BNN-scribent weet niet waarover hij schrijft

Bij Jouw Online Opiniepagina van de fusiepartner van omroepje BNN is Elma Drayer ook gelezen.

Ook hekelde Drayer in haar column het ‘stiekeme antisemitisme’ van de linkse website Krapuul, waarop een anonieme reaguurder de nieuwe integratieplannen van Lodewijk Asscher vergeleken had met de Neurenberger Rassenwetten. Met haar kritiek voegt Drayer zich in het groeiende koor van verontrusten, die links verantwoordelijk achten aan het hernieuwde antisemitisme in Nederland.

De inktkoelie werd er door Krapuulredacteuren JakobJava en ondergetekende op gewezen dat jvdheuvel a) niet anoniem is b) geen “reaguurder” maar de hoofdredacteur van Krapuul. En c) – niet geheel onbelangrijk detail – het “gewraakte” stuk dat de D66’er dus in het geheel niet gelezen had ging niet over de “nieuwe integratieplannen” van Asscher maar over diens behoefte over te gaan tot algehele etnische registratie. Maar misschien komt dat op hetzelfde neer.

Vragen: wordt het columnpje op die BNN-site nu veranderd? en: hoe betrouwbaar is de “politieke geschiedschrijving” van iemand die blijkbaar niet weet wat bronnen zijn die toch waarachtig niet moeilijk te controleren zijn.

14 gedachten over “BNN-scribent weet niet waarover hij schrijft”

 1. Neemaar, die grietje heeft ook zeker gelijk want het is onomstotelijk beween dat Krapuul.nl persoonlijk(!) verantwoordelijk is gebleken voor de lange winter, donkere dagen en allemaal depressies bij BNN-scribenten en graag reagerende grietjes die van alles in hun dromenwereld zien en verzinnen en denken tevens dat alles wat vliegt goud is.

  De lange, donkere winter heeft niemand goed gedaan, de stemming klachten zijn uitgebreid geworden maar @jvdh kan niet iedereen gelijk laten genezen van zijn waanideeën. 🙂

 2. De BNN fusiepartner is de VARA , en de VARA is een onderdeel van de Nationaal – Sociaal Democratische Alliantie waarbinnen elke Scheet van Asscher het woord Gods zelve is en iedere kritiek Anti- Semitische Heiligschennis …

 3. Die Klei is – hoe zei iemand het in de witte puntmutsenbrigade van Neerland’s nationale huilbaby Lodewijkje-huilie-huilie-Asscher ook alweer – van het padje.
  En de JOOP..die kan wellicht beter fuseren met die rabiatrechtse riool site ‘de Jaap’of hoe dat gedrocht thans ook heet.

 4. Bronnen controleren??? Sinds wanneer doen we daaraan als Nederlands columnist of journalist? Kom, kom, beetje met de tijd meegaan. Alles moet snel en daar is allemaal geen tijd voor hoor! 😥

 5. @5,Joa, moar ’t blieft aalmoal rotzoi. Maar even serieus: ik vind die beschuldiging van anti-semitisme aan het adres van JvdHeuvel schandelijk. Het is huilie-huilie alleen omdat men geen weerwoord heeft op iets dat heel terecht is en hout snijdt. En volgens mij doet wat Drayer, Klei en nog een aantal van die opgewonden standjes doen in deze, de zaak van anti-semitismebestrijding ook geen goed. Wellicht is dat wel de bedoeling. Wie zal het zeggen, nietwaar?
  Hoe dan ook, etnische registratie en massamoord zijn rechtse hobbies. Misschien dat dat verklaart waarom men in rechtse kringen direct als door een wesp gestoken reageert wanneer er parallellen met het verleden worden gesignaleerd.

 6. Ach zoals ik vandaag al tegen @vriendklei schreef: je moet niet alles geloven wat in Trouw staat. En nu weten we ook dat we niet alles moeten geloven wat op Joop staat.

 7. JOAP , Van de Omroep van de Dooie Haan en het Dooie mannetje met een grote bek …

  ( Bart was toch niet Joods hé anders is mijn opmerking vast anti-semitische )

 8. @8 Theo,

  Klei kan niet rekenen:

  “Het is echt verschrikkelijk triest dat zo’n zestig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog het antisemitisme nog steeds voorkomt in de wereld, ook in Nederland.”

  Zestig jaar? Natuurlijk is het een detail. Maar het is tekenend voor het slordig en fact free debatteren.

Reacties zijn gesloten.