Bewust haat zaaien door Orbán mislukt

hungarian_poster_campaignEen Hongaarse ambtenaar heeft indirect toegegeven dat de affichecampagne in opdracht van de overheid, tegen migranten en vluchtelingen, was gericht op het genereren van haat tegen hen.
Posters in het Hongaars, onleesbaar voor migranten en vluchtelingen met slogans als: “Als je naar Hongarije komt, kun je niet de banen van Hongaren afpakken” en “Als je naar Hongarije komt, moet je onze cultuur respecteren!”

De posters maakten deel uit van een grotere anti-immigratie campagne van premier Viktor Orbán in reactie op een stijging van de asielzoekers. De campagne omvatte een openbare vragenlijst die migratie aan terrorisme koppelde en en het EU-beleid voor de toestroom van vluchtelingen de schuld gaf.

Maar nu heeft een Hongaarse ambtenaar toegegeven dat de posters in feite gericht zijn op het aanzetten tot haat tegen de migranten.

Gergely Pröhle, vervangend staatssecretaris van Europese zaken in het ministerie van Human Resources, begon met de melding dat de radicale voetbalhooligans niet radicaal zijn geworden als gevolg van de affichecampagne. Hij voegde er aan toe dat de Hongaarse samenleving een enorme solidariteit met de vluchtelingen heeft laten zien, en als “de poster campagne het gewenste effect op onze samenleving had, dit niet zo zou zijn.”

(bron)

1 gedachte over “Bewust haat zaaien door Orbán mislukt”

  1. Pingback: “Die mens ben ik” | Krapuul

Reacties zijn gesloten.