Met bezuinigen op de AIVD gaat niets verloren

De AIVD heeft een “open nota” over links activisme en extremisme op het web gezet. Met iemand als Plasterk aan het stuur kan het ook alleen maar een onnozel werkstukje zijn.

De nieuwe open nota biedt een actuele, feitelijke duiding van het fenomeen met een daaraan gekoppelde inschatting van de dreiging. Recente ontwikkelingen die de AIVD op links ziet zijn: brede samenwerkingsverbanden, een toename van het aantal anarchistische groeperingen en internationale samenwerking. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties had in de Tweede Kamer al aangekondigd dat een publicatie over links activisme en extremisme in de maak was.

Het ding is hier te lezen, een moeite die u zich best kunt besparen. Dat de partij van Plasterk zelf al vele jaren geen “links activisme” laat staan “extremisme” herbergt is geen verrassing – dat is al zeker zo’n veertig jaar, en in feite langer, niet (meer) aan de orde.

5 gedachten over “Met bezuinigen op de AIVD gaat niets verloren”

 1. weet je nog oudje .. Hoe de PvdArs zogenaamd héél solidair kwamen wezen bij Dodewaard , maar meteen eischte dat alles via hun overlegmanier gedaan werd .. en hardlopend vertrokken toen een politiekeet na wat duwen per ongeluk in een sloot viel … De voorlopers van de C.U. bleven wel , tot en met bij de blokkeringen …

 2. Nederland is een der weinigen landen in Europa waar men zeer MiddelEeuws-ouderwets “links” als gevaar beschouwt daar waar elke ontwikkelde beschaving kent de linkse politieke opvattingen als een normaal onderdeel van de dagelijkse politieke scène.

  Jammer dat de Europese beschaving in dezen aan Nederland voorbij is gegaan.

  Het tot vijandbeeld oproepen van “links” in Nederland is derhalve bedoeld om mensen met normale politieke opvattingen die bij de Europese beschaving horen als demonen uit te beelden. Het is ernstig en kwalijk aan deze Minister te nemen.

  Des te kwalijker is dat iemand met onderwijs achtergrond dit onmenselijke beeld wil ondersteunen en promoten terwijl Europa in zijn geheel onder de huidige recht-extremisme gebukt zit. Deze rechts-extremisme recentelijk heeft tot veel slachtoffers geleid zoals in de gevallen Breivik en Tristan van de V, afgezien van alle wapendepots die tussendoor bij rechtse groeperingen werden gevonden.

  Het is volstrekt onbegrijpelijk dat men dan steeds met de wijzende vinger naar Links kijkt, tenzij men niet bezig is zeer actief de komende dictatuur van Wilders/PVV alvast te voorbereiden.

 3. Los van het feit, dat ik erg sterk het gevoel heb dat deze “nieuwe” paniek voortkomt uit het feit dat er bezuinigingen op stapel staan. Sinds 2001 is het budget van de AIVD verdubbeld, maar niemand die kan uitleggen waarvoor dat nou precies is.

 4. @2 Ja vreemd. Terwijl in de duinen voornamelijk linkse verzetshelden liggen.

  Het is ook veel makkelijker om rechts te zijn. Je hoeft er niet voor na te denken want dat doet een sterke man/vrouw voor je. Blank is goed rest is fout. Graaien is makkelijker dan werken. Liegen is niet eenvoudig lijkt me maar als je er een zooitje van maakt met je rechtse beleid rest je niks anders dan liegen. Millieu waarom zou je ?

  Politie valt altijd de verkeerde mensen aan. Meisje dat het koningshuis ter discussie stelt omdat er gewoon geen flikker van klopt wordt afgevoerd.

  Maar een Teeven kan gewoon door met zijn beleid waar gewoon doden bij zijn gevallen onder zijn verantwoordelijkheid.

  In Nederland loont misdaad.

 5. @3

  “Sinds 2001 is het budget van de AIVD verdubbeld, maar niemand die kan uitleggen waarvoor dat nou precies is.”

  Jawel, WoB en social media pressie op bepaalde politici.

  Get ‘em, tiger. 😉

  @4
  “Blank is goed rest is fout. Graaien is makkelijker dan werken.”

  Je weet niet half, hoe je ‘die extreem-rechtsen’ daarmee hebt weten te typeren.
  *edit*
  Zoekmasjien maar ‘es op ‘hitler lookalike’

Reacties zijn gesloten.