Bedreigers Geert Wilders gemiddeld 13,8 jaar oud

In VN een artikel over Officieren van Justitie, een van hen is Nicole Vogelenzang. Zij geeft leiding aan onderzoek naar zware georganiseerde criminaliteit in de regio Den Haag. Daarnaast is ze belast met onderzoek naar bedreigingen van politici. Zij constateert dat de bedreigingen de afgelopen jaren flink zijn teruggelopen. Ook zegt zij het volgende:

Tweederde van de bedreigers wordt achterhaald. En dan blijkt dat de gemiddelde leeftijd slechts 13,8 jaar is. ‘Die minderjarigen blijken op de zitting vaak heel normale kinderen uit modale gezinnen. Ze schrikken vaak enorm van de bemoeienis van de politie. We zien ze maar hoogst zelden terug.’

Natuurlijk is elke bedreiging er een te veel, maar de overdrevenheid waar een Geert Wilders er mee loopt te koketteren vind ik gewoon genant. Tegenstanders in de politiek kunnen niet zeggen, joh, doe eens normaal, je stelt je aan of hebt het aan jezelf te wijten. Nee dat kan niet, want dat kost zetels. Ook worden dan Pim en Theo weer van stal gehaald, die mensen kunnen niet eens rustig dood zijn. Maar ik zou wel eens willen weten wat die bedreigingen zo serieus maakt dat er altijd 6 van die oortjes om hem heen moeten lopen, in het zicht! Tijdens de verkiezingen worden meer politici beveiligd, dat weet ik, maar die brengen hun oortjes niet zo in beeld als Geert dat doet. Geert geilt er gewoon op.

Dat Geert in een konvooi met razende snelheid vervoert moet worden. Wat rechtvaardigt dat gedrag? Hoezo kan er niet normaler mee omgegaan worden? Van mij mag hij best wat beveiligers hebben als hij dat zo lekker vindt, maar a. moet ik daar voor betalen, b. hoe moet dat als de man ooit de politiek uitgaat en c. waarom wordt er niet eens naar gekeken of het een beetje minder kan? (ja, weet het antwoord wel, niemand wil het op zijn geweten hebben dat iemand Geert een haar krenkt, ik ook niet hoor).

Als er ooit iemand een aanslag op Geert had willen plegen, had Geert dat op zijn eigen goed getimede wijze tot het laatste toe uitgemolken, geheel ten faveure van zijn eigen persoon. Dat dat nog nooit is gebeurd is voor mij toch een teken dat er nog nooit echt iets is gebeurd. Dat hij zo beveiligd wordt is alleen maar angst dat er echt niks met hem mag gebeuren. Want niet nog een keer Pim. Meer voorzorg dan echt noodzaak misschien.

 

1 gedachte over “Bedreigers Geert Wilders gemiddeld 13,8 jaar oud”

Reacties zijn gesloten.