Arnold Moerkamp van het CVZ bemoeit zich met leven en dood

afkapmes
ZORGZAAM VVD AFKAPMES

Arrnold Moerkamp van het College voor zorgverzekeringen ( CVZ) mag graag balletjes opwerpen. Een jaar geleden begon deze VVD-er al met angst te zaaien over de almaar stijgende kosten en de “onhoudbare” zorg:

 “De eigen bijdrage van patiënten zal fors omhoog moeten of er zal een onherroepelijke verschraling van het basispakket komen.”

Het CVZ bepleitte vorig jaar dure medicijnen voor sommige patiënten met de zeldzame ziektes van Pompe en Fabry niet langer te vergoeden.

Ach, we kunnen het wel weer eens proberen denkt deze Moerkamp vandaag:

“Moet een maximumbedrag worden gebruikt als afkapcriterium? Moet een behandeling uitgesloten worden als hij meer kost dan een vooraf vastgesteld bedrag? Uiteindelijk moeten er afspraken komen, waarin we vastleggen hoe we met de verhouding tussen kosten en geleverde kwaliteit omgaan in de gezondheidszorg. Heeft de patiënt echt nog wat aan die extra maand? Moet je koste wat het kost doorbehandelen?”

Ja u leest het goed. AFKAPCRITERIUM. Aangesteld door Edith Schippers (VVD), en als nevenfunctie zit deze Moerkamp ook nog in het bestuur van Aedex Stichting Corporatie Vastgoedindex.

AFKAPCRITERIUM…..  Ik weet nog wel duizend dingen die eerder afgeschaft dienen te worden in die onroerend goed/zorgmaffia dan behandelingen, laten we dat eerst maar eens doen. Deze discussie wil ik ook helemaal niet gevoerd zien worden door dit soort griezels, de “ethiek” van de VVD ken ik inmiddels wel.

12 gedachten over “Arnold Moerkamp van het CVZ bemoeit zich met leven en dood”

 1. Farmaceuten: Winst-veel winst-heel veel winst: VVD-ers.

  Aandelen: mensen met geld-veel geld- heel veel geld: VVD-ers.

  Onroerend goed: VVD-ers.

  Bestuur, rechtspraak, politiek: VVD-ers.

  Zelf maken die pillen en weg met dat handjevol VVD-ers uit die functies waar ze terreur uitoefenen over een heel land.

  Zorg is juist zo duur geworden door die VVD-marktidioten. Zorg gaan we ons niet laten afpikken of bepalen wat er bij zorg hoort door dat tuig. Die discussie gaan we zelf voeren en laten we niet OOK nog door onze strot duwen.

  Frank de Grave moet ook opdonderen, griezel. Engerd. Viezerik : https://krapuul.nl/overig/blog/59267/frank-de-grave-heel-gewone-vvd-er/#sthash.VRuGnzCe.dpbs

  Ga met Halbe Zijlstra maar lekker op Utopia wonen:

  https://krapuul.nl/overig/nieuws/106909/halbe-zijlstra-ng-rechtsere-koers-vvd/#sthash.feGa5w8h.dpbs

  Zo, nu koffie 😉

 2. Wat een tuig is het toch en van die imbeciele reacties op nujij, daar gaan mensen hele berekeningen zitten maken hoeveel miljoen een extra maand leven wel niet kost……te krankzinnig voor woorden.

 3. @2:

  Ja Jan, ik heb er ook wat gelezen, dit hele land is doodziek. Gek, geschift, eng, en ook nog dom en stompzinnig.
  Het “liberalisme” maakt de geest van mensen echt kapot.

  Fase 1: Er zal berekend gaan worden hoeveel je naar verwachting nog zal gaan kosten tot je dood over plm. 2 jaar, stel 100.000. Dan krijg je een contract. Ik verklaar 50.000 euro ontvangen te hebben en zal daarna aanvaarden dat de Staat mij een spuitje geeft na 2 jaar.

  Fase 2: Dit zal overgaan in een actieve euthanasering, om geen enkele andere reden dan jaloezie vanwege het feit dat je het zo leuk kan hebben voordat je dood zal gaan. Kan niet.

 4. Neo Liberalisme = Corporatisme = Fascisme.

  Maar dat heeft het klootjesvolk niet door.

 5. Om op je laatste alinea terug te komen, onzin in de zorg:

  Ik begeef me nu een paar jaar vol verbazing in de zorgwereld.
  Ik kan me niet eens meer de regels en richtlijnen van 2009 herinneren en hoe vaak het sindsdien gewijzigd is.

