Behandel Geert Wilders als een lastige vmbo leerling

Geert Wilders heeft ook ervaring op het vmbo. Maar dan als consument. Wilders is zijn opleiding begonnen op de mavo in Venlo, tegenwoordig noemen we mavo vmbo-tl. Na de mavo sprong Wilders naar de havo en volgde een lange weg langs allerlei sociale opleidingen.

Sluwe populist
Sinds deze week ben ik ineens benieuwd naar hoe Geert Wilders zich heeft gedragen als leerling. Zocht hij destijds ook de confrontatie met zijn docenten? Hoe kan het dat deze sluwe populist op de mavo terecht is gekomen. Niemand twijfelt aan de intelligentie van Wilders. Waar ging het dan mis bij het advies voor zijn middelbare school? Heeft de onderschatting van Wilders hem gefrustreerd? Is hij daarom zo verbeten, zo anti-intellectueel? (‘Mark, behandel Geert als een vmbo-leerling’ – Volkskrant)

Goede insteek van Ferry Haan in de Volkskrant. Zeg het al tijden: de gang op sturen en strafwerk laten maken. Of nog erger, 20 rondjes over het parkeerterrein, dat zal dat watje leren (want schat zo maar in dat het vadsige ventje niet al te fysiek is ingesteld).

5 gedachten over “Behandel Geert Wilders als een lastige vmbo leerling”

  1. Al die vergelijkingen leveren jammer genoeg ook niets op. We moeten heer W. behandelen als dat wat hij is: een gevaarlijke rechtse populist. Omdat we daar nog steeds geen adequaat antwoord op gevonden hebben/willen vinden, verliezen we onszelf in vergelijkingen, die ons echter ook niet verder helpen. Fact of the matter is dat heer W. een gevaarlijke rechtse populist is, niets anders. Hij is geen kleuter, geen VMBO-leerling, geen gek, geen vliegtuig. We moeten een manier vinden om met de “gevaarlijke rechtse populist” om te gaan, alle andere vergelijkingen snijden volgens mij uiteindelijk geen hout.
    😐

  2. Het probleem is niet zijn opleiding maar de partijpolitieke cultuur van de partij waar hij het politieke vak geleerd heeft. De VVD, waarin maar één partijpolitieke kwaliteit wordt gestimuleerd, het oppertunisme. Binnen die partij wordt dat oppertunisme nog enigszins afgeremd door haar leden, maar in de PVV wat eigenlijk geen partij mag heten door het ontbreken van leden [G.W. is het enige lid] is die afremming volledig afwezig. Sterker nog, dat oppertunisme is Geert Wilders’s [PVV’s] enige leitmotiev.

  3. Dat Wilders alleen mavo heeft is niet zo relevant. Veel beter is het om direct op zijn eigen ideeen aan te pakken. Ik zag gisterenavond Paul Scheffer bij P&W. Hoe hij het PVV raadslid van Den Haag aanpakte is de enige methode. Gewoon rechtstreeks aanspreken op zijn verknipte ideeen en dat breeduit verspreiden.

  4. @3 dat hangt ervan af met welk doel je een PVV-er aanpakt; om hem zelf klem te zetten heb je gelijk, maar om hem voor H&I als een gieter af te laten gaan heb je andere middelen nodig, want die luisteren helemaal niet naar argumenten.

  5. Mijn mening is dat je hem moet dwingen om wat hij zegt concreet te maken.. las ergens (misschien hier wel) een goed voorbeeld over de discussie mbt wie de grootste gedoger is. Cohen had inderdaad moeten antwoorden, prima, laat maar zien waar u staat.. Ik dien vandaag een motie van wantrouwen in, stemt u dan met ons mee?

    Politici moeten er voor zorgen dat hij niet aldoor maar dingen alleen maar kan roepen maar moeten dat concreet maken.. Dwing hem om een wetsvoorstel in te dienen, of een motie, of wat dan ook..

Reacties zijn gesloten.