Blote tieten tijdens de kerstmis in de Keulse Dom

Femen Parijs 20 december
Femen Parijs 20 december

Heerlijke vertoning vind ik, mag het graag zien.  Het protest was gericht tegen onder meer Joachim Meisner de aartsbisschop van Keulen. Aartsconservatief, vrouwonvriendelijk en nog meer van dat “fraais”. Zo liet hij ook zeggen:

“Der Kardinal duldet nicht, dass man als Religionslehrer seine Homosexualität so offen nach außen trägt”.

Enzovoorts. Het is niet alleen een vrouwenzaak. Schitterend hoe de camera omhoog naar de hemel draait als ze snappen wat er gebeurt en de rokken aan komen gerend.

Dit protest is onderdeel van een reeks protesten:

In het Vaticaan heeft Femen het startsein gegeven voor een marathon tegen Kerstmis. Zolang religieuze gekken hun neus in onze vagina’s blijven steken, valt er bitter weinig te vieren, zo meent Femen.

Op Twitter gaat de boel ook weer lekker los.

Daarna volgde Parijs, Madrid en Keulen dus.

http://www.youtube.com/watch?v=pds1T2Uhx50

43 gedachten over “Blote tieten tijdens de kerstmis in de Keulse Dom”

 1. Leg eens uit vent, ben benieuwd naar enige argumentatie. Ook naar een wat bredere visie van je op de schadelijkheid van die rare kerk. Nou, probeer het eens.

 2. Mijn tekst is superduidelijk Lodewijk. De kerk is de bakermat van onze beschaving. Er is af en toe wel wat op af te dingen maar dat hebben mensen als Luther en Fransiscus weer prima in goede banen geleid.

 3. Maar, Reintje, kun je misschien ook uitleggen waarom je dit ‘schadelijk voor de vrouwenemancipatiebeweging’ noemt? Je mening mag dan superduidelijk zijn, maar je argumenteert niet.

 4. En reinejragolo, als jij dan zo trouw die kerk ingaat, wordt je ook zo verheven? Gatver, weer zo’n kwezel.

 5. @Joke
  Ik meende dat me alleen werd gevraagd om de ‘schadelijkheid’
  van de kerk te beargumenteren.

  Wat betreft de de schade voor de vrouwenbeweging veronderstel ik dat vrouwen niet wensen te worden geassocieerd met banale femenachtige methodes.

  @Louis

  Je moet je onderdanen prijzen.

 6. Ik vind het wel jammer dat vrouwen altijd met ontblote boezem of vagina willen protesteren voor hun aandeel in de maatschappij,alsof dat enkel kan door hun vagina en boezem te showen in lingerie.

 7. Ik houd mijn kleren aan en maak mijn statement zo ook wel,hoef ik niet en te protesteren en nog eens mezelf te verlagen alsof ik een vleselijk lustobject ben die noppes waard is dan me tieten en schede

 8. Bij deze reinejragolo “De kerk is de bakermat van onze beschaving” De kerk heeft nog nooit enige beschaving gebracht hoogstens een traditionele cultuur. Denk even aan de inquisitie, godsdienst oorlogen, de bekeringsdrang ten koste van andere traditionele culturen, andersdenkende en anders voelende wegzetten als onwaardig enz. En dan nog wat wij weten niet eens wat beschaving is. We hebben wat cultuur waar de hebzucht hoogtij viert onder toeziend oog van o.a. de kerken.

 9. Ik vind het een prima actie van Femen. Lekker shockerend in de Heilige Nacht. Maar dan ook niet zeuren over een varkenskop bij de moskee. Dat vind ik ook een prima actie. Want leg me eens uit waarom de ene heiligschennis bejubeld wordt op deze site en de andere zo bekritiseerd wordt. Er kan mij niet genoeg heiligschennis zijn.

 10. Ina, wat een slap gelul. Er is geen wezenlijk verschil. In beide gevallen steek je de draak met een idiote religie.

 11. @liera,je kunt die varkenskoppen beter in de erwtensoep doen en lekker bij de voedselbank kopjes uitdelen,en laat de lingerieshow maar achterwege in de kerk want er zijn andere plekken voor om heteromannen gek te maken met vrouwelijke poezekleedjes.Heb respect voor religie staat het je niet aan leef je eigen leven maar laat een ander dat ook doen

 12. Wel typisch eigenlijk..de kerk predikt over zonden en schaamteloze vrouwen,en dan huppelt juist zon voorbeeld naar binnen..protest mislukt maar stereotype slechte vrouw neergezet..en die arme vrouw tja wat heeft ze ermee bereikt niks

