Baudetaanhangers bedreigen predikant in “eigen” kerk

Gisteravond, 22 februari 2017, werd in de Maranathakerk in Den Haag een debatavond naar aanleiding van de aanstaande Kamerverkiezingen georganiseerd, een initiatief vanuit de protestantse wijkgemeente Den Haag-West. Uitgenodigd waren Chris van Dam (CDA), Marit Maij (PvdA), Femke Merel Arissen (PvdD, afgezegd wegens griep) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie). Er waren zo’n tweehonderd mensen in de kerk, van wie naar schatting tachtig fans van Baudet die met een speciale campagnebus waren aangevoerd.

Voorganger in de gemeente ds. Axel Wicke, zelf afkomstig uit Duitsland, ging naar de discussieavond om te zien hoe dit alles zou toegaan. Hij spreekt zijn tevredenheid uit over de gespreksleider, Jan Schinkelshoek, voormalig CDA-Kamerlid, en stelt vast dat er hoe dan ook wel naar elkaar geluisterd werd.
Hij intervenieerde toen het thema “asiel en migratie” aan de orde was, en Thierry Baudet zijn (te voorziene) afkeer van de islam uitsprak. De predikant beklemtoonde het verwelkomende karakter van het christendom, dat hij juist als christen in de jood en de moslima een broeder en zuster ziet. Dit werd met boegeroep beantwoord, merkwaardig gedrag in een kerk, zeker als “antwoord” op de voorganger. In de pauze werden hem nog scheldwoorden toegevoegd, iemand zei dat hij zijn kerklidmaatschap zou opzeggen vanwege de opmerking van Wicke.
En dan was er de man die tegen zijn schouder duwde en de woorden sprak: “Vieze mof, jou schoppen wij straks eruit”.
Wicke ervaart het als ontheiliging van de kerk, in de roomse en anglicaanse traditie doet men aan exorcisme, misschien toch een idee voor een protestante kerk als de Maranathakerk in het Haagse Statenkwartier.

– Gebaseerd op telefonisch gesprek met ds. Wicke

 

2 gedachten over “Baudetaanhangers bedreigen predikant in “eigen” kerk”

  1. Pingback: Onderduiken aan de orde? – de zaak van Anne Fleur Dekker | Krapuul

  2. Pingback: Het snode complot van de kosmopolieten tegen bodem en bloed – de “christelijke” vrienden van Baudet | Krapuul

Reacties zijn gesloten.