond op joop.nl de reactie plaatste “ik voel aan mijn water dat dit een daad is van extreem rechts” de redactie dat kennelijk ongepast vond om te plaatsen

  Typisch sociaal democratiese slapte , zelfs als de kinderen van je ” familie ” vermoord worden blijf je nog papperig mild .. zooitje afkokers ..

 30. Jacqueline Wouters Schreef:

  Mogen we er dan nu van uitgaan dat de pvv een ‘gevaarlijke ideologie’ is?

  Jazeker maar als bekend is dat niet toegestaan door Wilders en daar hebben we ons maar aan te houden.

 31. Wilders de schuld te geven van de daad van één of andere godsdienstwaanzinnige slaat nergens op. Er zijn wel meer Wilcers-aanhangers, die plegen ook niet allemaal een aanslag. Slaat nergens op en gaat wat mij betreft veel te ver. Dat zeg ik, die een hekel heeft aan Wilders, maar voor één keer neem ik het voor hem op!

 32. @#47 – inderdaad een akelige ideologie, een grondig aivd onderzoek in deze ellendige kringen lijkt me intussen zeker op zijn plaats. Maar ja die zitten allemaal met verrekijkers en kladblokjes naar een burka te zoeken.

  Zeker als je de draad van #24 leest, hoe veilig zijn onze kinderen hier nog? met al die dwazen die ogenschijnlijk beschikken over zeer grote wapenarsenaals?

  En die suggesties dat er op linkse sites feest wordt gevierd, het is te idioot voor woorden, walgelijke minkukels, te bedenken dat zo’n wezenloos gewoon naast je kan staan bij de albert hein ofzo.

 33. Probleem is dat de PVV stemmer het toch niet snapt. Deze komt van mijn hyves.

  Ik snap die vergelijking niet als een gestoorde Noor zomaar landgenoten doodt.
  Ik weet dat je anti-Wilders bent, maar om nou dat daarmee te vergelijken? Dan had die toch bijv. Moslims gedood?

 34. Jo Schreef:

  Probleem is dat de PVV stemmer het toch niet snapt. Deze komt van mijn hyves.
  Ik snap die vergelijking niet als een gestoorde Noor zomaar landgenoten doodt.
  Ik weet dat je anti-Wilders bent, maar om nou dat daarmee te vergelijken? Dan had die toch bijv. Moslims gedood?

  Het zijn gedode Linksmenschkinderen en we weten allemaal dat Wilders haat tegen Links aanwakkerdt …

 35. Sisi Schreef:

  Wilders de schuld te geven van de daad van één of andere godsdienstwaanzinnige slaat nergens op. Er zijn wel meer Wilders-aanhangers, die plegen ook niet allemaal een aanslag. Slaat nergens op en gaat wat mij betreft veel te ver. Dat zeg ik, die een hekel heeft aan Wilders, maar voor één keer neem ik het voor hem op!

  Wilders kan wel voor zich zelf opkomen hoor!
  Je begrijpt kennelijk niet dat Wilders uiteraard niet de schuld heeft aan die aanslag, maar wel het nobele gedachtegoed van die jongen die 1:1 overeenkomt met die van Wilders. “Gedachtegoed” die ook nog eens voor een groot deel bestaat uit het beschuldigen van anderen waar maar één persoon of een heel klein groepje verantwoordelijk voor is. “Beschuldigen” die ook nog eens bestaan uit zaken waar Wilders zichzelf wel degelijk wel schuldig aan maakt en die wel degelijk tot doel hebben om mensen tegen elkaar op te zetten.

 36. De Arbeiderspartij in Noorwegen is verantwoordelijk voor het verstikkende pro-multiculi klimaat, waarin iedere tegenstander en oppositie wordt uitgeschakeld door demonisering en bedreiging. Ook mishandelingen komen voor. Datzelfde is gaande in Zweden.
  Het is uiteraard NOOIT goed te praten wat deze gek gedaan heeft, maar als je geen enkele uitlaatklep voor dit soort figuren hebt, dan zie je wat er van kan komen.
  Hij geeft dus niet de buitenlanders aangepakt, maar de faciliteerder van het probleem!
  http://www.youtube.com/watch?v=iX_gi6uG8SU

