Bekijk de film die de Israël-lobby je niet wil laten zien

De Electronic Intifada heeft een volledige kopie te pakken gekregen van “The Lobby – USA”, een vierdelig undercover onderzoeksdocumentaire door Al Jazeera naar de geheime beïnvloedings-campagne van Israël in de Verenigde Staten.

Gisteren was de publicatie van de eerste twee afleveringen.

De film is gemaakt door Al Jazeera in 2016 en werd voltooid in oktober 2017, maar werd gecensureerd nadat Qatar, het gasrijke Golf-emiraat dat Al Jazeera financierde, onder intense Israëlische lobbydruk kwam te liggen om de film niet uit te zenden.

Hoewel Al Jazeera’s directeur-generaal vorige maand beweerde dat er ernstige juridische problemen met de film waren, zijn zijn beweringen botweg tegengesproken door zijn eigen journalisten.

In maart bracht The Electronic Intifada als eerste verslag uit van de specifieke inhoud van de film. Dat is in augustus gevolgd door het eerste uittreksel van de film te publiceren en kort nadat Max Blumenthal bij het Grayzone Project andere fragmenten had vrijgegeven.

Sindsdien heeft The Electronic Intifada drie andere fragmenten uitgebracht en verschillende andere journalisten hebben de hele film bekeken en erover geschreven – waaronder Alain Gresh en Antony Loewenstein.

Nu kan The Electronic Intifada voor de eerste keer onthullen dat het alle vier delen van de film heeft verkregen.

Nu dus te zien op de site van The Electronic Intifada.