Arabische lente

Dit artikel verscheen eerder op de website van GroenLinkser Hans Groen.

Tunesië, Marokko, Jemen, Egypte, Libië. Door bijna de gehele Arabische wereld waait de wind van vrijheid. Na decennia van onderdrukking door veelal door het Westen gesteunde dictators, pogen de moslims hun vrijheid te veroveren. De eerste reacties van de wereld waren lauw. Israël koos zelfs openlijk de kant van de dictator Mubarak. Hoe wrang is dat! Pas nu vele doden zijn te betreuren in Libië, schrikt de wereld werkelijk wakker.
Maar nog altijd is het Westen verdeeld. Libië dat onder andere gas levert, is een belangrijke handelspartner voor het westen. Wie herinnert zich niet het schandaal rondom BP die druk uitoefende om de Libische terrorist vrij te laten en terug te sturen naar Libië? Ook op dit moment speelt het westen nog altijd dubbel spel. Ja, vrijheid is prima, maar het mag onze economische belangen niet schaden. Zoveel is wel duidelijk.

De keuze van Israël om bij de opstand in Egypte de kant te kiezen van Mubarak is tenhemelschreiend. Israël vreest voor het vredesakkoord en kiest daarom liever voor de ‘zekerheid’ van een dictator, dan dat ze de kant kiest van de Egyptische bevolking in haar strijd om vrijheid en democratie. In Israël en ook andere landen vreest men Iraanse toestanden. Een machtsovername door moslim fundamentalisten.

Maar is het juist niet deze houding van het Westen die de Arabische bevolking in de armen van de fundamentalisten drijft. Als de legitieme roep en wil voor vrijheid slechts wordt beantwoord met economische of strategische afwegingen, dan heeft de Arabische bevolking in haar strijd weinig te verwachten van het Westen. Voor fundamentalisten een welkom uitgangspunt. Zij zien hun standpunten dan bevestigt door de hypocrisie van het Westen en lokken daarmee veelal goed opgeleide mensen in hun kamp.

Ook in Nederland weet men eigenlijk niet wat men met de ontwikkelingen aan moet. Waar is Rosenthal als minister van buitenlandse zaken? Ja op een rondreis door een aantal landen, maar van een duidelijk doel en steun voor de Arabische bevolking is geen sprake. En ook de PVV die altijd haar mond vol heeft over vrijheid en de onderdrukking van de Islam is in geen velden en wegen te bekennen. Daar waar moslims in het Midden-Oosten nu hun leven letterlijk wagen en opofferen voor een beetje meer vrijheid, welvaart en welzijn, hult Wilders zich in zwijgen. Jarenlang heeft hij de Arabische wereld verkettert en achterlijk genoemd. Nu de moslims zich proberen te ontworstelen aan de dictatuur die hun arm hield, is geen enkele bemoediging te horen van de PVV. De PVV is in deze niet minder hypocriet. Het is ook niet de Islam die de Arabische landen op achterstand hield, maar de onderdrukking door dictators, met veelal steun van het Westen. De PVV wordt op dit punt pijnlijk ontmaskerd. Zoals de moslima vanachter haar sluier met sprankelende ogen stelde: “Wij willen vrij zijn, net als jullie”.

De vraag is of het Westen nu eindelijk voluit de kant kiest van de lokale bevolking in haar strijd om vrijheid of zien we liever onze economische belangen geborgd en houden wij de moslims liever achterlijk en onderdrukt zoals Wilders en de huidige Israëlische regering blijkbaar graag ziet? Wat is nog de betekenis van vrijheid en democratie uit de mond van deze mensen? Misschien is het maar goed dat ze zwijgen.

142 gedachten over “Arabische lente”

 1. Dank voor het interessante artikel. Het wordt inderdaad tijd dat wij ook in Nederland eens kritischer kijken naar onze verhouding met de Arabische wereld en dan in het bijzonder met Marokko, het enige Arabische land met de agressieve neiging om de eigen grenzen uit te breiden: het houdt de Westelijke Sahara voor 4/5e bezet, maakt aanspraak op Spaanse enclaves en maakt ruzie met Algerije. Nog wat concreter: zouden we niet eens moeten nadenken over deze twee zaken:
  1) de wapenhandel met Marokko, men is bezig met een fregattendeal twv 800 miljoen euro, is dat wel verstandig?
  2) het EU visserijverdrag met Marokko, Nederland wil dat verlengen, hoewel het een illagaal verdrag is omdat het ook gaat over visgebied voor de kust van de Westelijke Sahara, reden waarom Zweden en Denemarken ertegen zijn.

  Ik hoor de PVV hier niet over, en dat verwacht ik ook niet. Maar ik hoor Groen Links, SP of PvdA er ook niet over, en dat verbaast mij zeer.

 2. “Israël koos zelfs openlijk de kant van de dictator Mubarak.”

  Israel kiest voor vrede.

  Dat die in Egypte werd gehandhaafd door een dictator, past bij de regio. Alle landen in het Midden-Oosten zijn niet vrij, zo blijkt uit de jaarlijkse meting van internationale mensenrechtenorganisatie Freedom House. Met uitzondering van Israel.
  Dus ook de landen waar Israel nog geen vrede mee heeft (zoals Libie, Syrie en Iran) hebben een dictatuur.

  Uiteindelijk is ook Israel gebaat bij meer democratie in het Midden-Oosten.
  Maar of die er komt is de vraag. De verkiezingen in de Palestijnse gebieden en Iran stemmen wat dat betreft niet optimistisch.

 3. @ Likoed Nederland:

  Hamas is democratisch gekozen, of je het nu wilt of niet. Maar wat voor “democratie” heeft Israel eerlijk gezegd? De leiders hebben veelal een militaire verleden, de bevolking heeft een soort liefdes-affaire met de militaire helden… en dan hoopt men op “vrede”?

  Het beleid van Israel en de barbaarse schendingen van mensenrechten zorgt voor spanningen, maar dat heeft weinig te maken met de buurlanden. Het is landje-pik, en alle excuses zijn welkom.

 4. @Likoed Nederland
  Israel democratisch? Als de criteria zo makkelijk zijn,dan kan je elk bewind wel democratisch benoemen. elk despotisch regime heeft haar aanhangers die privileges genieten. Dat was in de voormalige Sovjet-Unie, voormalig facistische Zuid-amerikaanse dictaturen, het nazirijk etc. Dat een land een bepaalde groep of elite een luizenleventje kunnen genieten over de ruggen van anderen is geen democratisch land volgens de criteria zoals wij die in het Westen kennen.
  Is het niet een van de criteria van een democratie om het beschermen van de rechten van minderheidsgroepen in een land? Israel is een land wat enkel gereserveerd is voor Joden uit de hele wereld. Is Israel niet een land wat gewapende extremistische kolonisten geen enkel obstakel in de weg gelegd om Palestijnen tegen hun te beschermen? Voor niet-Joden is geen plaats en is er een beleid om het voor hun het leven zo moeilijk te maken dat zij het land uit wanhoop maar ontvluchten. Terwijl een geimmigreerde Jood uit Rusland of waar dan ook ter wereld van alle kanten met een warm welkom wordt binnen gehaald en alle subsidiepotten open voor worden gemaakt, mag een autochtone Palestijn weg kwijnen in ellende.
  Zelfs Joodse bevolkingsgroepen worden benadeeld zoals de Sefardiem (bruine getinte Joden) en de Falasha (zwarte Ethiopische Joden)

 5. @Likoed Nederland

  Israel op een gedeelde 63e plek met Griekenland, Samoa en de Solomon Eilanden, nou van harte gefeliciteerd!

  http://www.freedomhouse.org/images/File/fop/2010/FOTP2010Global&RegionalTables.pdf

  naar West Europese maatstaven is de Israelische democratie gewoon matig ontwikkeld om het heel voorzichtig uit te drukken en het wordt daar met de dag slechter

  persvrijheid is non existent, de Arabische bevolking wordt stelselmatig achtergesteld, etc.

  de grootschalige schendingen van mensenrechten door Israel in binnenland, buitenland en internationale wateren zijn genoegzaam bekend

  dat het er in andere landen nog slechter aan toe gaat is geen argument

  in een heeeeeel ver verleden was er nog wel eens iets van bezieling en idealen te ontwaren bij de machthebbers in Israel, die tijd is lang voor bij

  Israel is tegenwoordig het land van intimidatie, achterkamertjespolitiek, vuile spelletjes, liquidaties, verdwijningen, propaganda, oorlogshitserij, onderdrukking en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan met negatief te kwalificeren activiteiten

  krijg je als hasbarist per bericht betaald of gewoon een vast bedrag per maand? en succes met het volgende eurovisie songfestival

 6. @kaaskop

  Een score van 1 is optimaal. Israel kreeg maar iets minder, een score van 1,5, gelijk met bijvoorbeeld Griekenland, Italie en Japen.
  In totaal gelden 90 landen als vrij, met een score tussen 1 en 3, waar Israel dus ruimschoots binnen valt. Als enige land is in het Midden-Oosten.
  Het is dus onafhankelijk vastgesteld dat Israel een democratische rechtsstaat is met burgerlijke vrijheid, ondanks andere beweringen. Ook qua persvrijhed, waarvan u merkwaardig genoeg beweerd dat die ‘non existent’ zou zijn.

  Dat weten de gewone Palestijnen zelf ook wel, ondanks wat hun leiders als propaganda beweren.