 37. Max Schreef:

  De Arbeiderspartij in Noorwegen is verantwoordelijk voor het verstikkende pro-multiculi klimaat, waarin iedere tegenstander en oppositie wordt uitgeschakeld door demonisering en bedreiging. Ook mishandelingen komen voor. Datzelfde is gaande in Zweden.
  Het is uiteraard NOOIT goed te praten wat deze gek gedaan heeft, maar als je geen enkele uitlaatklep voor dit soort figuren hebt, dan zie je wat er van kan komen.
  Hij geeft dus niet de buitenlanders aangepakt, maar de faciliteerder van het probleem!
  http://www.youtube.com/watch?v=iX_gi6uG8SU

  Dat soort figuren heeft geen uitlaatklep nodig maar ene dwangbuis. En het is dat soort figuren dat ‘het probleem’ is. Jij had Kristallnacht zeker ook de schuld van de verstikkende multiculti in Duitsland in de jaren dertig gevonden?

 38. Max Schreef:

  Het is uiteraard NOOIT goed te praten wat deze gek gedaan heeft

  Precies, helemaal waar (en als we dan toch bezig zijn ook even ALLE gekken over een kam scheren!) 😐

 39. @bakra

  toen was men nog in de waan dat het moslims waren waar ik gelijk al niks van geloofde

 40. Max Schreef:

  De Arbeiderspartij in Noorwegen is verantwoordelijk voor het verstikkende pro-multiculi klimaat, waarin iedere tegenstander en oppositie wordt uitgeschakeld door demonisering en bedreiging. Ook mishandelingen komen voor. Datzelfde is gaande in Zweden.
  Het is uiteraard NOOIT goed te praten wat deze gek gedaan heeft, maar als je geen enkele uitlaatklep voor dit soort figuren hebt, dan zie je wat er van kan komen.
  Hij geeft dus niet de buitenlanders aangepakt, maar de faciliteerder van het probleem!
  http://www.youtube.com/watch?v=iX_gi6uG8SU

  Kijk eens , een rechtse rat komt hier een moordpartij door zijn geloofsgenoot goedpraten , je zit je zeker lekker af te trekken bij de plaatjes van zwaargewonde en gedode KINDEREN van Linkschmenschen ????

 41. @#62 nou inderdaad, er zijn 91 mensen vermoord, onder wie 84 kinderen en dan een beetje over multiculti komen ouwehoeren, dan heb je echt een draadje los.

 42. 64:

  Wie probeer jij er in te luizen? jij bent helemaal geen Mustafa ( = Mustapha) en homosexueel, anders zou je zeker je adres er niet bij zetten, geen Mustafa en geen Henk zou dat doen namelijk.

 43. #57 Max ga je ontgelooflijk ontzettend schamen, wat ben jij een verschrikkelijk mens! Door mensen als jij schaam ik me dat ik Nederlander ben. 😥

 44. 67:

  Het lijkt wel of de griezels uit alle hoeken en gaten uit hun stinkende holen komen gekropen.
  Als je de reakties leest in plaatselijke sufferdjes, hoeveel er de daad bijna goedkeuren…het is om te kotsen..inderdaad.

 45. @ Max, ik heb me in je vergist. Je blijkt toch een totaal foute opvatting te hebben. Jouw woorden “‘Hij geeft dus niet de buitenlanders aangepakt, maar de faciliteerder van het probleem!”‘ geven mij het idee dat je niet helemaal begrijpt wat ‘faciliteren’ is. Ten eerste is het geen w.w. maar goed kijk dan hier naar en geef dan nog eens een commentaar op dat woord in verband met terrorristische aanslagen. http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/h/homeland-.html
  Over faciliteren gesproken godverdomme ben je wel goed bij je hoofd. Een zomerkamp!
  Als ik dat debiele zinnetje van je nog eens lees begrijp ik niet dat het hier door het filter is gekomen. Ik stel de moderator voor je misselijkmakende geweldadige oproep te verwijderen.

 46. 69;

  Inderdaad Sjuul. Het lijtk wel of dit volk ineens massaal het internet aan het overspoelen is. ook hier op deze site. ~Waar komen al die rare reakties toch ineens vandaan?

