Beruchte neo-nazi maakt zichzelf van kant (good riddance)

De bekende neo-nazi Marcel Kuschela heeft de wereld een dienst bewezen door zelfmoord te plegen. Een voorbijganger vond afgelopen woensdag zijn levenloze lichaam in Mönchengladbach. 

Kuschela overleed aan steekwonden in het bovenlichaam. In eerste instantie werd gedacht aan een geweldsmisdrijf, maar volgens de politie is uit de lijkschouwing gebleken dat Kuschela zelfmoord heeft gepleegd.  Kuschela was medeoprichter van “HoGeSa” (hooligans tegen salafisme) en lid van het nazibandje Kategorie C, dat zichzelf vernoemde naar de meeste gewelddadige categorie voetbalhooligans.

In de naziscene werd opgeroepen naar Mönchengladbach af te reizen om wraak te nemen. Enkele tientallen neo-nazi’s marcheerden gisteren in een rouwstoet door de stad, nauwlettend in de gaten gehouden door de politie. Tot matpartijen met de politie of politieke tegenstanders is het niet gekomen.

Binnen het extreemrechtse circuit is men er uiteraard van overtuigd dat Kuschela vermoord is door leden van het mythische Antifa. De verklaring van de politie zal daar niets aan veranderen.