Blokkade door Extinction Rebellion in Amsterdam bij voorbaat morele nederlaag voor zogenaamd groen en links Amsterdam

“Police, we love you, we do this for your children”. Vreemd om het onder anderen van iemand met een CNT-brigade-muts op te zien, vanaf de Stadhouderskade in Amsterdam, bij het Rijksmuseum.
Het is een door wat ik hoefijzerlinks genoemd heb verachte leuze, maar hij is vanuit de geweldloos-verzethouding begrijpelijk en verdedigbaar.

De kade langs de Singelgracht fungeert in feite als een autoweg om de binnenstad heen, en La Halsema heeft al laten weten dat de blokkade door Extinction Rebellion niet gedoogd zal worden.
“We are peaceful, what are you?” Waarom toch steeds dat Engels?
De smerissen zijn blokkeerders aan het wegslepen. Er staan tentjes op het wegdek. Het is de bedoeling dat de blokkade, in het kader van de wereldwijde Opstand voor het Leven, lang gaat duren.
Het is bij voorbaat een morele nederlaag voor repressief-tolerant GroenLinks en aanverwante partijen. Goede sier maken met Greta Thunberg (niet in Amsterdam vooralsnog) en met het “uitroepen van een klimaattoestand” maar intussen verzet met de ME bestrijden terwille van de fossiele industrie, in de Lutkemeerpolder of op de Stadhouderskade.

AT5 vertoont live de beelden tot nu toe.