 47. Goed artikel hoor. De Oklahoma aanslag van T. Mcveigh lijkt overigens wel erg veel op deze. Vind jij trouwens niet dat we dit soort aanslagen los moeten zien van de dagelijkse praktijk politiek. Ik vind van wel maar voel wel heel erg veel met wat je schrijft. Het is een dilemma voor mij omdat als ik het zou koppelen aan politieke tegenstellingen zoals deze in Nederland op een democratische manier tot stand zijn gekomen ik eigenlijk niet in staat ben objectief naar het probleem te kijken. Neem bijvoorbeeld de bedreigingen van mensen uit de bio industrie. Ik ben politiek rechts maar weigert de partij voor de Dieren hierbij te betrekken. De reden is eenvoudig, ze zijn democratisch gekozen. De daders van de bedreigingen en ook de Noorse gek zijn dat niet maar hebben wel een politieke boodschap.

 48. Ik eis permanente bewaking voor alle Krapuul-redakteuren. De Noorse aanslag en veel reakties daarop hebben aangetoond, dat socialisten en linkse mensen permanent in levensgevaar verkeren. Natuurlijk niet door Wilders, maar wel door het gedachtengoed dat hij uitdraagt. In plaats van animal-cops: socialist guardians! Het is hoog tijd daarvoor! 🙂

 49. Ook in van die strakke pakken met oortjes? Kunnen ze fijn de boodsschappen dragen 🙂

 50. LeRoiDanse Schreef:

  Inderdaad Sjuul. Het lijkt wel of dit volk ineens massaal het internet aan het overspoelen is. ook hier op deze site. ~Waar komen al die rare reakties toch ineens vand

  Inderdaad, vanuit naar het lijkt het dwangmatig ventileren van een omgekeerde bewijslast. Niet sympathisanten van extreem rechts moeten zich verantwoorden, maar de Linksmensch en de Dhimmie
  die multiculti mogelijk zouden hebben gemaakt. Heet deze reflex in de psychologie geen `projectie’?

 51. Nou Abdul, dat is denk ik niet de goede term, maar dat doet er niet zo toe.
  Wat het wel aangeeft, is dat rechts of extreem-rechts zijn de mode is, en dat wie daar niet aan mee wil doen, op het matje wordt geroepen ter verantwoording.
  Links heeft de menselijke vrijheid als een van de belangrijkste waarden. Rechts zegt dat te hebben ( partij voor de freiheit..), maar het is bedrog.
  Helaas zijn er in de geschiedenid ook voorbeelden van zogenaamd links geweest, maar je zou je af kunnen vragen of dat wel ‘links’ was. Het echte communisme heeft ook nooit bestaan, heel misschien een kort tijdje op cuba, maar daar kon je ook beter geen flikker zijn bijvoorbeeld.
  Wat rechts in ieder geval niet kan, is in de spiegel kijken, en enige introspectie plegen: is dat wat ik doe en denk wel goed?
  Soms ou ik wel eens een hersenscan willen maken van die lui, want ik denk dat het gebied ‘ empathie’ zwaar onderontwikkeld is.
  Maar dat doe ik maar niet, want dat is een beetje raar, waarbij de vraag nature or nurture onherroepelijk om de hoek komt kijken. Ow, ik dwaal een beetje af geloof ik.

 52. LeRoiDanse Schreef:

  Links heeft de menselijke vrijheid als een van de belangrijkste waarden. Rechts zegt dat te hebben ( partij voor de freiheit..), maar het is bedrog.

  Rechts bedoelt denk ik met die `vrijheid’ , de vrijheid om anderen eigen vrijheid te dicteren.
  `Und bist du nicht Willig? So brauch ich Gewalt (Erlenkönig, Goethe. Ook al voor eigen doeleinden gebruikt door de Waffen-SS)

 53. Henk Veldman Schreef:

  Je begrijpt kennelijk niet dat Wilders uiteraard niet de schuld heeft aan die aanslag,

  natuurlijk heeft Wilders WEL schuld , wanneer hij zijn bruine gedachtegoed alleen in Nederland zou verspreiden niet , maar hij is Internationaal bezig en heeft duidelijk bijgedragen aan het haatklimaat wat tegenwoordig in Europa heerst …

 54. Jan Schreef:

  Goed artikel hoor. De Oklahoma aanslag van T. Mcveigh lijkt overigens wel erg veel op deze. Vind jij trouwens niet dat we dit soort aanslagen los moeten zien van de dagelijkse praktijk politiek.

  Inderdaad 1e aanslag sprekend mc Veigh , 2e meer columbine … Maar loszien van de dagelijkse praktijk politiek , moeten we dan de Kristalnacht loszien van de toendertijd democraties gekozen Nazi partij ???

