Belastingdienst die de Markt dient moet zich aan de wet houden – verrassing

Gunst, de Belastingdienst hield zich niet aan de wet, en dan doen ze dat daar nu wel. Althans, volgens dit bericht.

De belastingdienst is gestopt met het schenden van de privacy van huurders en houdt zich inmiddels aan de wet. Dat constateert het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP).
Fiscus houdt zich nu aan regels huurverhoging

De privacywaakhond uitte begin dit jaar scherpe kritiek op de manier waarop de fiscus inkomensgegevens van huurders aan verhuurders doorspeelde.

In eerste instantie zette de belastingdienst het inkomen van álle huurders in een bestand waaruit verhuurders informatie konden opvragen. Zo konden de huisbazen bepalen of huurders ‘scheefwoners’ zijn, die eigenlijk te veel verdienen voor het huis waar ze in wonen en daarom meer huur moeten betalen.

Verder lezen.

Een overheids”dienst” die particulieren doorgeeft dat zij mensen beter een poot kunnen uitdraaien, het is nogal bijzonder inderdaad.

p

1 gedachte over “Belastingdienst die de Markt dient moet zich aan de wet houden – verrassing”

  1. Maar het hele feit dat op winst beluste ondernemingen bij de belastingdienst of andere overheidsinstelling jouw privézaken kunnen doorsnuffelen is nog steeds te bezopen voor woorden. De belastingdienst maakt het makkelijker…om mensen een poot uit te draaien. That’s all.

Reacties zijn gesloten.