Blues/beatklassiekers du jour: I wish you would / Rosalyn

Het wordt hoog tijd dat ik mijn eigen archief op orde breng. Wat ik in de papiermassa, overgebracht uit mijn ouderlijk huis (dat pas in 2011 ophield mijn ouderlijk huis te zijn) naar mijn buitenverblijf aantref, verbijstert mij zelf.

Ook persoonlijke dingen. Mijn persoonlijke “hitlijsten”, waarop nummers voorkomen die ik bepaald verdrongen heb. Deze twee favorieten uit 1964 evenwel herinner ik mij zeer goed als zodanig en het is niet iets om mij voor te schamen, vind ik. Behalve dan dat de eerste een cover was, wat ik niet kon weten toen.


I wish you would, The Yardbirds. Nr. 1 in augustus
Dat Eric Clapton Eric Clapton zou worden viel niet te weten toen, dus dat wist ik dan ook niet. Het origineel, uit 1955:


Billy Boy Arnold – ongetwijfeld zal Mike Raven het origineel gedraaid hebben in die dagen maar die was niet meer op in Nederland beluisterbare radio op dat ogenblik.
Dit is een origineel!

Rosalyn, The Pretty Things. Nr. 8 in augustus 1964.

Niet dat het veel uitmaakt, maar dit weet u dan weer.