Ben Kok

Onder de Wildersvolgelingen is er een vreemde vogel. De pastor Ben Kok, die joods-christelijk is en vooraan staat om alles wat niet op zijn weg komt te demoniseren. Als je zijn Torah Yeshua mag geloven, dan loopt die over van de liefde voor God. Maar wel de juiste God, natuurlijk. En hier zijn we weer beland bij de vraag: als je zo fanatiek gelooft in God en anderen gelovigen die er een andere opvatting op nou houden verdoemt, ben je dan niet een farizeeër?

Trouw bericht dat joden, moslims en christenen (alweer die verderfelijke idealisten) hand in hand een keten hebben gevormd in de wijk de Pijp in Amsterdam.

Voorwaar een mooi initiatief dezer dagen, maar volgens Ben Kok’s reactie laten we ons bedonderen;

Jammer, dit ondoordachte semi-eenheid gedoe, terwijl m.n. de islam een enorme dissonant is in dit plaatje, zie. De islam wenst de hele wereld te overheersen en daarom is dit een nepvoorstelling, gebaseerd op lafheid bij jodendom en christendom, om zich duidelijk uit te spreken over de islam. Is de moord op een joods gezin afgelopen shabbath, gemotiveerd door islam, gelegitimeerd in koran, niet duidelijk genoeg? Word wakker! Ben Kok (joods-chr.pastor)

Voor een pastor die vindt dat hij Gods Liefde predikt, is dit toch een ernstige dissonant. En wie is hij dan, als hij een PVV fanaticus is, om Gods Liefde te preken? Het lijkt mij dat je pastor, om maar in kerkelijke termen te blijven, dan met de duivel in zee gaat, want ook de duivel heeft immers vele gezichten. Ook een rechtvaardig gezicht. De duivel verleidt ook de rechtvaardigen om af te dwalen naar fanatisme.

Op mijn christelijke school leerde ik dat God, behalve dat hij zo ongeveer Big Brother is (HIJ weet alles van ons) ook een God van barmhartigheid is; Johannes 3:16 Want al zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.

Maar ook: Psalm 11:5 en wie geweld bemint, dien haat Hij.

Hier kun je lang en breed over discussiëren, want behalve dat in naam van God al eeuwen oorlog wordt gepredikt, mensen worden gehersenspoeld en priesters oorlogswapens zegenen, is God hier toch erg duidelijk over en Jezus zegt het nogmaals: Heb uw vijanden lief.

Dat is tegen dovenmansoren gezegd, maar evenwel nog een actuele kwestie, ook voor Kok. Want hoe kan een pastor die in zijn weblog met de woorden sluit: Gods liefde voor alle mensen, zo’n verschil maken?

In principe komt hier weer het dualisme om de hoek. God is voor mij en mijn beeld, niet voor de anderen. Blasfemie, niet waar? Het is roerend te zien hoe de pastor zich inzet voor de familie Fogel, die vermoord werd. Heel erg allemaal, want niemand wil dat een familie, ongeacht religie, ras of kleur, aan zo’n einde komt. Maar ook wij in Nederland worden regelmatig opgeschrikt door familiedrama’s waar kinderen of moeders en vaders omkomen. De hypocrisie is hier weer overdonderend, want hier zwijgt de pastor. God heeft alle kinderen lief, dus ongeacht kleur of ras, of religie. Dat staat in de bijbel en dat is een mooi iets, behalve als zovelen die het slipperige pad betreden er een mixje van maken dat uiteindelijk in hun straatje te pas komt. Het Onze Vader is een mooi gebed waaruit blijkt dat het gaat om vergeving:

Onze Vader die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd; Uw Rijk kome, Uw wil geschiede Op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven hebben aan onze schuldenaren. En leid ons niet in bekoring, maar behoed ons voor het kwaad.

Ben Kok moet dit dagelijks bidden, het Onze Vader, maar ik vraag mij als belijdend katholiek, die zich doodschaamt voor de farizeeër Ben Kok, af hoe hij dit door zijn strot krijgt.

Voor mij is iemand die God heeft gevonden en op zo’n dwaalspoor terecht komt de titel pastor niet waard. Voor de rest mag hij doorgaan met zijn missie, als persoon en niet als pastor.

16 gedachten over “Ben Kok”

 1. Sommige mensen kunnen niet over hun eigen haat heen. Die man is blijkbaar nog steeds vol haat jegens anderen, daarom predikt hij ook selectieve Liefde. Dit is geen echte beeld van God. Dit heb je goed gezien meharis, jammer dat hij zicht pastoor noemt, doch is hij niet de eerste die Haat i.p.v. Liefde predikt. 😥

 2. Meneer Ben Kok is een man die net als Wilders de Islam gelijk schakelt met fascisme en nazisme. Dat zijn eigen christendom net zo misdadig is, dat wil deze meneer niet inzien. Het christendom heeft meer dan 2000 jaar over deze wereld geheerst. Met hun theocratische dictatuur werd vooruitgang tegen gehouden en andersdenkende monddood gemaakt.

