Bescheiden successen: acties tegen extreem-rechts in Nijmegen en Amsterdam

[Eergisteren en gisteren] waren relatief goede dagen in de strijd tegen diverse varianten van extreem-rechts. [Eergisteren] kregen homohaters van rechts-katholieken huize boze tegendemonstranten voor hun neus in Nijmegen. [Gisteren] was het Pegida en een grover optredend groepje moslimhaters die door tegenbetogers min of meer verdreven werden. Een goede zaak! Maar de prijs die antifascisten betaalden, in de vorm van geïncasseerd politiegeweld en arrestaties, was wederom aan de hoge kant.

Nijmegen, eergistermiddag: een groep die zich Civitas Christiana noemt, p[robeerde actie te voeren tegen reclameposters van Suitsupply waarin zoenende mannen waren afgebeeld. Civitas Christiana vond dat op de rand van pornografisch, de posters lieten “vulgair gedrag” zien, een aanblik waar vooral kinderen niet aan mogen worden blootgesteld. Enig bezwaar tegen afbeeldingen van vrouwen die mannen zoenen en andersom, hoor je uit deze kring dan weer een flink stuk minder. Merkwaardig he?

Hugo Bos, woordvoerder van de club zei ook nog: “Wij komen op voor mensen die tegen het praktiseren van homoseksualiteit zijn.” En ze deden dat juist in het relatief homovriendelijke Nijmegen. Immers: “Als je tegen milieuvervuiling bent ga je toch ook protesteren bij een vieze fabriek”. Homoseksualiteit is viezigheid voor deze mensen. Een opvatting die bij verspreiding actief bijdraagt aan geweld tegen homo’s en er als ze alom aanwezig is mede voor zorgt dat jonge homoseksuelen niet voor hun oriëntatie uit durven te komen, en zich genoodzaakt zien om stiekem langs riskante kanalen seksuele contacten te zoeken omdat het contact zoeken via de ‘normale’ weg…. te riskant voelt. Anders gezegd: Civitas Christiana wakkert een klimaat aan waarin anti-homogeweld gedijt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr