Armoede breidt zich uit met speciale dank aan de PvdA

Maar liefst 1,2 miljoen mensen in Nederland leven in armoede volgens een vandaag verschenen rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Dit aantal zal zich de komende jaren nog uitbreiden. Alle hens aan dek voor de PvdA zou je denken, maar nee, deze is zich van geen kwaad bewust.

De VVD vindt het uiteraard prachtig: denivelleren moet, denivelleren doet de rijken goed. Steeds meer geld en voorzieningen komen vooral ten goede aan de hogere inkomens. Bij het minste of geringste plannetje waardoor dreigt dat ze wat extra moeten gaan betalen krijsen ze zich schor dat ze dat verdommen, waarna het voornemen uiteraard direct door de PvdA wordt ingetrokken.
Dat de PvdA rondtoetert dat de overheid er moet zijn als een schild voor de zwakkeren en dat vooral zij, de sociaal-democraten, zich opwerpen voor de “gewone” mensen vind ik overduidelijk een gotspe. Maar dat vind ik al decennia lang, ik ken ze niet anders.

Ga jullie toch schamen daar in die PvdA.  De armoede groeit, dit is een kwestie van jullie eigen politieke keuzes en  is geen natuurwet. Schei toch uit met dat getrut van jullie.

4 gedachten over “Armoede breidt zich uit met speciale dank aan de PvdA”

 1. En zo is het. De sociaaldemocraten in Nederland hebben helemaal afgedaan. Mijn opa, van stiefvaderskant, was een echte sociaaldemocraat, en christelijk, van het zuiverste water. Rechtuit, Eerlijk,Principes in zijn Linkerborstzak en een oog voor de menselijke kant van de samenleving. ik heb veel van hem geleerd. Recht is Recht en Krom is Krom. De armoede en zeker ook de werkende armoede neemt in Nederland al jaren toe. Ik ben bij de voedselbanken geweest waar straatwerkers na het werk eten moesten komen halen vorr henzelf en hun gezin. En dan werk je 40 uur per week en geen geld voor eten. Het is te triest voor woorden en de partij van de arbeid heeft bij mij al lang geleden afgedaan. Dat was overigens al zo ten tijde van de jaren 90 toen de pvda weigerde in te grijpen toen het grote graaien begon. Pvda= Partij van de Afzwaaiers, inderdaad de kiezer zwaait af. Mvrgr.

 2. Vooral die laatste twee zinnen zijn – in dit verder volkomen juiste stukje – helemaal juist.
  Armoede in Nederland maar ook elders in de wereld en de hele zogenaamde economische crises zijn geen natuurverschijnselen: ze zijn bewust gecreëerd.
  En hoe dat bijvoorbeeld (maar het is niet de enige manier) in zijn werk gaat kun je lezen aan de hand van de successtory van de Euro. Want de Euro is een succes! Voor degenen die hem ingevoerd hebben en er flink van profiteren. Dus niet voor ons, gewoon klootjesvolk.
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2012/jun/26/robert-mundell-evil-genius-euro

 3. En drie maal raden welk secreet dit zei op Twitter in augustus vorig jaar:
  “Dit is dus zó oneerlijk! http://tinyurl.com/8jvueap Zo betalen gewone mensen de rekening van de crisis. Dat moet echt anders hoor. #rutte #schande”
  Zo is dat, het moest ‘sterker en socialer’ onder leiding van die andere oplichter die zich bij zijn manier van politiek bedrijven laat leiden door zijn kinderen….

 4. Het enige wat dit soort berichten in de media en onder de mensen (twitter fora fb) teweeg brengt zijn discussies of armoede in Nederland überhaupt bestaat. De definitie van het woord dus. Want Armoede in Nederland kan net zo min als racisme in Nederland. Het zal veel erger worden moeten worden voordat de mensen wakker worden.

Reacties zijn gesloten.