 55. 79:

  Weet je, sinds gister ben ik verdrietig, probeer me het leed voor te stellen, en dan kan ik eigenlijk niks meer dan proberen mee te leven. Stak een kaarsje op, zomaar, om een beetje bij de mensen daar te zijn, en ook de hoop dat dit rechste geweld op de wereld toch maar eens stopt, en ja, ik huilde.

  Als ik dan de reakties lees van de pro-wilders klup, lees ik niets anders dan goorheid en agressie en vuilspuiterij. Geen enkel inlevingsgevoel, gereed om verder te moorden. Zelfs de rouw wordt mensen niet gegund, toen moest ik ook denken aan de betogers in Noord-Afrika ( bijvoorbeeld), die zelfs werden neergemaaid terwijl ze hun doden aan het begraven waren.
  Wanneer stopt dit toch eens???

 56. @#83 We kunnen 2 kanten op, we kunnen de links-rechts tegenstelling op de spits drijven, ik weet niet of dat de juiste richting is.

  Maar buiten die rare pro-Wilders club zijn er natuurlijk ook mensen die het rechtse gedachtengoed sociaal economisch aanhangen en die hier net zo goed van huiveren, een beetje hetzelfde zoals ik me voelde na de moord op Fortuyn en ik moest mijn collega’s bijna soort van verantwoording afleggen omdat ik altijd graag met hen de discussie aanging en Fortuyn altijd liep af te zeiken.

  Als er een manier was om de rijen te sluiten, van links tot rechts en van islamiet to christen, het weldenkend deel van Nederland dat, hoewel zij van mening verschillen, zich duidelijk distantieert dan kunnen we een middelvinger opsteken naar iedere politicus/geestelijk leider die ons angst en haat voor elkaar wil inboezemen. Dit is volgens mij de enige weg om een rare escalatie te beperken.

  Als dit eens zou lukken zijn deze kinderen in ieder geval niet voor niets gestorven.
  Ik zal wel naïef zijn, maar ik ben voor.

 57. Is het Jan Schreef:

  de links-rechts tegenstelling op de spits drijven

  Of is het de aanhangers van Wilders keihard confronteren met de resultaten van hun gedachtegoed … De reacties op de Fora doen me vermoeden dat er in Nederland zeker de bereidheid bestaat deze “bestrijder van de Multi-culturele samenleving “en “bestraffer van hen die de multi-culturele samenleving faciliteren ” te imiteren , de door de AIVD als ” verzamelaars ” afgedane Ultra Rechtse wapenopslagplaatsen zijn nu nog zorgwekkender

 58. @#85 ik weet niet of je die aanhangers kan bereiken, getuige de reacties gisteren weer, ik zag zelfs mensen die zich afvroegen wat Wilders hier nu mee te maken heeft en dat -ie overal de schuld van krijgt en zo, daar valt volgens mij echt niet meer mee te praten en dan heb ik het niet eens over die gekken die het toejuichen.

  Zoals ik al eerder in een reactie zei het wordt tijd dat de AIVD iets intensiever in dit soort ellendige kringen gaan kijken bij de aanhangers van deze akelige ideologie van Wilders en cohorten.

  Ik denk dat je meer kans hebt “beschaafd” rechts zich te laten distantieren, wordt het niet tijd voor een maatschappelijk debat, de verklaring van Wilders is niet genoeg, de VVD en CDA achterban moeten zich nu meer dan ooit echt eens achter de oren gaan krabben en zich realiseren wat ze in het centrum van de macht hebben toegelaten.

  En ik vind het nog steeds heel vervelend zo te moeten discussieren met die verschrikkelijke aanslag zo vers, al die kinderen, sjezus nog an toe, maar we moeten hier met z’n allen iets uit leren.

 59. Jan Schreef:

  En ik vind het nog steeds heel vervelend zo te moeten discussieren met die verschrikkelijke aanslag zo vers, al die kinderen, sjezus nog an toe, maar we moeten hier met z’n allen iets uit leren.

  Net zoals we van de rest van de geschiedenis hebben geleerd? Ik ben bang dat het weer niet gaat lukken.
  Sterker nog, het overgrote deel van Nederland ziet echt geen verband tussen de gebeurtenissen in Oslo en de Nederlandse politiek.