  In een opiniepeiliing in 2010 onder de 270.000 Arabieren van ‘bezet’ Oost-Jeruzalem zei slechts 30 procent dat ze de voorkeur gaven om staatsburgers te worden van Palestina, als gevolg van een twee-staten-oplossing.
  Een grotere groep van 35 procent gaf aan dat ze het Israelische staatsburgerschap verkozen. (De rest zei dat ze het niet weten of weigerden te antwoorden.)
  Maar liefst veertig procent zou zelfs overwegen om naar een andere buurt te verhuizen te verhuizen om Israelisch staatsburger te worden, en zo dus uit een Palestijnse staat weg te kunnen blijven.

  Ze verkiezen dus de door u beweerde Israelische ‘achterstelling’ boven het in een eigen staat – onder Arabische leiding – wonen.
  Blijkbar stellen ze het wonen in een democratische rechtsstaat op prijs.

 7. @ Likoed Nederland:

  Tuurlijk. Als ik moet kiezen voor vreten en veiligheid voor mijn famile en mijzelf onder Israel of de risicos van overleven in een palestijnse staat, dan is de keuze wel heel snel gemaakt.

 8. @Likoed Nederland

  hoe ik er bij kom dat het niet zo best is gesteld met de persvrijheid? gewoon kijken op dezelfde site, daar valt Israel namelijk in de categorie partly free, net als een groot deel van de wereld waar het niet zo goed toeven is

  http://www.freedomhouse.org/images/File/fop/2010/MOPF2010.pdf

  inderdaad, Italië zit in dezelfde categorie, complimenten!
  net als Egypte onder de dicatuur van Moebarak
  Turkije, Nigeria, Mauretanië, Congo, Oeganda, Mongolië, Georgië, grote delen van Midden- en Zuid-Amerika, Hong Kong, etc.

  censuur en zelfcensuur is aan de orde van de dag in Israel
  journalisten worden regelmatig gearresteerd voor het schrijven van de autoriteiten onwelgevallige artikelen
  de overheid betaalt bloggers e.d. om de publieke opinie te beïnvloeden
  etc.
  etc.
  etc.

  op dezelfde site kun je voldoende informatie vinden hoe de Arabische inwoners als tweederangs burgers behandelt worden

  zo te zien betalen ze jou per bericht 😆

 9. Ach , Lente in de Arabische wereld brengt hopelijk herfst voor de Zionistische entiteit … en maar hopen dat het een eenjarig plantje is …

 10. @12
  Hebben we het maar even niet over Gaza.
  Half Beiroet in 2006 een rakettenfabriek. U bent de waanzin en de walgelijkheid verre voorbij.

 11. @12
  Plus het verzoek u bij het onderwerp te houden en dus hier geen reclame voor uw staat te gaan maken.

 12. @Likoed Nederland

  resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst, behalve voor wat betreft Israel

  ze gaan gewoon lekker door op de oude voet

  een goede kok kan met een aardig sausje slechte ingrediënten verhullen maar fijnproevers weten wel beter

  Israel is een militaire dictatuur met een democratisch sausje, de bittere nasmaak blijft

  ik herhaal nogmaals, de voormalige slachtoffers zijn zelf daders geworden

  hoeveel sjekel krijg je per bericht?

 13. kaaskop Schreef:

  hoeveel sjekel krijg je per bericht?

  Zoveel sjekels zal het niet schuiven, want veel hebben ze niet te makken, want de joodse staat wordt gespekt met steekpenningen uit de krimpende knip van Washington. Likudtrollenspam is zendelingenmissie op schamel zakgeld.

 14. @kaaskop

  Dat u denkt dat wij betaald worden laat wel zien van uit hoe weinig kennis u argumenteert.
  Likoed Nederland is een 100% vrijwilligersorganisatie die van niemand geld krijgt.

  Wij zijn niet zoals al die pro-Palestijnse organisaties als ‘stop de bezetting’ enzovoort, die geld bedoeld voor de armen misbruiken om politiek mee te bedrijven.

 15. Likoed Nederland Schreef:

  Likoed Nederland is een 100% vrijwilligersorganisatie die van niemand geld krijgt.

  Dan snap ik niet wat je clubje hier zoekt als je niks anders te melden dan propaganda voor je apartheidslandje. Geen mens hier die dat boeit. Hamas komt hier toch ook niet klagen en zeuren?

 16. @Likoed Nederland

  op jullie website staat wel degelijk een grote button “Steun ons!”

  kennelijk is er nog niemand ingetrapt 😆

  als Likoed Nederland echt een ANBI is dan zijn de regels voor ANBI’s van de pot gerukt

  in ieder geval wordt er niet beweerd dat Likoed Nederland onafhankelijk is

 17. @kaaskop

  Ja, wij bestaan van vrijwillige lidmaatschappen en donaties. Zoals honderdduizenden clubs in Nederland. Dat is toch niet vreemd?
  Maar wij nemen dus geen subsidies, indirect overheidsgeld, aan wat voor andere doelen bestemd is.

 18. Ach waarom zitten we hier een Likoed trol te voeden, terwijl de discussie eigenlijk gaat over de Arabische lente. Het is wel typerend, dat je weinig hoort van de Nederlandse overheid. Het boeit niet, zolang onze belangen er maar niet op achteruit gaan. Zo denken Europa en de vs. En ja zo dacht Israel uiteindelijk ook bij de opstand in Egypte. Niemand die zich bekommerde om het volk of wat het volk wilde. Als het Suezkanaal maar niet in gevaar was. BTW Khaddafi schiet op zijn bevolking met afgedankte Nederlandse wapens, dat u dat maar weet. http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/02_februari/22/binnenland/Nederland_levert_wapens_aan_dictators.xml

 19. @13 van der Kluft

  Reactie 12 was een reactie op Kaaskop.

  Wat betreft Beiroet, ook daar was het de bedoeling om militaire doelen te treffen. Het is wel heel moeilijk om niet ook burgerslachtoffers te maken, vanwege de tactiek van Hamas en Hezbollah van het ‘menselijke schild’; het verschuilen van strijders en raketinstallaties tussen de burgerbevolking, het liefst in de buurt van moskeeen en scholen.
  Een afschuwelijke oorlogsmisdaad.

 20. @Likoed Nederland

  http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2009/07/amnesty-oorlogsmisdaden-in-gaza.html

  voor een evenwichtig geluid, ik zal de eerste zijn om te zeggen dat er mensen bij Hamas zitten die zich schuldig maken aan vreselijke dingen

  maar uit het rapport van Amnesty International, in de optiek van Likoed Nederland en het CIDI ongetwijfeld een antisemitische organisatie, blijkt evident dat Hamas zich tijdens het Gaza offensief van de IDF NIET schuldig heeft gemaakt aan het gebruik van menselijke schilden, de IDF heeft zich daar WEL schuldig aan gemaakt

  ga je leugens verkondigen voor je eigen achterban

  de most moral army in the world? staatsterreur noem ik dat

 21. @19 Abdul

  U zegt dat Hams hier niet vertegenwoordigd is. Maar Hamas heeft een vertegenwoordiger in Nederland, die is meegevaren op de Marmara.
  En er zijn veel pro-Palestijnse organisasties die zich in de discussie mengen. Stop de Bezetting, United Civilians for Pease, Een Ander Joods Geluid, allemaal met indirecte overheidssubsidie.

  @22 Kaaskop

  Nogmaals: wij krijgen geen overheidsgeld, ook niet uit Israel. Helemaal niet nodig.

 22. Likoed Nederland Schreef:

  En er zijn veel pro-Palestijnse organisasties die zich in de discussie mengen. Stop de Bezetting, United Civilians for Pease, Een Ander Joods Geluid, allemaal met indirecte overheidssubsidie.

  O ja? Toon dat eens aan. Jij bent anders wel de enige propagandatrol hier.
  En: Maar Hamas heeft een vertegenwoordiger in Nederland, die is meegevaren op de Marmara.
  Wat is er mis met de Marmara, en waarom zou dat niet mogen? Hamas is gekozen!
  Overigens reageer ik niet meer op je, je weet zelf ook wel dat het IDF een laffe gewapende aanval heeft uitgevoerd op dat schip, in neutrale wateren, met meer dan tien onschuldige doden tot gevolg. Beestachtige Khadaffi methoden van de joodse staat die zich `democratisch’ noemt.. Je moest je schámen!

 23. Prettige blog, iedereen blijft opmerkelijk beleeft tegen de botte praat van dat Likoed type (heeft hij geen naam?). Mag ik ook even propaganda maken? We zijn een petitie gestart om de Kamerleden te steunen die de wapenexport naar het Midden Oosten willen stoppen. 16 maart Kamerdebat wapenexportbeleid, teken de petitie alsjeblieft op http://stopwapenhandel.petities.nl

 24. Het is weer trollentijd. Van de ene website naar de andere website struinen de zionisten af om hun riedel af te draaien niet gehinderd door enig schaamtegevoel bang dat de apartheidsstaatje erbij inschiet.
  Israel heeft enkel militaire doelen bestookt in Libanon zegt de zionistische trol. Maar welke militaire doelen dan? Want volgens mij is het militaire apparaat van Libanon niet in oorlog met Israel. Bedoel je dan Hezbullahdoelen? Maar hezbullah is een geurillabeweging en het bombarderen van geurilladoelen is zowat hetzelfde als het schieten op spoken. Maar als je als Israelische militairen Joodse kinderen toe laat om verrachtelijke boodschappen aan Libanese kinderen te schrijven op granaten en bommen of welk dodelijk oorlogstuig dan ook dan weet je volgens mij donders goed dat de bombardementen niet bedoeld waren om militaire doelen aan te vallen.

