Blikken Trom Toeteraar Faber

Iedere keer als ik weer wat van Mient Jan Faber lees moet ik denken aan de trompetspeler uit de Günter Grass  film “De blikken trom ” waar die verschoof , zonder veel problemen van Communist naar Fascist, is Faber verschoven van Vredesactivist naar Oorlogshitser ..
Hadden we toendertijd niet de beslissing kernwapens te laten zetten moeten steunen om zoals Faber nu raaskalt “onze trouw aan het bondgenootschap te bewijzen “?? Ik vraag mij af welke manieren van Trouw Bewijzen Faber nog meer wil zien …  en hoeveel Afghanen en Nederlandse soldaten er bij dat Trouw Bewijzen  moeten omkomen . Hoe zou Mient Jan trouwens zijn trouw aan zijn vrouw  ??? :”Schatje , natuurlijk voer ik die gebakken spons aan de hond van de buren , immers ik moet Trouw Bewijzen aan het Bondgenootschap dat ons Huwelijk is ”

Over Trouw gesproken , het gelinkte artikeltje staat in het dagblad Trouw, en wat voor foto staat er bij , natuurlijk niet het koppie van Mient Jan , of een lekker sappig doodgebloed Afghaantje , maar de brandende torens van het World Trade Center , Alsof dat de reden is dat de NAVO in Afhanistan zit ,en niet die pijplijn voor Kaspische zee en Uzbekistaanse olie waar de Taliban nu net geen eeuwigdurend contract voor wilde tekenen ( Het eerste contract dat Karzai als president tekende… )

1 gedachte over “Blikken Trom Toeteraar Faber”

  1. Wat MJF betreft – als men geen argumenten te bieden heeft, valt men dan in de gebruikelijke herhaling van propaganda items terug.

Reacties zijn gesloten.