 60. 85:
  quoot: [ de aanhangers van Wilders keihard confronteren met de resultaten van hun gedachtegoed]

  Alleen als ik lichamelijk bedreigd word ( of mijn naasten of anderen) zal ik me verzetten met alle middelen.
  Tot die tijd zal ik toch echt alleen ‘het woord’ gebruiken.
  Uiteraard worden er nu wereldwijd mensen gedood door het kapitaal ( en daaraan gekoppeld extreem-rechts). Dat is een dilemma voor me, maar het is inderdaad een heilloze weg denk ik, zoals ook Jan schreef, om op dezelfde manier wraak te nemen.
  Vooralsnog zeg ik, ze zullen voor me moeten staan en mij naar het leven staan. wil ik ze voor willen zijn en ze als eerste aanvallen.

 61. Koningin Margaritha van Denemarken is ook islam-kritisch net als Wilders.
  PVV-ers zijn geen Rechts-extremisten maar realisten, en haten juist geweld.
  Daarom zijn we tegen de islam, wat geweld hoog in het vaandel heeft staan.Volgens haar heeft men in Denemarken het probleem te lang verwaarloosd «omdat we tolerant zijn en redelijk naïef».Koningin Margrethe over de islam:http://hoegin.blogspot.com/2005/04/koningin-margrethe-over-de-islam.html

 62. 87:

  quoot: [Net zoals we van de rest van de geschiedenis hebben geleerd? Ik ben bang dat het weer niet gaat lukken].

  Daar ben ik ook bang voor Jo. Daarbij vrees ik, dat het geweld paas echt los zal gaan barsten, als de ekonomie totaal in de war gaat draaien, wat vermoedelijk snel gaat gebeuren. Op dat moment zullen de agressie en emoties als ongeleide projektielen op alles wat sociaal en links is worden afgevuurd, alsof wij de krisis veroorzaakten.
  Hierbij nog even een link naar de LEAP, dat is een site die voortdurend gelijk heeft met betrekking tot de ekonomie, zeker de moeite van het lezen waard. Zo staat binnen nu en een half jaar een valutakrisis te wachten, en voor volgend jaar een collaps van de huizen in de EU. Ik lees deze klup al jaren, en ze hebben er nog nooit naast gezeten.Een hete herfst zal het op alle mogelijke manieren worden, ja.

  http://www.leap2020.eu/GEAB-N-56-Special-Summer-2011-is-available-Global-systemic-crisis-Last-warning-before-the-Autumn-2011-shock-when-15_a6679.html

 63. @Keira,@Al Bakrastani:Oeioeioei!!Dat op zo’n manier iemand monddood wordt gemaakt, is gewoon onaanvaardbaar. En doe eens wat anders dan schreeuwen. Ga toch zitten!

 64. @74
  Na de aanslag op mijn biblio- en discotheek weet ik wel van wie ik geweld respectievelijk bescherming kan verwachten.

 65. 90:
  ]
  Rot toch op joh met die koningin van je. Ze zal hem wel knijpen omdat het pvv-volk in denemarken ook zo’n grote bek heeft. Ze kan beter haar paleisjes maar vast inpakken en wegwezen. Opportunistisch gebral van dat mens, bah,

 66. Jan Schreef:

  Zoals ik al eerder in een reactie zei het wordt tijd dat de AIVD iets intensiever in dit soort ellendige kringen gaan kijken bij de aanhangers van deze akelige ideologie van Wilders en cohorten.

  Haha, de AIVD kennende (voorheen BVD, zit zelf in dossier, waarvan per landurige juridische procedure ooit inzage heb geëist maar nooit gekregen) zullen ze nu júist zg. `links’ extra in de gaten houden omdat `links’ in de optiek van de Dienst, nu na een calamiteit door extreemrechts, een reden zou hebben risicovol te zijn voor maatschappelijke stabiliteit. (wraak e.d., vergelding e.d.)

  Ze werken er nog steeds met ouderwetse zg. `dreigingsanalyses’ uit de Koude Oorlog en vinden iedereen die kritischer is dan de officiële oppositie al extreemlinks, dus staatsgevaarlijk.
  Waarschijnlijk hebben ze de vakantieverloven al ingetrokken. En reken maar dat ze hier alles lezen en opslaan.

 67. Max Schreef:

  @Keira,@Al Bakrastani:Oeioeioei!!Dat op zo’n manier iemand monddood wordt gemaakt, is gewoon onaanvaardbaar. En doe eens wat anders dan schreeuwen. Ga toch zitten!