 25. Aziz Schreef:

  Het is weer trollentijd. Van de ene website naar de andere website struinen de zionisten af om hun riedel af te draaien niet gehinderd door enig schaamtegevoel bang dat de apartheidsstaatje erbij inschiet.
  .

  Inderdaad. Het Zionistische apparaat gaat door het lint, zo te zien.

 26. Likoed Nederland Schreef:

  @13 van der Kluft
  Reactie 12 was een reactie op Kaaskop.
  Wat betreft Beiroet, ook daar was het de bedoeling om militaire doelen te treffen.

  Wir haben es nicht gewußt als Zionistisch excuus .
  “israelische” shoarma zaken gebruiken graag de naam Sabra , blijkbaar trots op de moordpartijen die de Falagistische zetbazen daar voor Sharon uitvoerde .. net zo ziek als een Duits restaurant met Terblinka als naam …

 27. wendela Schreef:

  Prettige blog, iedereen blijft opmerkelijk beleeft tegen de botte praat van dat Likoed type (heeft hij geen naam?). Mag ik ook even propaganda maken? We zijn een petitie gestart om de Kamerleden te steunen die de wapenexport naar het Midden Oosten willen stoppen. 16 maart Kamerdebat wapenexportbeleid, teken de petitie alsjeblieft op http://stopwapenhandel.petities.nl

  Valt “israel ” ook onder die boycot ???

 28. @34 Aziz

  Hezbolla is een para-militaire organisatie. Met strijders, wapenopslagplaatsen, raketlanceerinstallaties enz.
  Dat zijn dus militaire doelen.

  @36

  Wat een onkunde. Restaurants enz. die Sabra heten, hebben helemaal niets met Libanon te maken. Het is een veelgebruikt Israeli’s woord. Het betekent: iemand die in Israel geboren is.

 29. Likoed Nederland Schreef:

  Wat betreft Beiroet, ook daar was het de bedoeling om militaire doelen te treffen. Het is wel heel moeilijk om niet ook burgerslachtoffers te maken, vanwege de tactiek van Hamas en Hezbollah van het ‘menselijke schild’; het verschuilen van strijders en raketinstallaties tussen de burgerbevolking, het liefst in de buurt van moskeeen en scholen.
  Een afschuwelijke oorlogsmisdaad.

  Misbruikt israel niet ook hele gezinnen met kindertjes als menselijk schild? Op grote schaal?

 30. @38 L’koed Hezbolla is een verzetsgroep: opstandelingen tegen US-raëlisch imperialisme.

 31. @39 GJ

  Natuurlljik bouwt Israel geen militaire doelwitten bewust naast burgerlocaties.

  @40 Ahazred

  De doelstelling van Hezbollah is – volgens hun eigen woorden – om Joden te doden.

 32. Israël schijt bruine poep naturlijk, dingen moeten zo blijven zoals ze nu zijn.Onrechtvaardigheid en apartheid. Stel je voor dat de Arabieren vrijheid krijgen….. 😀

 33. @Sjef

  Hoe komt u daar nou bij. Geweldig dat die gek van een Khadaffi verdwijnt. Voorzitter van de VN Mensenrechtencommissie waren ze! Wellicht dat de wereld nu inziet hoe idioot het was, dat Israel-bashen, en de ogen sluiten voor werkelijke problemen.

 34. Ja en u behoort tot de club die tegelijk Mubarak wilde laten zitten op zn plaats… 😀 hypocriet! U heeft helegaar niks met de bevolking in het midden-oosten als die Arabier is. Nee, dan gaat het in de eerste plaats om uw belangen.

 35. @Sjef

  Overigens was Khadaffi trouwens volgens eigen zeggen ‘de grootste vriend van de Palestijnen’. Met Saddam Hoessein en Osama bin Laden uiteraard.

  Israel was inderdaad blij dat er een leider van een islamitisch land was die de vrede wilde handhaven, ja, al was dat een dictator.
  Verder was het een heel ijzige vrede, waarbij Egypte nog steeds barstte van de Jodenhaat.

  Uw veronderstelling dat wij geen democratie willen voor Arabieren is onzin. Uiteindelijk heeft Israel groot belang bij ware democratie in de Arabische landen. Alleen dan kan er echte vrede komen. Zoals Sharansky van de Likoed al jaren geleden stelde in zijn veelgeprezen boek daarover.

  Het is alleen de vraag of het er nu wel van komt. In de Palestijnse gebieden werd gekozen voor een islamitische sharia dictatuur. In Gaza waren de eerste verkiezingen dus ook meteen de laatste.

 36. Je lult uit je nek over ware democratie, ik zou zeggen begin bij jezelf. Ik kan niet zeuren over de vuile was bij de buren als de mijne niet schoon is…. en voorlopig zie ik een revolutie in Arabische landen, aangewakkerd door het volk. Zo achterlijk en barbaars zijn ze dus niet. Kijk maar uit, dadelijk is uw geliefd landje aan de buurt. Revolutie!!!!!!!!

 37. Likoed Nederland Schreef:

  @39 GJ
  Natuurlljik bouwt Israel geen militaire doelwitten bewust naast burgerlocaties.

  Nee? israel bouwt nederzettingen in oorlogsgebied. De dode kindertjes die daar te betreuren zijn zijn volledig voor rekening van israel!

 38. @GJ

  Burgerhuizen als een terecht militair doelwit? Kijkt u het internationale recht nog even na a.u.b.

  Overigens is het alleen een oorlogsgebied omdat Palestijnse terroristen aanvallen doen, ondanks een vredesakkoord.
  Dus uw bewering is dubbel onwaar.

 39. #51 Likkut ik vraag me steeds meer af: wat zóek je hier toch? Is het masochisme? Niémand die je lust hier! Niemand die je kunt overtuigen met je achterlijke zioprop! Je lijkt wel zo’n gestoorde Jehova.
  Je kletst uit je nek als een robot. Heb je ook nog wat anders te melden? Zo niet, kras dan asjeblieft op naar Israël, ga kiwi’s rapen in een kibboets, of ga preken bij Hamas of Hezbolla, ga Palestijnen bekéren, maar hang hier niet de zielige zeepjezus uit!!

 40. Abdulhazred zegt: “Likkut ik vraag me steeds meer af: wat zóek je hier toch?”
  De zionistische staat verdedigen middels het verspreiden van schaamteloze leugens. Als hordes vliegen komen zij af op website’s, bijeenkomsten etc af om hun agitprop te verspreiden. En dat levert van tijd tot tijd hilarische en hysterische taferelen op. Zo werd de anti-zionistische hoogleraar Norman finkelstein die zelf ook Joods is emotioneel gechanteerd om zijn boodschap uit te dragen op een Amerikaanse universiteit. Het benoemen van de mensenrechtenschendingen in Israel en de Palestijnse gebieden zou nazi’s in de kaart spelen en slachtoffers van de holocoast kwetsen volgens een aantal zionistische studenten op de
  universiteit. Norman Finkelstein die ook slachtoffers van de holocoast heeft onder zijn familie liet zich niet emotioneel chanteren. Zie onderstaande link voor het filmpje en verbaas je over de krokedilletranen en hoe het ene leed wordt gebruikt om het andere leed te willen verzwigen.

  http://www.youtube.com/watch?v=cNQSV3BBtZ4

 41. @53 Aziz.
  Ja, ik ken het filmpje al een tijd. Je blijft er naar kijken. treffend! Geweldige vent die Fibnkelstein. Applaus.

  Zulke zionistische huiltypjes als dat meisje in het fragment, stel ik me ook voor als stagiaire-vrijwilligsters die tegen wat schamele sjekels voor de Likoed-sekte mogen ziotrollen om diens onzalige missie op slachtofferige wijze gestalte te geven. Net zo opgeleid als Jehova’s , getraind om hun slaapverwekkende mantra’s 🙁 dáár te posten waar niermand ze lust, zo niet goedschiks, dan wel kwaadschiks.

 42. Likoed Nederland Schreef:

  @GJ
  Burgerhuizen als een terecht militair doelwit? Kijkt u het internationale recht nog even na a.u.b.
  Overigens is het alleen een oorlogsgebied omdat Palestijnse terroristen aanvallen doen, ondanks een vredesakkoord.
  Dus uw bewering is dubbel onwaar.

  Vandaag is trolherkenning de hypocrisie , heel toepasselijk , eerst verdedig je de bombardementen op burgerdoelen in Libanon en de Gaza strook door de Zionistische entiteit en daarna zijn de paar Palestijnse raketten “oorlogsmisdaden ” 🙁 🙁 🙁

 43. @56 Al Bakrastani

  Zo moeilijk is het internationaal recht toch echt niet. Het is volkomen logisch:
  – het doelbewust beschieten van burgers is verboden.
  – het beschieten van militaire doelen als raketinstallaties is toegestaan. Als die installaties tussen burgers worden verstopt, ligt de verantwoordelijkheid bij de partij die dat gedaan heeft.

  Dat laatste geld zeker in het geval van Hamas, dat die tactiek welbewust gebruikt, om de burgerdoden aan Israel te kunnen verwijten.

  In de woorden van Hamas zelf: “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild.
  De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden zo van de dood, zoals de Zionisten van leven houden.”
  Hamas Al-Aqsa TV (Gaza), 29 februari 2008. Clip op onze site.

