Bijstandsmoeder krijgt weer sollicitatieplicht en is nog meer de pineut

Het kabinet maakt een einde aan de vrijstelling van de sollicitatieplicht voor ouders van kinderen onder de vijf jaar. Volgens staatssecretaris De Krom is het niet goed voor bijstandsmoeders om zo lang buiten de arbeidsmarkt te staan.

Hoe komt het toch dat als ik dit lees er een soort redeloze woede over mij komt? Is het het onbegrip van die pipo’s in Den Haag, is het de arrogantie van die pipo’s in Den Haag? Het heeft in ieder geval iets te maken met die pipo’s in Den Haag.
Ik ben geen bijstandsmoeder, maar vind wel dat die pipo’s in Den Haag er veel te makkelijk over denken. Zoals ene Mark Rutte in campagnetijd uit zijn nek stond te kletsen en wat dan ook gelukkig even gezegd wordt. Omdat hij waarschijnlijk geen idee heeft van het bestaan van een bijstandsmoeder en hij toch het gedachtengoed van de VVD, ‘armoede is een keuze en eigen verantwoordelijkheid is eigen broek op houden’, moet uitdragen. 😥

Ik heb even gezocht op het net en zal proberen er een samenhangend verhaal van te maken (gaat wel eens mis als ik heel boos ben). Dus mocht het niet lukken, excuus daarvoor en volgende keer beter.

Lees hier wat Wiki onder de term ‘Bijstandsmoeder’ heeft opgenomen en ik ben het eens met de stelling die onder ‘Discussie’ staat.

Wanneer kom je in aanmerking voor een bijstandsuitkering? Nou, als je helemaal niks anders meer als inkomen hebt. Het is dus een laatste redmiddel.

Hoe hoog is die riante uitkering waar deze moeders van kunnen genieten?

Hoe wil die De Krom dat bijstandmoeders gaan werken? Ze hebben geen geld voor kinderopvang. Ze hebben niet eens genoeg geld voor boodschappen en hebben alle tijd nodig om uit te vinden waar iets goedkoop is en om het te halen. Zodat ze toch te eten hebben en ook nog kunnen wonen. Kortom, laten die pipo’s in Den Haag eens een maandje of wat als bijstandsmoeder gaan leven, dan weten ze waar ze over praten.

15 gedachten over “Bijstandsmoeder krijgt weer sollicitatieplicht en is nog meer de pineut”

 1. Ik heb een baas die ook steeds beweerd dat zij net zoals ze dertig jaar geleden enkele maanden meegemaakt hebben met gemak weer op bijstandsniveau zou kunnen leven.
  Daarom heb ik met haar gewed dat zij niet 3 maanden op bijstandsniveau kan leven.
  Kan zij dat wel dan werk ik een maand gratis, kan zij dat niet dan krijg ik een maand dubbel betaald.

  Wat denk je, ze durft het toch niet aan.

 2. Tsja, als ik na de scheiding iemand in dienst had kunnen nemen die de taken van mijn ex waarnam dan was het allemaal heel anders gelopen maar dàt kon ik niet betalen. En als mijn ex toendertijd niet zo genereus werd schadeloos gesteld voor haar stap naar de rechter voor haar echtscheiding had ze misschien wel bij me gebleven. Als zij na die scheiding mij niet het leven zuur had gemaakt door mij het omgangsrecht met mijn kinderen te betwisten dan had zij wat meer tijd gehad om de kost te verdienen. Als liberalen als Kamp en de Krom in het verlengde van Rutte op het ministerie voor sociale zaken en werkgelegenheid nou eens echt werk maakten van het voorrang geven aan kostwinners op de arbeidsmarkt dan zou de basis onder al die problemen waarvoor zij nu maar steeds van die vervelende maatregelen voor blijven bedenken; wegvallen. Maar nee hoor, liever geven zij via die arbeidsmarkt voorrang aan wie de minste kost te verdienen heeft. Typisch liberalen, vrijheid blijheid voor wie het kan betalen en voor wie dat niet kan, die is van alles te verwijten. Maar goed, als die sollicitatieplicht ertoe leidt dat jonge bijstandmoeders hun school afmaken tot zij een plezierige werkkring kunnen bemachtigen op de arbeidsmarkt dan is er niks mis mee. Maar dat is dan ook het enige lichtpuntje. Ook typisch liberaal is ook dat zij AOWers die een aanvulling op hun AOW nodig hebben het leven zuurder willen maken dan het al is en jongeren die een uitkering aanvragen de eerste maand door hun neus boren. AOWers die nog een inwonend kind hebben krijgen helemaal niks meer. Het zijn allemaal reparatiewetjes die hun eigen liberale gedachtengoed alleen voor de armen onbereikbaar maakt. Tsjonge wat een leugenliberalen. Elk woordje wetje of wetenswaardigheidje dat zij verkondigen is instrumenteel als de zweep van een slavendrijver in dienst van de kolonisators van Neerlands polderland. 😥