  En Al nieuwe bloedige “Aftrekplaatjes voor Wilders-fascisten ” gevonden ????… En maar kreunen he : “Tís de schuld van links , tís de schuld van links “, terwijl je principieel natuurlijk alleen je rechterhand gebruikt …..

 68. # 86 “‘Ik denk dat je meer kans hebt “beschaafd” rechts zich te laten distantieren, wordt het niet tijd voor een maatschappelijk debat, de verklaring van Wilders is niet genoeg, de VVD en CDA achterban moeten zich nu meer dan ooit echt eens achter de oren gaan krabben en zich realiseren wat ze in het centrum van de macht hebben toegelaten.”‘

  Waar denk je nou dat centrumlinkse kringen sinds de Kabinetten Lubbers mee bezig geweest is. Centrumrechs was gewoon zwanger van extreemrechs en het werd een blèrrende alles overstemmend nazijoch dat door centrum rechse en linkse pers koesterend èn belerend wordt ja nóg steeds wordt gewiegt om het monstertje vergeefs tot bedaren te krijgen.

  Dus voor een links doelwit als ik moet ik met zijn 64-tigste mijn conditie gaan opkrikken door één te stoppen met roken en drinken en inplaats van de toetsjes en muis hanteren weer zijn compound Black Bear II handboog optimaliseren en de voorraad peilen aanvullen en prepareren voor het schieten van fakkels naar het PVV hoofdkwartier hee verrek dat is het de Staten Generaal op het Binnenhof en mijn luchtbuks van de schouw halen en uit het vet halen en het vizier erop op eventueele foutrichting controleren en afstellen en dan maar oefenen in verdekte opstelling en/of liggende schiethouding op loslopende lone PVV wolfjes ook wel welpen ja akela Geert wij doen ons uiterste stinkende wilderse best genaamd maar verder manifesteren zij zich toch volledig anoniem ja ook unaniem want de partijdrilling binnen de PVV is despotisch en militaristisch georganiseerd je zou toch moeten weten dat dit maar één doel dient en dan moet ik ook nog mijn eigen discipline aanpassen aan die van de vijand godverdegodverdegoverdomme.

  Dit was mijn ochtendgebedje vanmorgen in alle ernst van de politieke situatie zoals die zich vanmorgen aan mij voordeed.

 69. #@ 98 ach noem me naief, en ja, ik maak me ook veel zorgen over de ernst van de situatie maar met een handboog het kantoor van de PVV aanvallen is echt niet zo mijn ding en of het nou zoveel oplost betwijfel ik ook. Wat dat betreft sluit ik me bij #89 LeRoiDanse aan.

 70. Max schreef:”PVV-ers zijn geen Rechts-extremisten maar realisten”

  Nazi’s vinden zichzelf ook geen racisten, facisten of rechts-extremisten, maar “realisten” die de bedreiging van “hun samenleving” zien en zich verzetten tegen die “bedreiging” en zij die die bedreiging “mogelijk maken” (linkschmenschen). Net zoals nazi’s zijn PVV-ers van mening dat zij desnoods met geweld deze “bedreigingen” moeten bestrijden. Maar nu iemand die geinspireerd is door hun zieke gedachtegoed over is gegaan om “de maatscahppij te redden” van die “bedreigingen” meent men ineens niet in relatie gebracht te worden met deze lui. Men stopt geestelijk armoedige mensen vol met haatretoriek- en lectuur, bied men platforms aan waar zij met geestverwanten zieke ideeen kan uitwisselen en uiteindelijk knapt bij een geestverwant een zekering door en besluit vervolgens tientallen mensen te vermoorden. En dan komt de zoveelste PVV-er hier beweren dat Wilders en zijn PVV hier niets mee te maken heeft. Terwijl elke serieuze socioloog en psycholoog zal beweren dat een mens pas in staat is om een ander mens te vermoorden als hij of zij van mening is dat de ander zo onmenslijk is en een bedreiging is voor hem of haar of zijn gelijken dat hij of zij er heilig in gelooft geen misdaad te plegen, maar zijn “gelijken” te beschermen of te redden door die andere te vermoorden. De daad van deze Noor is het werk van jarenlang indoctrinatie.