 44. @Likoed Nederland

  als het internationale recht zo logisch is, waarom negeert Israel dan talloze VN resoluties?

  kom niet met niet ter zake doende onzin dat de “VN beheerst wordt door Islamitische dictaturen” etc.

  zit je soms verlegen om hits op je site?

  met het klikken op de button “de nazi connectie” had ik eigenlijk een artikel met wat meer zelfreflectie verwacht

  de enige conclusie die ik op basis van dit schrijfsel kan trekken is dat antisemitisme helaas een wijd verbreid verschijnsel is, waarbij Machiavelliaanse methoden niet geschuwd worden
  de suggestie wordt gewekt dat de rol van de groot moefti wordt doodgezwegen als onderdeel van een politiek correcte samenzwering, niets is minder waar, oud nieuws wordt gebracht alsof het de meest recente onthulling van Wikileaks is

  van Noord Afrika tot de Noordkaap, van West Vlaanderen tot Wit-Rusland, katholieken, gereformeerden, moslims, atheisten, etc., etc., etc., overal en onder alle lagen van de bevolking kon Nazi Duitsland terugvallen op legers aan collaborateurs die enkele jaren later riepen dat ze het “nicht gewußt haben”
  ja, er waren zelfs Joden die collaboreerden om het vege lijf te redden (terugkomend op een eerder onzinargument van Likoed Nederland, als een Palestijnse bouwvakker nu in Israel werkt dan doet hij dat niet omdat hij daar met zo veel respect en warmte wordt behandeld maar omdat hij een vrouw en kinderen moet voeden)

  op het gebied van Jodenvervolging neemt Nederland helaas een trieste plaats in in de statistieken
  ja, er waren mensen die hun eigen leven hebben gewaagd om Joden te redden
  feit is dat het grootste gedeelte van de Joodse bevolking is gedeporteerd door ondermeer de goede administratie van de overheid en mensen die zonder scrupules hun medemensen uitleverden uitsluitend voor financieel gewin (de veelgeprezen VOC mentaliteit!)

  Likoed Nederland zal hier ongetwijfeld een complot in zien van taqqiya-ende moslims die in 1940 reeds in het geniep in Nederland aanwezig waren of de lange arm van de groot moefti
  en anders helpen filosemitische neocons wel een handje met andere complottheorieën

  terugkomend op het punt van de zelfreflectie, wat de Joden in het getto van Warschau hebben ondergaan heeft sterke overeenkomsten met wat de staat Israel nu ondermeer aanricht in de Gazastrook

  de afstammelingen van de voormalige slachtoffers zijn de daders van nu geworden, terwijl ze de methodes van Nazi Duitsland hebben overgenomen, dat is de werkelijke Nazi connectie!

 45. Likoed Nederland Schreef:

  @Sjef
  Hoe komt u daar nou bij. Geweldig dat die gek van een Khadaffi verdwijnt. Voorzitter van de VN Mensenrechtencommissie waren ze! Wellicht dat de wereld nu inziet hoe idioot het was, dat Israel-bashen, en de ogen sluiten voor werkelijke problemen.

  Grappig dat je je neef Khadaffi bekritiseer , hij is een soort Hirshi Ali die niets van zijn afstamming meer als goed kan zien , hij kan trouwens zich nog altijd in ” israel ” vestigen met een Joodse grootmoeder aan moeders kant …

 46. @60 Al Bakrastani

  O ja, als er iets fout gaat in Arabische landen is het altijd weer de schuld van de Joden. Zoals ook Ellian deze week in Elsevier constateert.
  Wanneer gaan de Arabieren eens inzien dat het de Joden overal de schuld van geven zelfdestructief werkt?

  @58 Kaaskoop

  Fijn dat die zaak van het beschieten van burgers inmiddels duidelijk is, want daar komt u niet op terug.

  U vraagt wel waarom Israel resoluties van de VN negeert. Omdat het gaat om resoluties van de Algemene Vergadering, die zijn niet-bindend. Dezelfde naties kozen dus vorig jaar Libie als lid van de VN Mensenrechtenraad vier maanden geleden, met 155 stemmen van de 192. Met veel lof voor de voorbeeldige mensenrechtensituatie in Libie.
  Die kan niemand met droge ogen nog serieus nemen.

  Wat betreft de grootmoefti, u heeft het niet over zijn doorwerking naar de dag van vandaag, waar je echt zelden of nooit iets over hoort:
  1. De groofmoefti was de mentor van Arafat en ook Abbas is publiekelijk vol lof over hem. Over iemand die dus Auschwitz bezocht en daar zeer enthousiast over was. Hoe moeten dat soort mensen vrede sluiten?
  2. Zowel de grootmoefti als Hamas zijn representanten van de Moslim Broederschap. Opgericht in 1928 en geinpireerd door het nazisme en moslim-fundamentalisme. En dus staat in het Handvest van Hamas dat alle Joden gedood moeten worden. Zowel als zegen voor de wereld als uit opdracht van het de islam.

 47. Likoed Nederland Schreef:

  @Sjef
  Hoe komt u daar nou bij. Geweldig dat die gek van een Khadaffi verdwijnt. Voorzitter van de VN Mensenrechtencommissie waren ze! Wellicht dat de wereld nu inziet hoe idioot het was, dat Israel-bashen, en de ogen sluiten voor werkelijke problemen.

  Grappig dat u dat zegt, Israel lapt net als Khaddafi mensenrechten aan zn laars. We hebben te lang regimes ondersteund die het niet zo nauw nemen. Zo ook uw landje. Het wordt eens tijd dat het Westen niet meer denkt in eigenbelang en gaat kijken naar wat het beste is voor de mensen zelf. Maar u ziet waarschijnlijk niet hoe hypocriet u bent.

 48. Ja zo makkelijk komt u er niet vanaf. Waarom zou het Westen de oorlogsmisdaden van Israel moeten tolereren en die van Khaddafi niet. Daar gaat u niet op in. Net zoals dat al die dictators weg moeten in het midden-oosten zou u het moeten toejuichen dat er ook in uw land een revolutie komt, tegen het schenden van mensenrechten, tegen de apartheid, tegen de ongelijkheid. Die zie ik wel in Arabische landen en nu staan alle Europese Leiders en de VS te popelen om te zeggen dat die corrupte regimes weg moeten. Maar over uw landje zeggen ze niks, dat steunen ze nog. Hoe hypocriet kun je zijn. Maar ik was er al lang achter dat u hypocriet u bent, want uw land doet nooit iets verkeerd en is vredig. Rapporten van de VN worden aan hun laars gelapt en niemand die er wat van zegt. Rapporten van de VN worden weggedaan als partijdig en Israel gaat vervolgens een eigen onderzoek presenteren waaruit natuurlijk blijkt dat men niks verkeerds heeft gedaan. ( zie Goldstone-rapport en de kwestie Marmara

 49. Likoed Nederland Schreef:

  @60 Al Bakrastani
  O ja, als er iets fout gaat in Arabische landen is het altijd weer de schuld van de Joden. Zoals ook Ellian deze week in Elsevier constateert.
  Wanneer gaan de Arabieren eens inzien dat het de Joden overal de schuld van geven zelfdestructief werkt?

  T’is jullie Halacha die bepaalt wie zich in “israel ” ,mag vestigen .. en Khadaffi is volgens jullie eigen “Sharia ” een van jullie 😀 beetje zielig antwoord trouwens “De Arabieren geven ons arme zielige Joden overal de schuld van ” 🙁 🙁 🙁 🙁 dus je erkend nu zelf dat Khadaffi een neef van je is …. en dat aangeven is dus Joden de Schuld geven , weet je wat , ik weet het goed gemaakt , het is wel jouw schuld en die van Leon de Winter , maar niet van Cohen en de mensen van “een ander Joods geluid ” Wel de schuld van Lieberman ( zowel de “minister” van de Zionistische entiteit als de Amerikaanse ex-senator ) Maar niet van de echte Chassidim die “israel ” niet erkennen …
  Als je dan zo graag schuld wil hebben …

 50. Likoed Nederland Schreef:

  @36
  Wat een onkunde. Restaurants enz. die Sabra heten, hebben helemaal niets met Libanon te maken. Het is een veelgebruikt Israeli’s woord. Het betekent: iemand die in Israel geboren is.

  Buchenwalt is ook een gewoon Duits woord , toch noemt niemand daar zijn restaurant zo …. Maar ach die vermoordde vrouwen en kinderen in Sabra waren toch geen uitverkoren volk maar Goyim dus daar hoef je je niet voor te schamen hé , hoe vertaald Goyim trouwens in het duits ?? Üntermensch ???

 51. @65 Sjef

  Israel is geen apartheidsstaat. Dat beargumenteren wij reeds in reactie 6.

  @66 Al Bakrastani

  Wij hebben helemaal niet gezegd dat Khadaffi joods is. Maar wij vinden het ook volkomen oninteressant.
  Maar dat de Arabieren van al het denkbare de Joden de schuld geven is een feit. Eergisteren Jemen weer.
  Nogmaals, dat is funest dat navelstaren op de Joden.

  @67

  In Nederland heb je ook cafe’s die Balkan heten. In beide gevallen hebben die namen geen bijbedoeling. Zoals blijkt uit het feit dat er geen cafe’s Shatilla bestaan.
  Sabra is trouwens ook een voorbeeld: Arabieren vermoorden Arabieren, dus wie krijgt de schuld?

 52. Likoed Nederland Schreef:

  @67

  Sabra is trouwens ook een voorbeeld: Arabieren vermoorden Arabieren, dus wie krijgt de schuld?

  bewapende en gesteund door de Zionistische Entiteit .. maar die zijn natuurlijk onschuldig .. dus de financier en bewapenaar van een huurmoordenaar is ook onschuldig …

 53. De falangisten waren geen huurmoordenaars. Ze wilden wraak nemen op de Palestijnen voor hun moordpartijen op christenen.

