Baudet in Leiden: een uur lang bizarre en extreem-rechtse ideeën

Gisteren was Baudet op de universiteit Leiden. De veiligheidsmaatregelen waren bizar. De wegen om de uni waren afgezet, er was popo buiten standby, binnen waren er beveiligers van het kaliber Wilders-squad, de zij-ingangen waren afgesloten en bij de hoofdingang stonden twee gewapende rijksbeveiligers die ID-controle hielden. Want iets met taarten die onvermijdelijk veranderen in kogels.

We hebben binnen flyers uitgedeeld met de boodschap dat Baudet niet welkom is op de universiteit. Er waren gemengde reacties. Sommigen waren blij, anderen wat minder.

Baudet zou worden geïnterviewd over zijn studie geschiedenis en zijn loopbaan, want het was Carrièredag. De Historische StudieVereniging Leiden (de studievereniging die het organiseerde) heeft iedereen van tevoren gerust gesteld dat Baudet geen platform zou krijgen om zijn ideeën te verspreiden.

Dat is natuurlijk precies wat er wel gebeurde. Ik heb nog nooit zo veel gecringed in een uur tijd. Baudet heeft een uur lang allerlei bizarre en extreem-rechtse ideeën zitten verkondigen, allemaal gehuld in een intellectueel of common-sense-jasje. Hij is heel goed met woorden en hij weet hoe hij zichzelf moet presenteren. Hij is opgegroeid in de academische cultuur en ook al schopt hij er tegenaan alsof het ‘links’ is, hij is er als een vis in het water.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Doorbraak