Boetes voor asociaal gedrag gaan flink omhoog

Zal Henk & Ingrid wel gaan tegenvallen! Zou alleen wel eens fijn zijn als er op asociaal (of gevaarlijk) gedrag wat meer werd gecontroleerd door de politie. Als ze er nu eens serieus werk van gingen maken en geen onzinboetes meer uit zouden schrijven, zou dat de geloofwaardigheid van de beboeters ook ten goede komen.

Update: Opstelten (VVD) niet bang dat politie nu minder boetes gaat uitschrijven.

Nog een update: Koos Spee vindt pakkans belangrijker dan hoogte boetes.

12 gedachten over “Boetes voor asociaal gedrag gaan flink omhoog”

 1. Dichter bij de burger. Ver af van haar personeel 🙄
  Dit kabinet is houdt geen enkele rekening met de mensen die het werk moeten uitvoeren.
  http://www.inoverheid.nl/artikel/nieuws/2767522/politie-vreest-agressie-door-hogere-boetes.html
  ” ‘De ernst van de overtreding staat niet meer in verhouding tot de rekening die mensen ervoor moeten betalen’, zegt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. ‘Agenten weten dat zulke hoge boetes agressie oproepen. Het is vragen om problemen.’
  Dit signaal wordt totaal genegeerd.
  (Hetzelfde overigens bij de de wijzigingen in de bijstand. http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/nieuws/vng-roept-eerste-kamer-op-tegen-invoering-wwb-te.2636391.lynkx )
  Wil haar agenda doordrukken voor ze valt.

 2. Shit, dit gaat over het verkeer.
  Waarom a-sociaal gedrag in het algemeen niet beboeten.
  Dan kreeg Geertje de ene na de andere boete.

 3. Geen gordel dragen 120 euri. Wat is daar nou voor aso’s aan? Buskaartje kost straks 5% meer en dan krijg je nóg geen riem om in bus. Dat is pas aso.

 4. Te hoge boetes verhoogt het risico dat gewone mensen er veel meer aan zullen doen om er onderuit te komen! Hierbij valt natuurlijk te denken aan dat mensen veel sneller geneigd zullen zijn om er vandoor te gaan… met alle risico’s van dien natuurlijk! De grote asociale verkeers-crimineel intereseert het toch al niet dus die ligt er niet zo snel wakker van! De meeste agenten hebben ook geen probleem met die asocialen op de bon te slingeren!! Integendeel… hoe meer hoe liever zeggen ze! Een moedertje die de kids naar school brengt en door de kinderen even afgeleid is bij de voetgangersoversteekplaats, de voetganger niet over laat steken en dus goed is voor een boete van 340 euro… ja daar hebben ze wel problemen mee!
  Let maar op. Straks belanden veel van dit soort mensen onevenredig vaak in de cel!
  Maw. de gewone burger wordt wederom onevenredig financieel uitgekleed! De asociale klootzakken plegen gewoon een nieuwe overvalltje en betalen de boete daarna of zorgen wel dat ze er vandoor gaan met een auto die op naam staat van iemand anders!

 5. Je kan beter hele supermarkten beroven en er nog met een lagere straf vanaf komen.

  De politiek ziet natuurlijk dat de automobilisten zich beter zijn gedragen in het verkeer, waardoor er minder aan ‘inkomsten’ binnenkwam. En wat doe je dan? Juist, je gaat de bedragen omhoog gooien, want hoe kom je anders aan het geld voor allerlei onzinprojecten als de JSF? En natuurlijk moeten we ook niet de enorme bedragen voor het wachtgeld vergeten, want ook die arme oud-politici moeten natuurlijk hun riante salaris behouden.

  Gelukkig loont het om elke boete aan te vechten, want het centraal verwerkingsorgaan van het openbaar ministerie krijgt het niet voor elkaar om al die bezwaren te behandelen. Misschien kunnen ze van dat geld eens goede digitale flitsers aanschaffen, want de kwaliteit van de foto’s is echt om te huilen en staat garant voor kwijtschelding van de boete.

 6. ik belde dus laatst de cops he
  dat er iemand om 1.10 uur ’s nachts, volgens mij onnodig, toeterde
  zelfs 5 keer: peh-peh, peh-peh-peh
  ze zouden direct komen…

  klasse zo’n maatregel!!

 7. Voor rijden met drank op dan weer géén draconische verhoging boetes. Zal wel om PVV-volk tegemoet te komen.

 8. abnormaal hier, nog meer betalen in dit kloteland,alleen maar belastingen en boetes slaat nergens meer op en zo wordt auto rijden niet erg prettig meer, je mag tegenwoordig niks meer in deze bananenrepubliek, volledig waardeloos

 9. rambo Schreef:

  deze bananenrepubliek

  Ik weet dat we met Ons Huidige Kabinet nogal zijn afgegleden, maar ik vind Nederland toch nog een eind verwijderd van Midden-Amerikaanse dictatoriaatjes die elkaar desnoods de oorlog verklaren om een doelpunt.

Reacties zijn gesloten.