Baudet: alleen witte mensen kunnen Nederlander zijn

Wij wisten het al een tijdje, maar het lijkt nu zelfs tot braaflinks door te dringen: Baudet is een onversneden racist die zó lid kan worden van de Ku Klux Klan. Na het consumeren van een fles dure wijn verblijdde Thierry Baudet afgelopen nacht om half twee zijn aanhang met onderstaande tweet:

Het gaat over de 19-jarige Daniël, geboren en getogen in Amsterdam, die afgelopen week door de IND achter de tralies werd gezet omdat hij door geblunder van zijn ouders en diverse instanties niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Daniël is opgevoed door zijn grootouders, die wél over de Nederlandse nationaliteit beschikken. Toen Daniël – zich van geen kwaad bewust – wilde gaan studeren, werd hij door de IND opgepakt. Want ‘regels zijn regels’ of zo.

Het is natuurlijk duidelijk wat Baudet bedoelt: alleen witte mensen kunnen Nederlander zijn. Dat is  een mening die onder Baudet’s aanhang breed gedeeld wordt, maar vooralsnog is het not done het ook openlijk te zeggen. Half Nederland buitelde vandaag dan ook over Baudet heen, met het gebruikelijke liberale gelul dat nu toch écht, definitief het masker gevallen is, iets wat we al 12 jaar maandelijks opnieuw horen over die andere fascist, Geert Wilders (zonder dat het enige consequentie heeft).

Ook de rioolrechtse blogs DDS en GeenStijl spraken vandaag er vandaag schande van:

Blijkbaar schrok Baudet zó van de reacties dat hij vandaag haastig probeerde te lijmen wat er nog te lijmen viel. In plaats daarvan wreef hij – onbedoeld – nog eens extra in de vlek:


Jammer, Thierry:

Humpty Dumpty sat on a wall,
Humpty Dumpty had a great fall;
All the King’s horses
And all the King’s men,
Couldn’t put Humpty together again.