 3. Tot zover de liefde voor het gezinsleven van het CDA.

  ————–
  @#1 Nee, dat durven rechtse types met een grote bek nooit. Dat heb ik ook al meerdere malen soortelijke voorstellen aan dat slag mensen gedaan.

 4. Wel een diskwalificatie van alle alleenstaande buitenshuis werkende moeders. Er zijn voorbeelden te over dat de combinatie wel kan.

 5. Het zou ook een stuk makkelijker kunnen als de overheid in goede kinderopvang en scholing voor bijstandsgerechtigden wilde investeren.

 6. Laurent Schreef:

  Karel SPoorman Schreef:
  Ik heb een baas die ook steeds beweerd dat zij net zoals ze dertig jaar geleden enkele maanden meegemaakt hebben met gemak weer op bijstandsniveau zou kunnen leven.
  Daarom heb ik met haar gewed dat zij niet 3 maanden op bijstandsniveau kan leven.
  Kan zij dat wel dan werk ik een maand gratis, kan zij dat niet dan krijg ik een maand dubbel betaald.
  Wat denk je, ze durft het toch niet aan.

  Het probleem is dat de bijstand in euro’s/guldens uitgedrukt heel zwaar op de inflatie is achtergebleven, in die dertig jaar.
  Ik weet dat ik in 1989 met een simpel baantje geld nog overhield, en anno 2008 in ongeveer dezelfde levensomstandigheden met een minder simpel baantje maar nét uitkwam.

 7. Sofia, waarom moet de overheid nu weer in scholing voor bijstandsgerechtigden investeren. Dat kun je toch ook zélf. Ik vind het zo’n slappe smoes om niks aan scholing te doen omdat de overheid dat niet vergoedt.
  Altijd weer dat leunen op een ander en dat wijzen naar…DE overheid. Die alles moet oplossen

 8. In Scandinavische landen is kinderopgang hoogwaardig en door de overheid gefinancierd. Werklozen krijgen hulp bij het vinden van een baan. Als het werkt, waarom zou je dat niet doen? Er werken daar meer vrouwen met kinderen dan hier omdat de samenleving er meer op in is gesteld. Mensen krijgen ook jonger kinderen om die reden.

 9. Natuurlijk moeten ook zij solliciteren!, vrouwen willen zelf veel te snel van hun partner af, ze kunnen beter eerst een lange tijd wachten met het nemen van kinderen, om te kijken of die partner wel bij haar past.
  Pas als je heel zeker bent, neem dan pas kinderen, want je verpest door zo,n relelatiebreuk ook het leven van je kinderen.
  Dus niet meer per ( ongeluk ) de pil vergeten..scheelt een hoop ellende..
  Er zijn ook een hoop vrouwen die bewust nog meer kinderen nemen, om maar niet te hoeven werken.
  Nu moet de werkende gemeenschap opdraaien voor die mensen en is ook schofterig.

