Bestuur PvdD komt met BS-verklaring

Zoals je elders op deze site kunt lezen treedt het bestuur van de Partij voor de Dieren af. Hieronder de integrale verklaring die bestuurslid Marnix van der Werf  plaatste op Twitter.

Image

Afgelopen zaterdag werd Esther Ouwehand door het bestuur aan de kant geschoven, volgens het bestuur zélf naar aanleiding van meldingen over integriteitsschendingen. Het bestuur weigerde echter te zeggen aan  welke integriteitsschendingen Ouwehand zich schuldig zou hebben gemaakt.

De actie van het bestuur leidde tot woedende reacties van leden, medewerkers en politieke afgevaardigden van de PvdD. Blijkbaar ziet het bestuur nu de bui (lees: een motie van wantrouwen) hangen en kiest ze eieren voor haar geld.

Dat het niet om een richtingenstrijd zou gaan – zoals het bestuur beweert – is onzin. Het partijbestuur staat nog steeds sterk onder invloed van de oude (wappie)garde rond Marianne Thieme. Die moest de afgelopen jaren met lede ogen toezien hoe Ouwehand van de PvdD een volwassen politieke partij wist te maken. Ouwehand’s pogingen de partij te hervormen leidden o.a. tot het vertrek van PVV/FVD-Versteher Ewald Engelen. Blijkbaar achtte de oude garde de tijd rijp een coup te plegen. Gelukkig lijkt die coup mislukt te zijn. De PvdD van Thieme was een maffe sekte, die van Ouwehand heeft beslist bestaansrecht.

Uitgelichte afbeelding: Door not stated – http://www.partyfortheanimals.info/content/view/311, Copyrighted free use, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19654815