  De Islam kan inderdaad gewelddadig zijn als je fundamenteel doet wat de Koran zegt. Maar dat zelfde kun je ook zeggen over de Bijbel. Christendom en Islam zijn concurrenten, al bijna 1600 jaar. Karl Marx had gelijk, religie is vergif voor de massa. Religie houdt de mensen binnen de lijn van het kapitalisme, want de meerderheid van alle christenen en moslims gelooft in de vrije markt economie.

 3. de bijbel roept niet op om ongelofigen te dooden. de koran doet dat wel en trouwens moslims zijn groote joden haters maar dat vind de linksdenkende mens natuurlijk niet erg

 4. @3

  med so feel taalvoutuh wetun wu natuurluk nie wat ju nau ijgenluk wil zeggun

  mesgien ben ju un regtsdragunde Brijfik wannabie die in un haadpaalijs waunt met een enoorme balluk in je aug

  en misschien ben je gewoon een trollende Henk

 5. Harry Meents heeft nog nooit de gehele bijbel gelezen maar hem zich laten uitleggen door de zelfbenoemde geestelijk raadsheer van Hoeiboei.
  Waarschijnlijk kent hij alleen het kerstverhaal en niet datgene wat er allemaal aan vooraf ging.
  Allah is namelijk een mietje vergeleken bij de God uit het OT.

 6. @5 Als alle christenen nou eindelijk gewoon eens zouden inzien, dat het Nieuwe Testament hun boek is en het Oude Testament dus niet, zou in de recente geschiedenis veel ellende op deze wereld voorkomen kunnen zijn. De ridicule spagaat, waarbij een “echte Christen”, met name in Nederland, het Oude Testament keer op keer gebruikt als de hoofdbron van al zijn/haar kennis moet nu maar eens afgelopen zijn. Voor Christenen hoort de bijbel inderdaad pas bij het kerstverhaal (of daaromtrent) te beginnen.
  :mrgreen:

  Oh ja en OT & P.S. Dank voor je “bijstand” in dat “andere akkefietje” 😉

 7. harrymeents Schreef:

  de bijbel roept niet op om ongelofigen te dooden. de koran doet dat wel en trouwens moslims zijn groote joden haters maar dat vind de linksdenkende mens natuurlijk niet erg

  @Harrymeets, heb je echt in de goede bijbel gekeken? Dan wel de genocide passages overgeslagen?
  Selectief gelezen, dan hoor je tot de aanbieders van de profeet Ben Kok.

 8. fara. allah mag dan wel een mietje wezen zijn profeet was dat duidelijk niet. lees de geschiedenis boeken er maar op na .

 9. harrymeents Schreef:

  fara. allah mag dan wel een mietje wezen zijn profeet was dat duidelijk niet. lees de geschiedenis boeken er maar op na .

  Allah = God , Arabisch sprekende Christenen gebruiken dan ook die naam … Zijn Profeet heeft een beter en genadiger gedragspatroon dan de overgrote meerderheid der oud testamentische Profeten en zeker beter dan de kruisvaarders ( wie moordde ook alweer tijdens de eerste kruistocht de laatste joden en de meerderheid der Christenen van Jeruzalem uit , juist , De Christenen onder de kreet “God scheid de goede wel van de slechten”…

 10. en salladin en ze moslim legers waren natuurlijk onschuldige shatjes. die niks kwaad deden. weltruste allemaal

 11. Psalm 68 :
  22 God verplettert de hoofden van zijn vijanden,
  de harige kruinen van wie met schuld zijn beladen.
  23 De Heer zegt: ‘Ik haal jullie vijanden uit Basan,
  ik haal ze uit de diepten van de zee:
  24 jullie voeten zullen waden in hun bloed,
  jullie honden likken het op met hun tong.’

  Lekkere God. En de 2000-jarige cultus die de ‘heerlijke rechtvaardigheid’ van dat opperwezen als uitgangspunt heeft, wordt geprezen door goede Christenen zoals Wilders, die ons willen waarschuwen dat de ‘heidense’ Allah pas echt wraakzuchtig is. Toe maar…

 12. harrymeents Schreef:

  de bijbel roept niet op om ongelofigen te dooden. de koran doet dat wel en trouwens moslims zijn groote joden haters maar dat vind de linksdenkende mens natuurlijk niet erg

  Ik ben benieuwd of u deze bewering kunt onderbouwen. Heeft u de Koran gelezen? Denk het niet. Ik heb die moeite een aantal jaren geleden wel genomen, en het boek is aanmerkelijk humaner dan het Oude Testament.

 13. harrymeents Schreef:

  fara. allah mag dan wel een mietje wezen zijn profeet was dat duidelijk niet. lees de geschiedenis boeken er maar op na .

  Indien je geschiedenisboeken wíl lezen , en niet anti Moslim propaganda (zoals je waarschijnlijk tot nu toe heb gelezen ) van lui als Dingbat Yehor en Robert Spencer raad ik je de boeken van Karen Amstrong aan , Annemarie Schimmel ( een professor van de Universiteit van New York ) en Martin Lings zijn ook goed en in tegenstelling tot Hans Jansen worden deze drie door hun collega’s wél voor vol aangezien ….

Reacties zijn gesloten.