 71. 102:

  quoot: [Men stopt geestelijk armoedige mensen vol met haatretoriek- en lectuur]

  Gozer, weet jij wie die men is? Denk jij dat die men dit alles met een vooropgezet plan doet/doen, of is het een systematiek die zichzelf voedt denk je?

 72. Max Schreef:

  Koningin Margaritha van Denemarken is ook islam-kritisch net als Wilders.
  PVV-ers zijn geen Rechts-extremisten maar realisten, en haten juist geweld.

  Zo is daar een Hero Brinkman die in een interview toegaf niets lekkerder te vinden dan met de gummiknuppel op ruggen van demonstranten erop los te gaan.

 73. Le roidanse schreef:
  “Gozer, weet jij wie die men is? Denk jij dat die men dit alles met een vooropgezet plan doet/doen, of is het een systematiek die zichzelf voedt denk je?”

  Als je mensen genoeg wijs maakt dat een “ander” een bedreiging is voor hun en niet zo “beschaafd”, “menselijk ” dan ben je volgens mij op zijn minst bezig om afkeer te bewerkstelligen tegen die “ander”. UIteindelijk draait er iemand door om die haat om te zetten in daden. De meeste binnen de aanhangers van Wilders of andere (international) geestverwanten zullen niet gauw overgaan tot het neerschieten van “die bedreiging”, maar de meesten hebben uitgesproken meningen in besloten kringen of fora die niet misselijk zijn. Gelukkig blijft het maar bij opmerkingen, maar blij wordt je er niet van-om maar niet te spreken van de velen die de daad van deze Noor bagatelliseren (zelfs op dit weblog door een paar). Natuurlijk is de PVV of welke andere internationale zusterpartijen juridisch niet verantwoordelijk, maar moreel lijkt men wel dat wel te zijn. Of het met een vooropgezet plan of niet of dat het met een zelf-of nietzelfvoedend systeem te maken heeft zal me worst wezen. Haatretoriek en haatlectuur leid tot ontmenselijking van een bepaalde groep individuen om ze in het gunstigste geval uit te sluiten, negatief te bejegenen tot in het uiterste geval zelfs te vermoorden.
  Simpel te begrijpen of moeten we het met wat filosofische gewauwel proberen te begrijpen en te doorgronden?

 74. Reacties elders zijn weer typisch. Natuurlijk moet neerlands trots G.W. officieel de daad van zijn grote Noorse fan afkeuren, maar zijn aanhang spreekt zich anders uit. En ineens, omdat Anders B.B. een grote blanke blonde man is, moet hij wel een psychopaat zijn volgens de niet-weledelgestrenge heer G.W. die van de een op andere dag een volleerd en ervaren meducus is geworden. Als Anders B.B. een pyschopaat is omdat hij zich laat spreken vanuit een fascistisch gedachtengoed, dan is G.W. dat zeker ook, volgens zijn eigen logica dan.

  Ik begrijp niet dat mensen met een beetje noodles zijn uitspraken klakkeloos voor wetenschap aannemen. Je hebt heus niet zo veel hersencellen nodig om te zien dat de man een volksmenner is en bovenal een opportunist. Ik bedoel, zonder zijn jaren en jaren en jaren in Den Haag heeft hij geen credentials. De man heeft alleen een mavo-diploma en een diplomaatjes SOSV, ooit betaald door een oude werkgever. Was dat nou het UWV, de SVB of de gemeente Utrecht? Ik weet het niet meer.

 75. Bij de weg, Pamela Geller was die truus die Geert Wilders tripje naar NYC bekostigde.
  Vergeten?

  Kleine wereld, die van de fascisten.

 76. 105;

  quoot […] [Of het met een vooropgezet plan of niet of dat het met een zelf-of nietzelfvoedend systeem te maken heeft zal me worst wezen. ]

  Mij eigenlijk niet. als er ergens lui zitten om een tafel die deze plannen zitten te smeden, zou ik er achter willen komen wie het zijn. Dat zijn dan de lui die ik direkt verantwoordelijk zou houden. Vergelijk bijvoorbeeld de nazi-kopstukken, of de gewone mensen die in hun domheid maar een eind meebralden.
  Of de nsb-ers hier, die amper wisten waar ze het over hadden.
  Ze begaan dezelfde daden, maar ik vind ze niet even aansprakelijk. Kan je me volgen, ik weet het niet goed uit te leggen.