 10. Vrouwen némen kinderen? 😯 En als er kinderen zijn is de vrouw als vanzelfsprekend degene die er voor moet zorgen? Wie het kindje krijgt, mag het houden? Man hoeft alleen maar zaaddonatie te doen?

  Heb ooit een vriend gehad die heel veel vriendinnen had gehad, wilde per se geen kinderen, maar had zelf niets laten doen om onvruchtbaar te worden. Vertrouwde helemaal op de vrouwen waar hij seks mee had. Toen ik daar een keer iets over zei, dat dat dan toch zijn eigen verantwoordelijkheid was, tsja, toen waren de rapen gaar. Kortom, zwak geval.

  En daarbij, nóg langer wachten met kinderen? In Nederland zijn de moeders al zo oud in vergelijking met andere landen. Met alle risico’s en gevolgen van dien. Voor moeder en kind.

 11. Keira Schreef:

  Vrouwen némen kinderen? En als er kinderen zijn is de vrouw als vanzelfsprekend degene die er voor moet zorgen? Wie het kindje krijgt, mag het houden? Man hoeft alleen maar zaaddonatie te doen?

  Nee , maar juist het Nederlands rechtssysteem ( het Amerikaanse ook trouwens ) wijst kinderen in 99% van de gevallen aan de moeder toe ….

 12. @ Marcel:

  Wat een domme en afgunstige op vrouwenhaat lijkende reactie. Denk eens even na voordat je iets mekkert, lullo. Of bewijs anders wat je zegt! Omdat jij pech hebt, (ze zal wel niet voor niks bij je weg zijn als ik zo je reactie lees) wil dat nog niet zeggen dat je stelling juist is.

 13. zo te horen heeft Marcel geen kinderen

  en als hij zulke onzin blijft ventileren dan is dit een natuurlijke manier van geboortebeperking 🙂

  als vader en moeder niet meer met elkaar door een deur kunnen dan laat dat onverlet de verplichting van de ouders om voor kun kinderen te blijven zorgen

  de moeder én de vader

  dus papa niet meteen naar zijn nieuwe vriendin en janken dat hij geen alimentatie voor de kinderen meer kan betalen omdat hij met zijn nieuwe vriendin naar een all in vakantieresort in Turkije moet

 14. afgezien van de inflatiecompensatie die er niet was in de afgelopen dertig jaar is wel de levensstandaard veranderd. Wie had er dertig jaar geleden een mobiele telefoon, of een televisie? Om maar te zwijgen van een computer terwijl je die als je in de bijstand zit wel NODIG hebt. Sterker nog het word je verplicht opgelegd om de “briefjes” digitaal te kunnen versturen zodat de ambtenaren lekker op hun gat kunnen blijven zitten en om je sollicitaties te kunnen doen. Waar wil je de in godsnaam van betalen met een bijstand en je krijgt er ook geen compensatie voor geloof ik.
  Verder heb je dan de bijkomende kosten van het internetabonnement. Hoe kan je dan uitkomen met zo’n uitkering.
  Maar ja we hebben al dertig jaar een rechtse regering ondanks dat we (soms) kennelijk een linkse regering hadden. Dat links het heeft laten liggen die tijd heeft te maken met de rechtse verdeel-en-heers-politiek. Bovendien aan de rechterkant van onze samenleving zit al het geld en daar zijn ze trots op. Ik heb overigens nog nooit meegemaakt dat rechts investeert in uitkeringen of mensen. Daarnaast komt nog het feit dat ons (linkse mensen) de vrijheid van meningsuiting wordt ontnomen door het feit dat we afhankelijk zijn (gemaakt worden) van het geld dat van rechts komt (werkgever, overheid/ rechtse kabinetten die graaierij sonsoren of toestaan), omdat wij onze huren of hypotheken aan het eind van de maand wel weer moeten betalen. M.a.w. we kunnen onze mening niet vertellen over onze werkgever(s) anders hebben we volgende maand geen inkomen meer.
  Ik roep op om die vrijheid terug te veroveren !!!!!
  Iemand suggesties???

Reacties zijn gesloten.