Bestrijding van Wilders door Saxion Pabo in Deventer

De aandacht gaat nu naar een paar PVV’ers die opstappen, dat boeit me niet zo want vossen verliezen niet hun streken. Het hypocriete achterbakse gewauwel van dit kabinet en politici van guttegut wat vreselijk en afschuwelijk toch allemaal boeit me nog minder. Toch zijn er de laatste dagen ook initiatieven die ik wel degelijk belangrijk en hoopvol vind:

Twee lerarenopleidingen mailde alle studenten en de stagescholen tips om met de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders om te gaan. Ze noemen het de taak van leraren om het op te nemen tegen enge ideeën en de boodschap in de klas uit te dragen dat iedereen erbij hoort.

De directie van de Saxion Pabo in Deventer aan het woord, de hele verklaring is hier te lezen:

Wij hebben een boodschap, een andere. Een boodschap over dat iedereen er bij hoort, dat kinderen ongeacht ras, geloof, overtuiging een welverdiende veilige plek hebben in ons onderwijs. Dat wij als schoolmeesters en schooljuffen daar voor staan. Dat we het opnemen tegen de enge ideeën. Dat we een ondubbelzinnig brutaal eigen geluid laten horen op onze scholen, aan onze collega’s, kinderen, leerlingen, studenten en ouders. [] Neem kranten mee, laat kinderen in groepen discussiëren over wat zij er van vinden en waarom er zoveel ophef is na deze toespraak.

Dit geeft me méér hoop dan die Likes op feesboek. Zou fijn zijn als het onderwijs dit veel breder gaat doen en ook uitleg gaat geven over fascisme, racisme en welke mogelijkheden er nog méér zijn dan het kapitalisme om aan een samenleving vorm te geven. Hoe nodig een en ander is zie je weer aan het aantal stompzinnige opmerkingen onder de uitleg van de Pabo.

5 gedachten over “Bestrijding van Wilders door Saxion Pabo in Deventer”

  1. Inderdaad hoopvol. Als het gedoe van de laatste dagen dit soort initiatieven voortbrengt is dat toch mooi meegenomen. Hopelijk volgen er meer.

  2. Roi, ik ben momenteel too fucked up om iets zinnigs te kunnen formuleren, maar laat ik zeggen, vanuit mijn onderbuik, dat ik je een ‘like’ geef hier, of een plus, of hoe het mag heten. Groet.

  3. Ik ben het helemaal met je eens LRd, en dank dat je dit met ons deelde want anders had ik het niet geweten.

Reacties zijn gesloten.