Bijstandsvrijwilligers starten met inpikken banen

Vrijwillige strijkbrigadekomt bij u langs
Vrijwillige strijkbrigade
komt bij u langs

Thuiszorgmedewerkers in Rotterdam die het komend jaar hun baan verliezen, worden deels vervangen door bijstandsgerechtigden. Die worden door de gemeente verplicht vrijwilligerswerk te doen. Zij kunnen bijvoorbeeld de boodschappen en het strijkwerk doen voor de hulpbehoevenden.
PvdA wethouder Marco Florijn lult krom om sein ijge haggie te redde

Bijstandsgerechtigden die weinig kans hebben op de arbeidsmarkt zijn in Rotterdam verplicht vrijwilligerswerk te doen. De afgelopen anderhalf jaar zijn zo 1.200 bijstandsgerechtigden aan de slag gegaan. Verantwoordelijk wethouder Marco Florijn (PvdA) beklemtoont dat hierbij een absolute voorwaarde is dat dit niet ten koste gaat van reguliere banen. Maar omdat er door de bezuinigingen minder geld beschikbaar is, moet de thuiszorg anders worden georganiseerd. Florijn voorspelt dat de echte klap in deze sector nog komt als door het regeringsbeleid na 2014 het budget met zo’n 75 procent zal dalen.

8 gedachten over “Bijstandsvrijwilligers starten met inpikken banen”

 1. Ziet u het al voor u? Een bijstandsgerechtigde die door PvdA proleet Florijn gedwongen wordt een incontinente bejaarde te verschonen? Dat zal vast met liefde en aandacht gebeuren.
  “Vragen iets terug te doen” is gewoon Orwelliaanse newspeak voor dwangarbeid.
  Overigens, het zijn toch altijd ‘die buitenlanders’ die ‘onze banen’ inpikken? Of ben ik als hardwerkende Telegraaflezende Nederlander verkeerd geïnformeerd?

 2. U bent inderdaad geïnformeerd door de Telegraaf, maar als u eens wat meer leest dan alleen de voorpaginakoppen dan kan u in uw dagblad ook berichten vinden dat de PvdA (althans in Rotterdam) er ook is voor de billenzorg van hardwerkende Telegraaflezende Nederlander in ruste.

  Hebben zij niet verdiend dat die luie uitkeringstrekkers voor hen gaan werken? Ja toch zeker! wie betaald het vreten en de huursubsidie van dat tuig zonder enig moreel besef? Juist u en ik! Dus meneer Florijn verdient een lintje ipv afgezeken te worden. Potverdorrie meneer Rutte zegt het toch ook, net zoals meneer Zijlstra en ook mevrouw Nieuwenhuizen: er is genoeg werk voor iedereen als je maar wilt.
  Kijk dit is een voordeel van een coalitie van de VV(d) een de PvdA ze zijn het met elkaar eens. althans meneer Florijn is het met de VVD eens.

 3. @2, Amice, u hebt volkomen gelijk. Maar als u mij wilt excuseren, ik heb nog werk te doen.

 4. @4 voordat LRd reageert met soortgelijke opmerking 🙂

  Er zouden meer Florijnen moeten zijn zodat we nog duidelijker kunnen zien dat de huidige sociaaldemocraten verenigd in de PvdA absoluut niet deugen.

 5. Als ik ’s nachts waak bij terminale patiënten, en er moet wat gebeuren, patiënt verschonen, bed verschonen, dan bel je en dan komt zo’n thuiszorgster, slecht betaald, maar met een vriendelijk gezicht en helpt.
  Ik mag niet zo denken, maar ik zou mijn vrijwilligerswerk best bij dit nare stuk vreten willen doen, graag zelfs, en als hij dan hulp nodig heeft rustig kunnen zeggen: sorry de goeien heb je wegbezuinigd en de vrijwilligers doen het ’s nachts niet.

 6. @6 yep, ik herken je verhaal. Er wordt (soms) in mijn omgeving gezegd dat thuiszorgers een roeping hebben. Ja ja dus nu krijg ik, als het naar mannetje Marco Florijn bijstandsvrijwilligers met een roeping aan mijn bed om mijn gat te vegen? Koos Koets misschien wel?

 7. De genen met een roeping in de zorg ,en zeker de thuiszorg is met het door de laatste tijd gevoerde beleid al gereduceerd tot een minimum .Jammer genoeg .En wat meneer florijn betrefd hij had niet mistaan in de jaren veertig vorige eeuw ,in dat bruine regime was men verguld van dit soort in de vele concentratie kampen .

Reacties zijn gesloten.