 13. In de meeste religies wordt gewaarschuwd aan de gelovigen dat de duivel of satan altijd wil proberen de religie en geloof van de mens te ontdoen,met alle middelen dwang kritiek draak steken enzovoort,waarom is men zo bang voor religieuze vrome mensen,of is het meer wat de duivel wil en zei tegen god toen hij verbannen werd..ik zal trachten alle gelovigen te kwetsen en van hun geloof te doen…..duidelijk

 14. @neel. Je zegt dat ik religie moet respecteren, maar dat moet ik helemaal niet en dat doe ik ook niet. Religies bemoeien zich ook met het leven van niet-gelovigen. En juist daarom vind ik het goed als religies bespot worden.
  Dus zo’n half blote vrouw in de mis: prima ! Een varkenskop bij de moskee: ook goed.

 15. Tja wat kan ik nou van jou zeggen liera..respectloos en wie dat is verdient geen respect toch..duidelijker kan jij niet zijn dat is waar men over predikt in de kerk

 16. @liera onmacht en onzekerheid in je eigen leven,maakt dat je anderen ook op jouw verkeerde pad wil brengen,meid of knul..maak wat van je leven kijk niet naar anderen doe wat jij wil loop in je slipje en blote tieten zet een varkenskop op je hoofd scheld op alles vloek maar raak.als dat jou gelukkig maakt..

 17. Ik hoop dat vrouwen en meisjes ooit echt als menselijk wezen net als de man en jongen zullen worden gewaardeerd als gelijke..nu denken vrouwen dat zij alleen iets presteren met hun blote tietjes en vagina..en dat is nu al jarenlang de smet op vrouwen dat zij zonder de tiet en vagina niks waard zijn..en die verkoop van de vagina is al zolang de kwelling van vrouwen en ze blijven het zelf doen..mannen presteren zoveel in het leven en hoeven niet of nooit hun penis of poepgaatje in kerken of andere protestacties te laten zien..ze protesteren gewoon met spandoek en in klleding,waarom vrouwen altijd maar toch weer de lustobjectieve en vrouwlichaam verkopende eeuwenoude traditie behouden is me een raadsel

 18. @Liera
  De symboliek is het moedwillig kwetsen van de kerk, een instituut welk reinheid en kuisheid propageert. Een instituut welk thans geen sterk antwoord geeft i.v.m. de oprakeling van zedendelicten uit de voornamelijk 50er en 60er jaren.

  Wat ik in de discussie mis is de geweldige troost die het woord van Jezus geeft.
  Als je de kerk, in de loop der eeuwen, ontdoet van haar wereldse omklemmingen blijft een
  lichaam over die zich al 2.000 inzet voor het welzijn der mensheid inzet.
  Op de onvermijdelijke foute personen na dan.

 19. @reinejragolo: Femen ageert niet tegen de kerk (laat staan tegen het geloof) als zodanig, maar tegen aartsconservatieve figuren die de scheiding van kerk en staat aan hun laars lappen door zich te bemoeien met wetgeving die onderdrukkend is voor met name vrouwen en homo’s (onder meer door pogingen het recht op abortus en het homohuwelijk te ondermijnen).

 20. @Joke
  Dat kan zijn.
  Maar laat ze dan op de stoep van de woonadressen van de aartsconservatieven demonstreren.
  Niet in de kerk die door een hele geloofsgemeenschap wordt gedragen.

 21. @rnrgl
  Van jou mogen die conservatieven evenwel voorgaan in die kerk. Je bent (weer) inconsequent.

 22. @reinejragolo Wat iemand gelooft en hoe iemand gelooft daar heb ik niets mee te maken, maar daar waar het geloof zich als instituut manifesteert, zoals in ceremoniële activiteiten in kerken, symbool van macht, mag het op dezelfde manier (symbolisch) belachelijk gemaakt worden. Ik vind de blote borsten in de kerk een goede vorm van protest omdat het de gelovigen schockeert en zo de aandacht op de actie weet te vestigen. En dat geldt ook voor de varkenskop bij de moskee. Ook hier: symbolische actie tegen een religie als instituut, niet tegen de overtuiging van een individuele gelovige.

 23. Laat de gelovigen het zelf maar zeggen. De kerk is het heiligdom voor allen die
  die daar affiniteit mee hebben.

 24. Ben ik niet met je eens. Niet de gekwetste moet bepalen of iets kwetsend is. Iets moet objectief bezien kwetsend zijn voor een individu. En dus is deze actie niet kwetsend voor een individuele gelovige al vinden e misschien zélf wél dat ze gekwetst zijn.

 25. ‘Daarna volgde Parijs, Madrid en Keulen dus.’

