Bonenschotel met worst

Dit gerecht is echt ideaal als u haastig bent. Bovendien staan de meeste ingrediënten waarschijnlijk al bij u in de kast.

(4 personen)

1 el olie

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

1 rode paprika, zonder zaadjes en fijngehakt

4 magere varkensworsten, in vieren

2 blikjes van ongeveer 400 gr. gemengde bonen, uitgelekt en afgespoeld

1 blik tomaten van ongeveer 400 gr.

1,5 dl groentebouillon

2 el tomatenpuree

2 el gehakte peterselie

zout en peter

Verhit de olie in een pan, voeg de ui, knoflook en rode paprika toe en bak 2-3 min. tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de worst toe en bak deze in 5 min. rondom bruin.

Prak de helft van de bonen een beetje met een vork en voeg deze bij de overgebleven bonen, tomaten, bouillon en tomatenpuree toe. Breng op smaak met peper en zout naar uw smaak. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 min. pruttelen. Haal de schotel van het vuur en roer de peterselie erdoor.

Het is klaar om te serveren. Voilá ! Eet smakelijk….

 

[Culinair weetje: Bonen zijn rijk aan vezels en vormen door hun massa een hartige aanvulling op stoofschotels]

Bron: Gwen Neuman, Eenpansgerechten, Meer dan 90 heerlijke recepten, Veltman uitgevers, 2006

1 gedachte over “Bonenschotel met worst”

Reacties zijn gesloten.