 77. LeRoiDanse,

  Zelf ben ik ook geen meester in het taalkundig verwoorden van mijn gedachten en komt soms onbedoeld de verkeerde boodschap over.
  Ik wil best geloven dat de PVV en andere soortgelijke partijen en bewegingen elders in de Westerse wereld geen vooropgezet plan hebben om mensen aan te zetten om vervolgens over te gaan tot moorden. Maar je kan je niet aan de wetenschap ontrekken dat het geen naieve onwetende mensen die niet weten wat voor impact hun boodschappen hebben. In het geval Wilders en zijn PVV is men hele groepen mensen zoals: mensen uit niet-Westerse landen, moslims en linkse mensen weg aan het zetten als mensen die: destructief zijn voor de maatschappij. Ze worden weggezet als mensen die alleen maar geld kosten, immoreel, onbetrouwbaar, primitief en als er door autochtonen naar voren wordt gebracht dat zij zat medelanders kennen die zich prima gedragen wordt door Wilders opgeroepen ze niet te vertrouwen, omdat moslims volgens hem “taqya” plegen-oftewel een toneelspelletje opvoeren en in feite boosaardige mensen zijn. Ik zag begin jaren tachtig de lezersreactie’s in een Belgische krant en schrok van de harde taal richting allochtonen en was blij in Nederland te leven, maar inmiddels schrikt men in Belgie van de harde taal in de Nederlandse dagbladen.
  De haat die verspreid wordt door de PVV en (internationale) soortgelijke bewegingen kan niet zonder gevolgen blijven. Het leidt tot een maatschappij waar mensen een deel van de bevolking als een bedreiging en last gaan zien en waar zij het liefst vanaf willen komen. Er ontstaat zo een spanningsveld en het is maar afwachten wanneer iemand doorslaat en een bloedbad aanricht zoals de Noor. Wie extreem-rechtse sites bezoekt, zal daar genoeg mensen aantreffen die in termen van geweld denken en geloven in het gewapend ontdoen van “ongewenste elementen” uit de maatschappij. Volgens deze lui heeft de overheid gefaald en rust de verantwoordelijkheid op hun om de maatschappij te “verlossen”. En dat bedoel ik met het bieden van platforms aan deze lui. Wat de ziekelijke Noor die zich geroepen voelde om de “Joods-Christelijke” wereld te “redden” van “bedreigende elementen” zoals moslims en linkse mensen leeft bij de meeste aanhangers van extreem-rechtse partijen zoals de PVV. Alleen blijft het gelukkig bij grote praatjes en gedachten en gesprekstof in besloten kring en op fora’s. Maar er hoeft tussen de tienduizenden haatpraters maar een tussen te zitten die de daad bij het woord voegt.
  Ik ben bang dat het einde met deze gruwelijke Noorse daad het einde nog niet in zicht is en het in de nabije toekomst nog extremer wordt. Ik denk daarom dat er een krachtiger veroordeling moet zijn van de weldenkende en redelijke burger tegen de boodschappen van partijen zoals de PVV en personen zoals Wilders. We kunnen niet haters dwingen ineens vredelievende en weldenkende mensen te worden, maar wel aan te geven dat wat zij denken niet normaal is en we er afstand van nemen en afkeuren in plaats van onverschillig te blijven. We zijn zover gezakt dat we de PVV en Wilders niet eens meer als extreem-rechts mogen benoemen en iedereen bedreigt wordt door de Pvv-aanhang als men het waagt kritiek te hebben op de PVV en Wilders.

 78. ==Aanvankelijk werd de aanslag volgens een Amerikaanse organisatie opgeëist door de onbekende groep Ansar al-Jihad al-Alami (Helpers van de Globale Jihad) maar dat werd later weer ingetrokken. Blijkbaar hadden een aantal fanatici uit leedvermaak en om aandacht te trekken de aanslag opgeëist.==

  Zelfs dat is onjuist. De media zijn ingetrapt in een hoax. http://bit.ly/qSJbns

 79. @112

  Anders, ouwe kruisridder, ben jij het?

  heb je nu internet in je cel? eenzame opsluiting zonder internet is best stilletjes voor een lone wolf tenslotte

  welk vertaalprogramma gebruik je, het werkt zo te zien prima

 80. #112 Verbijsterend hoe dat rechtse grauw altijd eeuwen na dato reageert, dat demonstreert hoe traag ze zijn in hun gebreinwaste hersenpan.

Reacties zijn gesloten.