  Waarmee het zeker niet goed te praten is wat de falangisten gedaan hebben. En Israel had het moeten zien aankomen en voorkomen. Net als de Nederlanders Srebrenica trouwens.

 54. Likoed Nederland Schreef:

  Waarmee het zeker niet goed te praten is wat de falangisten gedaan hebben. En Israel had het moeten zien aankomen en voorkomen. Net als de Nederlanders Srebrenica trouwens.

  Zijn we het ( afgezien van de hoofdletter van ” israel ” omdat ik daarvan het bestaansrecht gewoon niet erken 😉 ) toch eens een keer eens

 55. Democratieën zijn doorgaans minder oorlogszuchtig dan dictaturen dus de democratisering van het Midden-Oosten is niet noodzakelijkerwijs een gevaar voor Israël.

  Mogelijk zouden democratische buurlanden het Vredesproces uit het slob kunnen krijgen, omdat democratische regimes bereid zijn om mensenrechten schendingen uit beide kampen te veroordelen. Egypte zal Gaza waarschijnlijk helpen maar zal dan waarschijnlijk ook Hamas duidelijk maken dat zij geen trek heeft in een militair conflict met Israël.

  Vrijwel alle buurlanden van Israël kampen met een slechte economie. Ik denk echt niet dat kers vers kiesrecht gaat worden gebruikt om voor een peperdure oorlog te stemmen waardoor er nog minder geld overblijft voor algemene voorzieningen en economisch herstel.

  Mensen op straat roepen om banen en minder corruptie niet om oorlog.

 56. Likoed Nederland Schreef:

  Net als de Nederlanders Srebrenica trouwens.

  Een typische Zio jijbak. Slaat gewoon nergens op. Nederlanders hebben daar geen schot gelost! IDF heeft zich met tanks en grof geschut uitzinnig uitgeleefd in Sabra en Shatila. Bestaat trouwens leuk filmpje over dat een prijs heeft gewonnen.

 57. Likoed Nederland Schreef:

  @73 Alhazred
  Opmerkelijk. U weet dingen die Wikipedia niet weet. Heel geheim blijkbaar. Of fantasie.

  Niet vreemd gezien het feit dat alle kritiek op de Zionistische entiteit meteen word weggeedit vanuit “israel ” een van de manco’s van Wikipedia …

 58. @74. Likoed. (likkut) je bent een weerzinwekkende zuigende Ziotrol, het reageren niet waard. Ga je maar weer beklagen bij cidi over antsemitisme. Wat heeft men trouwens op Krapuul met jullie achterlijke apartheidsland te maken? ik smeek op jullie sneue zioblogs toch ook niet om aandacht?
  `k Zou zeggen: sodeflikker een eind op met je langdradige kibboets- en keppeltjespeptalk die niemand hier lust.

 59. @ Likoed Ik heb een simpele vraag voor je meid. Je doet voorkomen alsof zionisme gelijk staat aan jodenhaat. Dat mag en dat is je goed recht dan. Maar wat vind jij dan van wat Wilders zegt over moslims? Is dat moslimhaat of is dat kritiek op moslims? Graag een zinnig antwoord met jouw bewoordingen wat ik zit niet te wachten op propaganda. En voordat je tekst gaat over blaten van je eigen gesponsorde site: Ik stelde slechts als vraag is het moslimhaat of is het kritiek op de Islam. Er zij dus maar 2 antwoorden mogelijk.

 60. Sjef Schreef:

  @ Likoed Ik heb een simpele vraag voor je meid. Je doet voorkomen alsof zionisme gelijk staat aan jodenhaat. Dat mag en dat is je goed recht dan. Maar wat vind jij dan van wat Wilders zegt over moslims? Is dat moslimhaat of is dat kritiek op moslims? Graag een zinnig antwoord met jouw bewoordingen wat ik zit niet te wachten op propaganda. En voordat je tekst gaat over blaten van je eigen gesponsorde site: Ik stelde slechts als vraag is het moslimhaat of is het kritiek op de Islam. Er zij dus maar 2 antwoorden mogelijk.

  Ras Sjef … Tante Likoed geeft alleen antwoord op vragen die haar wereldbeeld en de zieligheidscultuur waar de Zionistenclub aan verslaafd is niet bedreigen , zodra haar opmerkingen worden doorgeprikt reageert ze gewoon niet meer, dan “blijft ze weg ” net als haar Neefje Geert

 61. Kritiek op Israël is geen Jodenhaat. Zeggen dat de staat Israël moet ophouden te bestaan, beschouw ik wel als zodanig.

  Als iemand zegt dat Nederland moet worden opgeheven dan zie ik dat ook als een anti-Nederlands sentiment.

 62. @77 Sjef

  Wij hebben ons al eerder op Krapuul kritisch over Wilders uitgelaten, in de zin dat zowel zijn standpunt over de Palestijnen verder gaat dan dat van Likoed en dat Likoed niet alle moslims over een kam scheert.
  Integendeel, een moslims is parlementarier voor Likoed.

  @79 Sofia

  De EU heeft een duidelijke definitie opgesteld van wanneer Israel kritiek te ver gaat en dus antisemitisme is.
  Wij hebben die vertaald, u vindt hem op:
  http://www.likud.nl/ref32b.html

 63. Likoed Nederland Schreef:

  Wij hebben ons al eerder op Krapuul kritisch over Wilders uitgelaten,

  Schrijf eens een leuk ingezonden stuk over hoe walgelijk Likoed Nederland Wilders eigenlijk wel niet vindt. 😀

 64. @ Likoed

  Nou ja,zo ziet u maar. Hoe dubbel he moraal is. Wilders mag kritiek hebben op moslims en hun geloof en kritiek op de Joodse staat is al gauw antisemitisme. Ik bedoelmaar. Stop eens met zielig wezen en doen eens wat constructiefs ipv je eeuwig te verschuilen achter antisemitisme. Wi weet wordt het nog eens wat daar en kunnen Arabieren en Joden eens samen hand in hand lopen, uiteindelijk is iedereen daar gebaat bij.

 65. Ik zie alleen dat je niet ingaat op mijn vraag, het een of het ander. Je brabbelt erom heen. Want je weet precies dat ik je daarmee tuk heb en daarom geef je geen antwoord op die vraag. Maar wat vind jij dan van wat Wilders zegt over moslims? Is dat moslimhaat of is dat kritiek op moslims?

 66. Likoed!! Los van wat je hier boven allemaal bijelkaar bralt, wil ik van je horen dat Wilder’s s verwerpelijk bashen van Moslims éven erg is, zo niet nog misselijker, als het door jou en je clubje gesuggereerde zogenaamde `antsisemitisme’ van `links’ tegen jouw heilsstaat Israël !
  Ik trap niet meer in de lijzige leugens en het glibberig gedraai van het zionistisch opportunisme. Dus: Wees je ervan bewust dat je voor jóker staat als je je geen normaal antwoord weet!

 67. @Sjef

  Van tuk hebben, is geen sprake.
  Wij vinden dat Wilders terecht wijst op de dreiging van de radicale islam, maar onterecht daarbij alle moslims over een kam scheert.

 68. #86 Likoed NL?
  Waarom trol je niet op Likoed Israël? Je domme blauw-witte logootje moet indruk maken? Ga vendelzwaaien in Tel Aviv op het ritme van een klezmerklaagzangklompendans. 🙁 😥

 69. O, dus Likoed NL voelt zich senang bij Wilderskreten over “de bende van Cohen”en “Cohen landverrader” of “de neus van Clairy Polak afsnijden”- ja, want die gaan helemaal niet over de jood Cohen of Polak maar over – eh… nou gewoon, he, dat begrijp je toch wel, ze staan toch achter Israel dus dan is het okee.

 70. Sofia van der Linde Schreef:

  Kritiek op Israël is geen Jodenhaat. Zeggen dat de staat Israël moet ophouden te bestaan, beschouw ik wel als zodanig.
  Als iemand zegt dat Nederland moet worden opgeheven dan zie ik dat ook als een anti-Nederlands sentiment.

  Waarom is zeggen dat de Zionistische Entiteit moet ophouden te bestaan “Jodenhaat ” ?? dat is slechts Zionpropaganda …de zgn staat “israel”is gegrondvest op gestolen land .. Natuurlijk hebben Joden het recht hun heilige plaatsen in Palestina te bezoeken , maar daar houd het dan ook op …

  Het aller-ziekelijkste vind ik nog het feit dat er vanuit “israel “claims worden gemaakt op kunstschatten van mensen waar men pas in de 5e of 6e graad verwant is , maar dat er nog nooit gecompenseerd is voor Palestijnse landerijen en huizen …

  ‘israel “is trouwens juist gefundeerd op Jodenhaat , de westerse mogenheden wilde niet met hun falen geconfronteerd worden dus werd er land van anderen aan de Joden gegeven zodat ze ver weg waren .. Als er al ter compensatie land aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog zou moeten worden gegeven zou Duits Saksen en Opper-Oostenrijk samen veel logischer zijn geweest ..

  Volgend Jaar in Al Quds !!!!

 71. Israël is nou niet bepaald het enige land dat gesticht is op gestolen land.

  Als je zo redeneert mogen we Turkije ook wel etnisch gaan zuiveren van Turken. Zij hebben dat land namelijk gestolen van onder andere de Grieken en genocide gepleegd op de Armeniërs.

  Israël bestaat. Het is niet netjes tot stand gekomen maar dat geldt voor de meeste natiestaten. Israël willen opheffen terwijl je andere landen met ergere bloedbaden op hun geweten prima vindt is hypocriet en ja, dat getuigt inderdaad van anti-Joodse sentimenten.

