Bill Gates: ‘Geert Wilders = 5,8 miljoen dode Afrikaantjes’; next checkt = waar

Microsoft-oprichter, miljardair en filantroop Bill Gates zocht een week geleden contact met Nederlandse media om kritiek te uiten op dreigende nieuwe bezuinigingen op ontwikkelingshulp. Tot het kabinet-Rutte ging 0,8 procent van het bbp naar ontwikkelingshulp. Nu is het budget 0,7 procent. In 2011 was dat ruim 4,6 miljard euro. (nrc.next)

Bill Gates beweert dat de bezuinigingen van Geert Wilders (PVV) 5,8 miljoen dode kindertjes in Afrika gaat opleveren. Bill beweert dat er met euro 1.000,–  een kinderleven gered kan worden. next checkt is hierin gedoken en heeft geconstateerd dat Bill Gates helemaal gelijk heeft.

Daaruit vloeit voort dat elke euro 1.000,– die bespaard wordt, dus de dood van een kind op het geweten heeft. Simpel 1 + 1 = 2.

Maar Rutte, Verhagen en Wilders zullen wel met zwaarwegende onzin komen dat dat allemaal niet waar is en dat ze juist goed doen door te bezuinigen. Ja hoor, tuurlijk!

Ben benieuwd wat de gemiddelde CDA’er die opgegroeid is met zendelingenwerk of de missie daar van vindt. Gaat daar niet eens een lampje branden?

5 gedachten over “Bill Gates: ‘Geert Wilders = 5,8 miljoen dode Afrikaantjes’; next checkt = waar”

  1. Ahja, wat is er belangrijk aan dat wat buitenlanders beweren?
    Bill Gates is geen Nederlander, toch?
    Het is voor ons altijd belangrijk wat wij Nederlanders ervan vinden, ook al zou het tegen alle regels en afspraken zijn. We weten het immers altijd beter. Mark, Maxime en Geer voorop.

    Bekiek het maar.

  2. Gates heeft natuurlijk gelijk, maar als een van de allergrootste milieurampen is hij zelf ook verantwoordelijk voor vele doden. En dat koop je niet af door wat miljoenen van de gegaarde miljarden uit te delen.

  3. @5 wie daar nu dood gaat kan in de toekomst niet deze kant opkomen en Henk bang maken dat Ingrid zijn kleine pielemuis voor iets groters inwisseld ???? En Ingrid niet bang maken dat Anita met een negert thuiskomt ….

Reacties zijn gesloten.