Bezorgde wapenhandelaar Edwin Wagensveld gearresteerd

Edwin Wagensveld, ook wel bekend als wapenhandelaar Ed der Hollander – iets dat Jeroen Wollaars van de NOS overigens beslist niet wil weten – voorman van Pegida Nederland en tevens woordvoerder van Geert Wilders in Duitsland, werd gearresteerd bij een anti-AZC demonstratie te Ede.

VarkenskopDe reden hiervoor was dat deze bezorgde ophitser bij de demonstratie een varkensmuts opzette, nadat de politie zijn vrouw al eerder gesommeerd had deze af te zetten, en hij weigerde deze af te zetten.

,,Het is gewoon een kinderding. Er staat geen tekst op, het is niet beledigend”, verklaarde hij zijn verzet. (Elsevier)

Nou precies, dit was volkomen toeval. Wagensveld staat er immers om bekend om op volkomen willekeurige momenten bij volkomen willekeurige gelegenheden varkensmutsen op te zetten. Onder intimi staat hij dan ook bekend als Ed der Schweinekopf.

Het valt me mee dat de politie deze baarlijke nonsens niet accepteerde en Wagensveld gewoonweg arresteerde.

Opmerkelijk is overigens dat hij op de site van Omroep Gelderland als Edwin Utrecht wordt aangeduid. Is dit een rare fout van Omroep Gelderland, of wilde Wagensveld soms liever niet met zijn eigen naam in de publiciteit met deze achterlijke actie? Dat is dan bij deze mislukt.

2 gedachten over “Bezorgde wapenhandelaar Edwin Wagensveld gearresteerd”

  1. Pingback: Bezorgde varkensterroristen te Ede gaan door | Krapuul

  2. Pingback: Top 25 meest gelezen berichten in 2016 | Krapuul

Reacties zijn gesloten.