 72. @ Sofia van der Linde:

  Daarom wordt het eens tijd dat Israel zich contructief en vredig opstelt naar haar buren, die net zo veel recht hebben op dat land. De situatie is nu zoals het is, en Israel hoeft helemaal niet op te houden te bestaan, maar gewoon vredig samenleven met haar naaste buren die ook aanspraak maken op dat stukje land.

 73. @ Al Bakrastani:

  @ Sofia van der Linde:

  Israel heeft net zoveel bestaansrecht als bijvoorbeeld Pakistan, en alhoewel de meeste van de Indiaase bevolking met weemoed denkt aan het Grote India, het is nu eenmaal een feit van de geo-politieke geschiedenis. Het verkondingen dat Israel NIET mag bestaan heeft bovendien veelal een religieus-geinspireerde motivatie, hetgeen de dialoog nooit goed zal doen. Mensenrechtenschendingen, hoe dramatisch en onmenselijk ook, zijn geen redenen om de soevereiniteit en bestaansrecht van Israel te bekritiseren. Het een heeft niets met het ander te maken.

  Of het ontkennen van Israels bestaansrecht hetzelfde is als Jodenhaat heb ik wel mijn twijfels.

  Het verhaal dat het onstaan van Israel zelf is gebaseerd op Jodenhaat is ook te ver gezocht. De Christelijk-geinspireerde politici aan het begin van de vorige eeuw hadden hun religieuze motieven om de bijbelse voorspellingen te helpen uitkomen. Dat die hulp uit Jodenhaat is gebeurt is pure nonsense. Het is gedaan vanuit een win/win perspectief.

 74. Sofia ver Linde schreef:
  “Democratieën zijn doorgaans minder oorlogszuchtig dan dictaturen dus de democratisering van het Midden-Oosten is niet noodzakelijkerwijs een gevaar voor Israël.”

  Volgens mij heb je geen weet wat een democratie is. Israel is met haar apartheidspolitiek van “eigen (Joodse) volk voldoet niet bepaald aan de voorwaarden van een democratie. Een democratie betekent gelijke rechten voor alle bewoners ongeacht ras, cultuur en religie. Bovendien moet het haar ethnische minderheden beschermen. Iets wat Israel niet doet wanneer fanatieke Joodse kolonisten moskeeen en kerken in brand steken. Als je denkt dat de Arabische landen oorlogszuchtig zijn en Israel niet dan heb je volgens mij niet echt weet van deze materie. Israel met haar agressieve expansiepolitiek en haar wens om haar grondgebied tussen de Nijl en de Eufraat uit te breiden is geen voorbeeld van een vredelievende natie. De Joodse vlag met de twee blauwe balekn met een Davidsster ertussen staat symbool voor het Joodse land tussen de Nijl en de Eufraat. Israel is altijd al door de VN veroordeeld dat zij alle oorlogen tegen haar buren is begonnen.

  Sofia schreef:
  Kritiek op Israël is geen Jodenhaat. Zeggen dat de staat Israël moet ophouden te bestaan, beschouw ik wel als zodanig.

  Dus als iemand zegt dat de Joodse zoals hij nu op zionisme is gebaseerd volgens de normen zoals wij die kennen schandalig is vindt jij verkeerd? Een Israel dat gebaseerd is op het idee dat gebieden tussen de Nijl en de Eufraat nu en in de toekomst moeten worden gezuiverd van de autochtone bevolking om ruimte te maken voor Joden uit de hele wereld vind jij een goed beginsel? Dus als iemand zegt dat zionisme verkeerd is en dat Israel haar bewoners gelijke rechten moet geven- ook al zijn het geen Joden en de pretentie moet los laten van een staat tussen de Nijl en de Eufraat vind jij dat het een anti-semiet is of last heeft anti-Joodse sentimenten? Dat is werkelijk de wereld op zijn kop zetten. Als je die vergelijking naar het voormalige apartheidsbewind in Zuid-Afrika zou door trekken dan zouden de mensen die toen tegen apartheid waren “racisten van het blanke ras” worden genoemd. Zo noemen de nazibewegingen en extreem-rechtse bewegingen nog steeds mensen die tegen het apartheidsbewind van Zuid-Afrika waren.

  Sofia van der linde schreef:
  “Mogelijk zouden democratische buurlanden het Vredesproces uit het slob kunnen krijgen, omdat democratische regimes bereid zijn om mensenrechten schendingen uit beide kampen te veroordelen. ”

  Israel heeft geen baat bij vrede. Tot nu toe heeft Israel elke keer de zogenaamde vredesprocessen gefrustreerd. Elke keer komt zij haar afspraken niet na, voert zij liquidatie’s uit om reactie’s uit te lokken omdan weer zielig krokkedilletranen uit te huilen en blijft zij gewoon doodleuk illegale nederzettingen doorbouwen om grond van weggejaagde Palestijnen. Zelfs de batoestans die de blanke Afrikaanse Zuid-Afrikanen maar al te graag weg wilden geven aan de zwarte bevolking weigert Israel weg te geven. Volgens de zogenaamde “vredsprocessen” wordt de Palestijnen niet een staat belooft, maar een niet-levensvatbaargebied dat onder controle van Israel blijft zonder eigen economie, staatsvorm etc.
  Israel wordt door sommigen een democratie genoemd en volgens jouw redenering schenden democratieen geen mensenrechten. Wat doet Israel dan? Of verdelgt het slecht kakkerlakken zoals in de knesset wordt gexzegd over Palestijnen.

 75. Neal Lachman Schreef:

  Israel heeft net zoveel bestaansrecht als bijvoorbeeld Pakistan, en alhoewel de meeste van de Indiaase bevolking met weemoed denkt aan het Grote India,

  O is Pakistan dan gegrondvest op van anderen gestolen land ???

 76. Ik herhaal mijzelf maar even:
  O, dus Likoed NL voelt zich senang bij Wilderskreten over “de bende van Cohen” en “Cohen landverrader” of “de neus van Clairy Polak afsnijden”- ja, want die gaan helemaal niet over de jood Cohen of Polak maar over – eh… nou gewoon, he, dat begrijp je toch wel, ze staan toch achter Israel dus dan is het okee.

  Het blijft plotseling opvallend stil als de risjes van het geblondeerde idool ter sprake komt….

 77. @ Al Bakrastani:

  Jij hebt het over “gestolen” land, een zwaar beladen en beschuldigende aantijging dat zeer aan interpretatie onderhevig is. En aangezien daar zoveel over gezegd kan worden terwijl ik beschouw ik deze discussie maar als beeindigd. Met andere woorden, hier ga ik geen woorden meer aan vuil maken.

 78. @ Neal het feit is wel dat Israel zijn bestaan rechtvaardigt, met dat het in de geschriften staat en dat de Israelieten het land is beloofd is door god. Ik spreek niet in termen als gestolen land. Maar de veroveringszucht waarmee de Palestijnen van hun land zijn verdreven bevalt me niet en die verovering valt zeker niet te rechtvaardigen door een boek. Want als we het moeten geloven maken Christenen, Moslims en Joden evenveel recht op Jeruzalem en Israel. Zie het in die zin als dat Kashmir aan de Hindi zou worden gegeven destijds door de Britten en de Moslims er geen aanspraak op zouden maken. En als bakra zegt dat Israel zijn bestaan te danken heeft aan Jodenhaat, dan geef ik hem daarvoor gelijk. Wieder gutmachen na WO II, waar de Joden door heel europa veroordeeld zijn en enfin de geschiedenis ken je. …Zou jij het rechtvaardig vinden bv als Kashmir destijds door de Britten aan de Hindu populatie was gegeven zonder rekening te houden met de moslim bevolking, waarna er een Hindu staat opgericht wordt, met onderdrukking van de andere moslim bevolking? Waarna onder het mom van het beloofde land Surinaamse Hindus die nooit in Kashmir gewoond hebben meer aanspraak maken op de Kashmirse nationaliteit dan mensen die er vroeger wel woonden?

 79. @ Sjef:

  De vergelijking lijkt op zich interessant, maar het is appels en peren vergelijken. De Moslim gemeenschap moet zich ook uitspreken tegen de onderdrukking van de Koerden door de Turken, maar dat gebeurt niet.

  De vraag of de Herbreeuwsen of de Palestijnen (praktisch zelfde volk) op dat stuke land van Israel/Palestina wonen is eentje die niet met vuist en wapen zal worden opgelost. Dialoog en compromis zal de oplossing zijn. Maar als de een met de thora zwaait en de ander met de koran, dan zal het er nooit van komen. Wel leuk voor de carriere-diplomaten die naam voor zich willen maken over de ruggen van de Joden en de Palestijnen aldaar.

 80. @ Neal Lachman:

  Het is geen appels met peren vergelijken. Het betwiste Kasmir is vergelijkbaar. Ook daar zijn 2 geloven elkaar aan het bestrijden. Ja , dat de bevolking het boventouw moet nemen staat buiten kijf. Met enige nuance dat de Westerse wereld Turkije zn gang laat gaan, want de VS heeft Bases in Turkije en laat Israel ook zn gang gaan want politieke belangen. Dus zoek uit wie het politieke onbehagen in stand houdt…het westen. Zij steunen regimes van bedei kanten zolang het hen bevalt…….Is Turkije gestraft voor de Armeense genocide? Is Israel gestraft voor hun oorlogsmisdaden?