  Dan krijg je met regelmaat van de klok van die blitse brieven, een uitnodiging voor één of ander congres waar sprekers van verzekeraars en VWS de nieuwe regels komen uitleggen.
  Entree a € 500 per persoon of dergelijke bedragen.

  Of dat idiote gehannes met verpleegkundigen; Gediplomeerde Verpleegkundigen zijn per 2014 ineens geen verpleegkundigen meer, tenzij je herregistreert en jaarlijks een burgermansfortuin spendeert aan allerlei cursusjes om het zwachtelen en injecteren op peil te houden. Ik zou zeggen als je iets niet meer goed in de vingers hebt kunnen je collega’s het toch voordoen??

  Dus i.p.v. 12.000 handen aan het bed er bij vallen er in 2014 weet ik veel hoeveel gewoon af die zoiets hebben van laat maar.

  Vercommercialisering van kennis in de zorg laten we daar es over gaan discussiëren.

 6. De eier, kaas- en botermarkt, daar kan ik wel mee leven.

  Als mens lig ik nu zelf tusssen de koopwaar, ik ben gejat.
  U ook?

 7. Het zieke van een zieke GEZONDHEIDS MAATSCHAPIJ .Die met het huidige beleid van de graaiende overheid te samen met verzekeraars nog zieker word .Vandaar gisteren op een vandaag een uitzending over zelfdoding ,zodat u er vast aan kan wennen dat ook dat voor u de enige uitweg word .Maar uiteraard wel tegen betaling ,want ook die pil van DRION valt buiten het basis pakket .

 8. Da’s wel een heel foute, edoch voorspelbare, woordkeuze van deze VVD’er. Een griezel is het zeker, als je al zo over mensen en hun ziekten spreekt.

  Maar ja, dat VVD’ers over lijken gaan is mij al een tijdje duidelijk.
  https://twitter.com/ArdvanderSteur/status/198139899042471937

  _
  @9
  “Vandaar gisteren op een vandaag een uitzending over zelfdoding ,zodat u er vast aan kan wennen dat ook dat voor u de enige uitweg word”

  Tuurlijk, Ton. Het is weer eens één groot complot – enkel volgens jou dan. Heb je dat weer ergens van een of ander vaag blogje gehaald? Of staat er weer een artikel op het satirische speld.nl, welke jij regelmatig voor waar aanziet?

 9. @10 Sorry maar ik lees meerdere blogs .En de huidige diagnose van democratisch falen de afgelopen jaren .In de vorm van voortschrijdende verpaupering verloedering van zowel het moreel als de economie .Bereikt ook steeds meer de GEZOND HEIDS ZORG met alle gevolgen van dien ,en met een tempo dat levens gevaarlijk is .Het word tijd dat deze levens gevaarlijke weg ,een genezende spoed behandeling krijgt .Want zoals het er nu uitziet staan we op een kruispunt .Wij kunnen kiezen of een alles versmachtende verdrukking ,toekomstig bloed vergieten incluis ,of een bevrijdende democratie .Met een herschreven grondwet ,kieswet en gerechtelijk apparaat .Wil men een betere toekomst krijgen en niet ten onder gaan aan de huidige graai cultuur .Het blijkt nu dat men met het huidige beleid beter met een hongerige hond langs een hot dog kraam kan lopen ,dan met deze partijen langs de geld potten .

 10. @11, zoals ik al vermoedde. Een ‘meninkje’ opgedaan via allerlei obscure blogjes (waar je o.a. hier overigens al vaker naartoe linkte – dit incl. het satirische speld.nl, welke je tevens voor ‘waar’ aannam).

  Maar wat je geratel ( @11 ) eigenlijk uit heeft te staan met je eerdere stelling dat Eenvandaag hun kijkers min of meer masseert/ aanzet tot het plegen van (toekomstige) suicide (=zelfmoord), onderbouw je niet.

  Niet dat ik ervan op kijk, aangezien types zoals jij vrijwel altijd ‘om de hete brei heendraaien’ en liever hun onderbuik voor zich laten spreken. Zie ook, ter info: http://www.wisegeek.com/what-is-an-information-bubble.htm

  Lees ‘es een boek i.p.v. artikelen (van/door & voor complottertjes) op het internet. Je kan evt. via het ‘Stimuleringsfonds’ van je gemeente, de kosten voor lidmaatschap van een bibliotheek terug ontvangen.

Reacties zijn gesloten.