Ayaan Hirsi Ali verzint ze waar je bij staat

Tijdens het inmiddels beroemde/beruchte interview met Jon Stewart voor The Daily Show beweerde  Ayaan Hirsi Ali – troetel-islamofoob van progressief Nederland – dat 70% van alle geweld ter wereld toegeschreven moet worden aan moslims. Stewart vroeg daar helaas niet op door, maar Max Blumenthal van Alternet ging zelf eens op onderzoek uit. Tijdens het interview met Stewart noemde Hirsi Ali geen bron, maar dat deed ze wél in een artikel in de Wall Street Journal van 20 maart jl.  Daarin schrijft ze: “Volgens het International Institute for Strategic Studies (IISS) viel tenminste 70% van alle doden in gewapende conflicten vorig jaar in oorlogen waarbij moslims betrokken waren”.

Er is echter één klein probleem: Blumenthal ontdekte dat het IISS  nergens dergelijke cijfers noemt. Waarschijnlijk heeft Hirsi Ali vrolijk de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië – die ook volgens het IISS geen religieuze wortels heeft – meegerekend. De broederstrijd in Syrië was in 2014 verantwoordelijk voor bijna 50% van alle oorlogsslachtoffers. Wanneer je die buiten beschouwing laat, zien de cijfers er plotseling heel anders uit.

Niet geheel onverwacht lanceerden de neocons na Blumenthals onthullingen een haat- en lastercampagne tegen de onverlaat. Een verslag daarvan kun je hier lezen.

Verder lezen over deze affaire en de op leugens gebaseerde carriëre van Ayaan Hirsi Ali kun je hier.