 81. Neal Lachman Schreef:

  @ Sjef:
  De vergelijking lijkt op zich interessant, maar het is appels en peren vergelijken. De Moslim gemeenschap moet zich ook uitspreken tegen de onderdrukking van de Koerden door de Turken, maar dat gebeurt niet.
  De vraag of de Herbreeuwsen of de Palestijnen (praktisch zelfde volk) op dat stuke land van Israel/Palestina wonen is eentje die niet met vuist en wapen zal worden opgelost. Dialoog en compromis zal de oplossing zijn. Maar als de een met de thora zwaait en de ander met de koran, dan zal het er nooit van komen. Wel leuk voor de carriere-diplomaten die naam voor zich willen maken over de ruggen van de Joden en de Palestijnen aldaar.

  Ach Neal , excuses … alle niet Dalit Hindoes ect ect …

 82. Sjef Schreef:

  @ Neal Lachman:
  Het is geen appels met peren vergelijken. Het betwiste Kasmir is vergelijkbaar. Ook daar zijn 2 geloven elkaar aan het bestrijden. Ja , dat de bevolking het boventouw moet nemen staat buiten kijf. Met enige nuance dat de Westerse wereld Turkije zn gang laat gaan, want de VS heeft Bases in Turkije en laat Israel ook zn gang gaan want politieke belangen. Dus zoek uit wie het politieke onbehagen in stand houdt…het westen. Zij steunen regimes van bedei kanten zolang het hen bevalt…….Is Turkije gestraft voor de Armeense genocide? Is Israel gestraft voor hun oorlogsmisdaden?

  Kashmir heeft een dubbele bezetting , het Noorden door Pakistan , het zuiden door India .. en allemaal omdat een Hindoe leider voor zijn Moslimvolk mocht kiezen bij welk van de twee landen men zou horen , terwijl het volk bij geen van twee wilde horen…

 83. @ Sjef:

  Sjef, probleem is dat als je zulke vergelijkingen gaat maken dat je dan ook de risico loopt om verdachtmakingen jegens de Islam en vermeende Islamitische superioriteit krijgt. Want, WAAROM zou Kashmir een moslim-staat moeten zijn? Waarom moet het bij Pakistan, die niet bestond voor 1947. Laten we ajb hierover ophouden omdat het off-topic is.

  @ Al Bakrastani:

  Bakra, probleem met jouw reacties is meestal dat je allerlei zaken links en recvhts erbij betrekt en zelfs beledigd om je recht te halen. Wat heeft dit te doen met Dalits? Stop met zeiken, huilen en janken om alles en nog wat om je gelijk te krijgen. Het maakt je totaal ongeloofwaardig.

 84. Als joden, moslims, christenen en iedereen die over deze aardkloot ronddwalen zich nou eens druk maken om hun eigen familie, eigen inkomen en zich eens druk maken hoe ze hun naasten en hun naaste omgeving zo aangenaam mogelijk kunnen maken zodat iedereen godverdegodver normaal kan leven!!!!!!!! 😡 😡 😡
  Al dat gezeik daar in het Midden-Oosten over ” ik heb gelijk.. nee ik heb gelijk” …..
  Waar de beschaving ooit is ontstaan…. wordt de beschaving met rasse schreden vernietigt! Basta!

 85. @ Al Bakrastani:

  Haha… die “moslim bevolking” bestond minder dan 1,000 jaar niet eens. Dus je kunt nu niet de Joden de schuld van Israel-land geven om daarna te draaien en wel Moslims een land (Kashmir) toe te kennen waar zij vroeger als Hindus woonden en pas na bekering en of immigratie kwamen. Je moet niet met twee maten meten.

 86. En geo- politiek gezien heeft het Westen daar al in gegrepen. Het Westen zal eerder op de hand van India staan dan van Pakistan. Maar die 2 zijn net iets te gevaarlijk vanwege nucliare power van beiden.

 87. @104 En daarom begrijp je me volledig verkeerd. en schiet je jezelf in eigen voet Neal.

  Qoute:Sjef, probleem is dat als je zulke vergelijkingen gaat maken dat je dan ook de risico loopt om verdachtmakingen jegens de Islam en vermeende Islamitische superioriteit krijgt. Want, WAAROM zou Kashmir een moslim-staat moeten zijn? Waarom moet het bij Pakistan, die niet bestond voor 1947. Laten we ajb hierover ophouden omdat het off-topic is.

  !1. Ik heb nooit Kashnmir willen claimen als moslim staat, nog als Hindu staat. Ik Vergeleek die situatie alleen met Israel.
  2. Ik ben niet gelovig, althans ik geloof niet in verovering of dat mij geloof beter is dan een ander. Mijn pseudo geloof is niet veroverend en is niet erkend in nederland.
  3. Ik heb nooit gezegd dat kashmir een moslim staat zou moeten worden, ik heb slechts de vergelijking gemaakt tussen het protectoriaat Kashmir vroeger dat van de Britten was en het vroegere protectoriaat dat Palestina heette.

 88. Neal Lachman Schreef:

  @ Al Bakrastani:
  Bakra, probleem met jouw reacties is meestal dat je allerlei zaken links en recvhts erbij betrekt en zelfs beledigd om je recht te halen. Wat heeft dit te doen met Dalits? Stop met zeiken, huilen en janken om alles en nog wat om je gelijk te krijgen. Het maakt je totaal ongeloofwaardig.

  Tjee wat een nonsense Neal , jij begin met allerlei dingen als Pakistan en Turkije bij het Palestijns “israelische ” conflict te halen , en over excuses te spreken , dus geef ik een voorbeeld waar excuses ook op hun plaats zouden zijn … maar dan ben ik aan het zeiken huilen en janken , kom op jij trok dit plotseling naar een religieuze zaak terwijl voor Hamas alle verzetsbewegingen in Palestina seculier waren … maakt het Westerse kadootje aan de zionisten geen sprankje legaler . Dus stop zelf eens met mekkeren vanuit een regressie naar Hindoe suprematie gedachten van waaruit alles maar weer de schuld van de Islam is … Als je naar voor de Raj ga was trouwens India nooit één land , waarom zou het nu één land zijn … Kasmir voor de Kasmiris Palestina voor de Palestijnen en voor mijn part Bihar voor de Biharis ….

 89. @ Neal

  Ik heb expliciet Kashmir gekozen. Vanwege de discussie. Maar vertel mij waarom de palestijnen hun land af moeten staan en bv India in zijn recht zou staan Kashmir te claimen.

 90. Voor degenen die ten minste kunnen lezen zonder die splinter in het oog… het was Sjef die begon over Kashmir, niet ik.

  Voor de rest wens ik niet op off-topic gezwets in te gaan.

 91. Likoed Nederland Schreef:

  zelfbeschikkingsrecht.

  Het zelfbeshikkingsrecht van Israël is nergens op gebaseerd. De Joodse Staat heeft zelfs niet eens een Grondwet! Moeten we dat US-implementaat een `democratie’ noemen?

  Palestijnen, -de democratisch gekozen Hamas- hebben het recht, defensief en offensief, hun eigendommen te verdedigen tegen de Joodse agressor die hun land sinds `48 onrechtmatig bezet en die nu al helemaal de wereld op zijn kop zet door kolonisatie van Palestijnse gebieden die door het schunnige Zionistendom domweg worden geroofd van de oorspronkelijke bewoners.

  .

 92. @ Likoed Nederland:

  En waarop antwoord je als je over zelfbeschikking praat? Landje pik van Israel zie ik namelijk niet als zelfbeschikkingsrecht. Zelfbeschikking voor wie?

  @Neal het is totaal niet off-topic ,discussie gaat over het midden-oosten en aangezien het complexe regio is zullen er weleens andere regio’s ter sprake komen dan alleen Tunesie, Egypte of Libie. En ik heb geen splinter in het oog. Het lijkt er eerder op dat jij er moeite mee hebt dat ik Kashmir te sprake breng.

 93. @ sjef:

  1. De splinter was niet gericht aan jou.
  2. Waarom zou ik moeite hebben met Kashmir als onderwerp? Omdat ik een Indiaase achtergrond heb? Heel erg suggestief.
  3. Wat voor relevantie heeft de Dalit gemeenschap in India met de Palestijnse?
  4. Antwoord maar niet, want dit is mijn laatste reactie op dit gezever.

 94. Al Bakrastani Schreef:

  Neal Lachman Schreef:
  Israel heeft net zoveel bestaansrecht als bijvoorbeeld Pakistan, en alhoewel de meeste van de Indiaase bevolking met weemoed denkt aan het Grote India,
  O is Pakistan dan gegrondvest op van anderen gestolen land ???

  De stichting van Pakistan ging gepaard met aanzienlijke etnische zuiveringen. De afscheiding van Bangladesh eveneens. Er zijn in beide periodes aanzienlijk wat Hindoes verjaagd dus ja er is inderdaad land gestolen en er zijn inderdaad mensen verdreven om Pakistan mogelijk te maken. Pakistan betekent “land van de puren”. Helaas niet zo verbazend dat dit land berucht is om onderdrukking en etnische zuivering van minderheden.

  Ik blijf erbij ben je voor het opheffen van Israël maar niet voor het van de kaart vegen van tal van andere landen met soortgelijk wangedrag op hun naam dan ben je anti-Joods want dan heb je gewoon een dubbele/meervoudige moraal. Heel simpel. Israël weg prima dan Turkije, de VS, Australië, China, Rwanda, eveneens. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

 95. De PVV is wel consistent in diens standpunt want ze geloven dat een land toch niet kan deugen zolang het een Moslimmeerderheid heeft. Dus ze geloven niet in een democratiseringsproces in het Midden-Oosten. Hun geldschieters toevallig ook niet.

