Bolkestein brabbelt iets over Nederlands toetsen hbo en uni

Ach ja, verkiezingen komen er weer aan. Dan komen die ministerpostjagers overal vandaan. Doet Bolkestein dit om buitenlanders te pesten? Misschien wel.

Maar van mij mag het niveau van het Nederlands in het algemeen wat opgeschroefd worden. Het is soms ten hemel schreiend hoe mensen zich uitdrukken in woord en schrift. Het Nederlands is een ondergeschoven kindje en te veel mensen kunnen zich niet eens fatsoenlijk uitdrukken. Er zijn immigranten die netter en beter Nederlands spreken en schrijven dan geboren Nederlanders. Ja, ik zit op mijn stokpaardje. Ook al kots ik van die Bolkestein, die zelf niet eens normaal Nederlands kan spreken zo bekakt brauwt hij. Van mij mag hij, om verstaanbaar te zijn voor heel Nederland, ook wel naar spraakles.

Maar nu de andere bewering van de ex-goeroe van Geert Wilders, dat Nederland veel handel misloopt omdat de Franse en Duitse taal niet goed wordt beheerst. Dit is voortborduren op een mythe die ooit in het leven is geroepen. nrc.checkt heeft voor wat betreft het Duitse deel dit al ontzenuwd, geen feiten, geen bewijs. Dus waar lullen we over? Nou gewoon, als fossiel een mantra blijven herhalen, net als met het gevaar van de moslims. Er zijn altijd wel slechtgeïnformeerde halve idioten die het zo maar geloven.

Zo, Bolkie had zijn persmomentje weer, is misschien aan het solliciteren voor een ministerspost in het volgende kabinet, àls de VVD in het kabinet komt. Want dat wordt nog even afwachten natuurlijk.

1 gedachte over “Bolkestein brabbelt iets over Nederlands toetsen hbo en uni”

Reacties zijn gesloten.