Hoe betrouwbaar is Mark Rutte (VVD)?

Mark *giechel* Rutte wil zo graag serieus overkomen en echt met de grote wereldleiders meedoen. Daar doet hij echt stinkend zijn best voor. Altijd en overal. Hij buigt een beetje naar de ene kant en een beetje naar de andere kant, hij ‘grapt’ eens wat over links en vertelt een verhaaltje voor het slapen gaan over rechts.

Maar hoe betrouwbaar is die demissionaire premier van ons nu eigenlijk echt? Nou niet te vertrouwen. Een paar weken geleden was hij als een aap met zeven staarten zo trots dat het toch maar gelukt was om een akkoord te krijgen met CDA, CU, GroenLinks en D66. Alsof hij het helemaal zelf had gedaan, zo liep hij erbij. Nu is er zaterdag een congres geweest en heeft Rutte al weer laten weten dat dat hele akkoord eigenlijk niet is wat hij wil. Na de verkiezingen zullen er als het aan de VVD ligt, toch een flink aantal (zo niet alle) punten weer moeten vervallen.

Helemaal raar als je punten die je zelf hebt ingebracht, ook direct weer wilt terugdraaien. Toch een geval van incompetentie dan, niet weten waar je mee bezig bent. Maakt je niet alleen onbetrouwbaar, maar ook nog eens incompetent.

Wat is dan de handtekening van zo’n man of zo’n partij waard? Binnen een paar weken wordt er een draai van 180 graden gemaakt. Rutte is dus een windvaan en waait met de wind mee, bevestiging dat hij een slechte premier is voor een land, zeker een land in crisis.

2 gedachten over “Hoe betrouwbaar is Mark Rutte (VVD)?”

  1. Rutte is een nog grotere draaikont dan dat ze ons van Bos wilde laten geloven…

  2. Pechtold wil zich wel aan de afspraken houden en heeft deze verwerkt in het verkiezingsprogramma.
    > Pechtold maakt een terecht punt van de houding van Rutte.
    Daarnaast is het zeer kwalijk dat Rutte volgens eigen zeggen pas na 25 aug campagne voert, wat inhoudt dat hij deze uitspraken tijdens het VVD congres van zaterdag dat doet als MP. Rutte is niet alleen een windvaan maar bovenal een onbetrouwbare partner.

    (De forenzentaks door Rutte/Blok zelf ingebracht bij het Catshuisoverleg/akkoord?!)
    http://m.nrc.nl/nieuws/2012/06/24/pechtold-verschuilende-rutte-loopt-weg-van-handtekening-lenteakkoord/

Reacties zijn gesloten.