Beelden van een moorddadige politie

De videobeelden die documenteren hoe de Haagse politie Mitch Henriquez in het Zuiderpark behandeld hebben.

Antifa meldt:

Haagse agenten hebben zaterdag 27 juni 2015 na het ‘Night at the Park’ festival in het Zuiderpark de 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez doodgeslagen. In een verklaring stelt het Openbaar Ministerie (OM) dat Henriquez onderweg naar het politiebureau onwel werd, echter blijkt uit camerabeelden dat hij al buiten bewustzijn of in coma was voordat hij de politiebus in werd gesleurd zonder medische hulp te krijgen.

Getuigen zeggen dat Henriquez na het festival grapjes aan het maken was met vrienden, toen een groep agenten bovenop hen dook. Henriquez belandde in een coma, en overleed vandaag [=28 juni] in het ziekenhuis. Volgens omstanders en zijn familie hebben agenten veel geweld gebruikt bij zijn arrestatie. (….)

De doktoren op de intensive care hebben tegen de familie gezegd dat de dood van Henriquez duidelijk geen natuurlijke oorzaak had. Zijn zus Lila zegt in een interview: “zijn hoofd was helemaal opgezwollen, de meeste klappen heeft hij op zijn hoofd gehad. Hoe kan het dat iemand in de boeien geslagen wordt, in de de auto wordt gegooid en vervolgens bont en blauw en zonder te ademen aankomt?” vraagt de zus van Henriquez zich af.

Zie ook hier.

1 gedachte over “Beelden van een moorddadige politie”

  1. Pingback: Politiegeweld gaat ons allemaal aan | Krapuul

Reacties zijn gesloten.