  De volgende blote tieten actie in Caïro in een moskee, hoop ik.

 26. @sjaax: Nog nooit van Amina Tyler (aka Amina Sbouï) gehoord, in Tunesië? Dat is waar Femen de titel ’topless jihadis’ aan te danken heeft. Die akties richtten zich specifiek tegen salafisten (van Ansar-al-sharia e.d.) en dus niet tegen zomaar een doorsnee moskee (dwz eentje waar niemand zich bemoeit met hoe de rest van de wereld zich gedraagt).

 27. Nou doet het me enorme pijn om Liera ook maar half gelijk te geven , maar ik vind dit ook niet veel verschillen van varkenskoppen bij een Moskee , maar ik heb dan ook niets met Hyperventilatief Atheistisch Feministes als Femen .. Er zijn genoeg andere gelegenheden om te protesteren , Kardinalen hebben ambtwoningen , er zijn pleinen voor de kerken ect ect .. Nu geeft dat wat minder aandacht dan een kerstdienst verstoren maar krijgt je punt ook wel onder de aandacht …

 28. @ Joke Mizée : Dit is wat Amina Sbouï zelf over Femen te zeggen heeft :

  “Ik wil niet inverband worden gebracht met een beweging waarbij sprake is van een dubieuze financiering . Wat als het Israel die gefinancierd? Ik wil zoiets weten. En ik wil niet dat mijn naam in verband word gebracht met een islamofobe organisatie.

  Ik hield niet van de actie waar de meisjes schreeuwen Amina Akbar Akbar Femen ‘voor de Tunesische ambassade in Frankrijk, of het verbranden van de vlag voor de Tawhid moskee in Parijs. Dit heeft effect op veel moslims en veel van mijn familieleden. We moeten de religie van elke persoon te respecteren. ”

  ( “Je ne veux pas être dans un mouvement où il y a de l’argent douteux. Et si c’était Israël qui finançait ? Je veux savoir. Et puis, je ne veux pas que mon nom soit associé à une organisation islamophobe.

  Je n’ai pas apprécié l’action où les filles criaient ‘Amina Akbar, Femen Akbar’ devant l’ambassade de Tunisie en France, ou quand elles ont brûlé le drapeau du Tawhid devant la mosquée de Paris. Cela a touché beaucoup de musulmans et beaucoup de mes proches. Il faut respecter la religion de chacun.” )

 29. Oeps , een google translate s’morgesvroeg editten is geen goed idee , maar de strekking is duidelijk …

 30. Oh , een heerlijke Copout .. het is niet omdat ze meer over de organisatie te weten is gekomen en zich niet met bepaalde acties kon indentificeren , maar omdat ze in het gevang heeft gezeten …

 31. @33 Le Roi,

  ‘Zolang religieuze gekken hun neus in onze vagina’s blijven steken, valt er bitter weinig te vieren, zo meent Femen.’

  De religieus geïnspireerde onderdrukking van vrouwen geldt ook in de islam(stromingen).

  (Inderdaad Ina, niet iedere moskee is even geschikt voor een dergelijke actie.)

 32. Femen schokt mij niet, ook nooit gedaan. Ik vind blote tieten normaal Ieder mens van het vrouwelijke geslacht ziet er zo uit zonder kleren. Dat is heel wat anders dat varkenskoppen bij een Moskee aangezien varkenskoppen als onrein worden gezien in bepaalde geloven, waaronder het Joodse geloof.

  Varkenskoppen IN de Moskee was erger geweest.

  Een Rabbi in Jeruzalem stelde eens voor zakjes met varkensbloed in bussen te hangen zodat zelfmoordterroristen als ze zich opbliezen meteen onrein zouden zijn. Het ging niet door aangezien de Joodse passagiers dan ook meteen onrein zouden zijn.

  Religie. Je kan er om lachen of huilen, maar helaas is het vaak nog dodelijke ernst.

 33. @Bakra: Dat klopt ja, een deel van Femen, waaronder ‘stichteres’ Inna Shevchenko, is dermate anti-religieus dat ze de islam meteen met sharia associëren. Maar het betreft (gelukkig) geen centraal geleide organisatie en de afdeling in Tunesië denkt daar duidelijk anders over. (Hier nog een goed interview met Amina in het engels: http://www.huffingtonpost.com/2013/08/20/amina-sboui-quits-femen_n_3785724.html.) Laat onverlet dat er in de arabische wereld topless aktie is gevoerd bij een moskee, en dat die gericht was tegen het salafisme. Het grappige was dat de autoriteiten niet goed wisten wat ze haar ten laste moesten leggen.

Reacties zijn gesloten.