 96. Sofia van der Linde Schreef:

  Al Bakrastani Schreef:
  Neal Lachman Schreef:
  Israel heeft net zoveel bestaansrecht als bijvoorbeeld Pakistan, en alhoewel de meeste van de Indiaase bevolking met weemoed denkt aan het Grote India,
  O is Pakistan dan gegrondvest op van anderen gestolen land ???
  De stichting van Pakistan ging gepaard met aanzienlijke etnische zuiveringen. De afscheiding van Bangladesh eveneens. Er zijn in beide periodes aanzienlijk wat Hindoes verjaagd dus ja er is inderdaad land gestolen en er zijn inderdaad mensen verdreven om Pakistan mogelijk te maken. Pakistan betekent “land van de puren”. Helaas niet zo verbazend dat dit land berucht is om onderdrukking en etnische zuivering van minderheden.
  Ik blijf erbij ben je voor het opheffen van Israël maar niet voor het van de kaart vegen van tal van andere landen met soortgelijk wangedrag op hun naam dan ben je anti-Joods want dan heb je gewoon een dubbele/meervoudige moraal. Heel simpel. Israël weg prima dan Turkije, de VS, Australië, China, Rwanda, eveneens. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Ach ja als je dan blijf volhouden dat ik anti Joods ben , mag je dat geloven , Mensen zijn vergeten dat die zogenaamde etnische zuiveringen aan beide zijde van de Pakistaans -Indische grens gebeurde .. en mijn ontkenning van het bestaanrecht van ” israel ” is gebaseert op het feit dat het op gestolen land gegrondvest is , dus niets met mensenrechten te maken ..

 97. Terug naar de topic en hopelijk kan de discussie over het Midden-Oosten definitief op slot in deze topic.
  Ik ben zelf niet zo optimistisch als het gaat om radicale omwentelingen en veranderingen. Volgens mij zijn snelle oplossingen meestal niet de meest verstandigste.
  Alhoewel ik helemaal geen hoge pet op heb van Arabische regime’s is helemaal niet zo gezegd dat de Arabische revolutie’s tot een lente zullen leiden, misschien leiden ze wel tot een hele lange donkere winter. Wie zegt niet dat de omverwerping van een regime niet zal leiden tot een veel erger regime of slechtere levensomstandigheden? Oke, je hebt alles kort en klein geslagen om te laten zien dat het huidige regime weg moet, maar daarna wat moet je doen als de economie is ingestort, scholen, ziekenhuizen, bedrijven en infrastructuur zijn vernield? Hetzelfde als je zou beweren als medewerkers dat je het bedrijf kan verwoesten door te gaan staken. Als het bedrijf eenmaal kapot is, kom je dan als winnaar tevoorschijn? Of zal dat alleen maar leiden tot verliezers?
  Heeft de Communistische revolutie die aan miljoen mensen het leven heeft gekost ook niet geleid tot jarenlange barbaarse Communistische onderdrukking? En wat heeft de ontmanteling van het Communisme naar toe geleid? Nog meer armoe, onzekerheid, verslaving, wegvallen sociale zekerheid, rechtsextremise, prostitutie, explosieve toename daklozen, etc.
  Daarom geloof ik ook niet in partijen uit de extreem-rechtse of extreem-linkse hoek. Ik voel me meer thuis bij de partijen die een beetje ergens in het midden zit met voorkeur voor een gematigde linkse partij. al kan je tegenwoordig links niet echt links meer noemen. Alhoewel zij in verkiezingstijd braaf hun best doen om te laten zien dat zij Nederland leefbaar willen houden door zwakken te beschermen en doen zij vaak het tegenovergestelde als zij aan de macht komen.

 98. Al Bakrastani Schreef:
  Ach ja als je dan blijf volhouden dat ik anti Joods ben , mag je dat geloven , Mensen zijn vergeten dat die zogenaamde etnische zuiveringen aan beide zijde van de Pakistaans -Indische grens gebeurde .. en mijn ontkenning van het bestaanrecht van ” israel ” is gebaseert op het feit dat het op gestolen land gegrondvest is , dus niets met mensenrechten te maken ..

  Er vonden ook etnische zuiveringen plaats aan beide kanten van de grens te tijden van de stichting van Israël. Er hebben toen Joden moeten vluchten of zijn weggejaagd die al tijden in Arabische landen woonden.

  Australië en de VS zijn net zo goed gesticht op gestolen land.

  Jouw moraal is overduidelijk dubbel dan wel meervoudig. Als ik jou anti-Joods noem, dan doe ik dat met een reden want jij hanteert voor de Joodse staat andere maatstaven dan voor andere landen.

 99. Nee , Sofia , ik hou voor andere staten geen andere regels aan … Natuurlijk zijn Australië en de USA/ Canada ook op gestolen land gegrondvest … maar dat is niet kort geleden , de rechtmatige eigenaren van de zogenaamde “israelische “gebieden leven meestal nog … dat is een recente gebeurtenis .. En zuiveringen aan beide kanten van de grens , in het begin waren het slechts Askenazi Joden die naar het zgn “israel “gingen .. Voor de Sefardim gingen de Zionisten in de Arabische landen bij de Joden daar langs om ze te bewegen naar “israel “te komen .. en dan aanvankelijk alleen bij de welvarende , voor de arme Joden in b.v. het Marokkaanse Atlasgebergte zijn ze nog steeds niet gekomen , er zijn daar dan ook nog complete Joodse dorpen … De Joden die wel uit Arabische landen zijn weggejaagd ( geef eens voorbeelden , want in alle Arabische / Moslim landen wonen nog Joden , uitgezonderd Saudi Arabië , in Iran is het vanwege uit “israel “terugkerende zelfs een groeiende gemeenschap ) zijn dat juist omdat ze door de diefstal van de Palestijnse landen ( de zgn “stichting van israel “) en de behandeling van de Palestijnen zo impopulair werden .. Een Joodse afstamming is zelfs geen probleem om een hoge positie te bereiken , waarvan Khadaffi weer een bewijs is ( met een Joodse grootmoeder aan moederskant zou hij zich volgens de “israelische “wet zelfs in “israel”mogen vestigen …)

 100. @Al Bakastrani

  Wat een vertekening van de werkelijkheid. Zie Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_exodus_from_Arab_and_Muslim_lands

  Het aantal Joden in Arabische landen is gedaald van circa 800.000 in 1948 naar een 6.000 nu. Veel als gevolg van pogroms. Ook in Marokko nog maar een handjevol.

  En dat er in Iran nog Joden wonen, komt ook omdat ze niet mogen emigreren. Zoals ik persoonlijk van een in Nederland wonende Iraanse Jood gehoord heb, die al twintig jaar lang vergeefs probeert zijn vader er ook uit te krijgen. Zelf is hij met levensgevaar de grens overgelopen.

 101. #124 Ziolikoed. Hou eens op met koppiepeesten en je leugenachtige cijfers die je zelf ter plekke staat te verzinnen, volgens mij al Kaddisj biddend bij de Klaagmuur. Je lult weer krom wat recht zou moeten zijn. Er zijn juist miljoenen Palestijnen die op last van je lelijke apartheidsland niet mogen immigreren in Palestina. Alsof je achterlijke arrogante en mislukte regime daar baas over zou zijn en daar iets over te zeggen heeft. Wel, ik hoop dat ze allemaal komen en dat ze hun strijdlust tegen jouw soort meenemen.

 102. discusting how our queen and politians discust the citizen from the Netherlands , how they behave towards the citizen from the middle east…just for money..realy discusting , thats my opinion…they will be responsible for all the fallen citizen they cause…because i think the governments in the middle east feel bigger now because no one is interfearing them…and i think all the countrys around the middle east should help the citizen and not stay in just stupid talks…talk the walk and then walk the talk…but their just keep on stupid talks…were is the fire to help…they only help were they can find money i gues…just dogs. When do we citizen stop this crazy goverment and its queen….. And my advice for the middle east , as long as Europe Amerika and all the other countrys stay in their stupid talks…take a white flag and walk together Egyptians Tunesians Libiers together to Tripoli and after that to Yemen and use the militairy all you can get, to protect you as peacefull protest …the world have to protect you in this and take the media and show life what your doing. I dont know if there will be more victims from the crazyness of the governments, but it would be strange if the citizen cant win this fight. Now its more serieus then ever, total freedom for everyone, and please no religion wars between eachother it will lead to no were. Exept freedom in religion, freedom to just be who you all are, its nice to be different, ambrace it, be free to just to be who you are. that was what started all theese fights ,the right to be respected. This shame they cant take so they have to protect you. And all people in Europe Amerika were ever, order your governments to help the citizen of the middle east. Copy and past this everywere over the world if you can. Governments need to listen if not throw them over then they know what they did. We have a goverment choosen we thought to protect and stand for justice…. Not choosen to follow their own needs

 103. Ben benieuwd wie Likud Nederland nu weer de schuld in de schoenen schuift. De VN heeft ingestemd om in te grijpen in Libie. De VN die dezelfde Likud beschuldigde als overwegend Arabisch.(Veiligheidsraad). Hahaha. Bijkbaar zijn De Arabieren bereid tot ingrijpen en zijn ze zo gek nog niet. Anders kan ik niet snappen waarom Likud Arabische deelmame aan de veiligheidsraad ter discussie stelt. 😀

 104. En dan heb ik nog een vraag, aan Likoed Nederland. 😈

  Nu blijkt dat het helemaal niet om terroristen gaat die het joodse gezin heeft vermoord. