Austin Bomber geïdentificeerd

De  ‘Austin Bomber’ is geïdentificeerd als Mark Anthony Conditt, een 24 jaar oude witte man uit de regio. Conditt blies zichzelf vanochtend op toen de politie probeerde hem te arresteren. 

De politie kwam Conditt op het spoor nadat beveiligingscamera’s een man hadden vastgelegd die verdachte pakketjes afleverde bij een kantoor van het postbedrijf FedEx.


Conditt probeerde zich te vermommen door het dragen van een blonde pruik en een honkbalpetje, maar de politie wist hem blijkbaar toch te identificeren. Uit onderzoek van de FBI bleek dat Conditt een aantal ‘verdachte aankopen had gedaan’, wat waarschijnlijk betekent dat hij materiaal had gekocht dat gebruikt wordt om explosieven te vervaardigen. De politie volgde hem naar een hotel in Round Rock, waar hij in een auto stapte. Toen hij wegreed werd hij opnieuw gevolgd door de politie. Blijkbaar echter niet onopvallend genoeg, want plotseling zette Conditt zijn wagen naast de weg. Toen een arrestatieteam de auto benaderde, bracht hij een bom tot ontploffing. Conditt was op slag dood.

Over de achtergrond van Conditt is weinig bekend. Ook zijn motief is onduidelijk. De eerste aanslagen waren gericht tegen POC, maar de bermbom was geplaatst in een buurt waar vrijwel uitsluitend witte mensen wonen. De politie sluit politieke motieven niet uit, maar het is ook mogelijk dat Conditt inderdaad ‘een verwarde jonge man’ was die ‘de wereld wilde zien branden’.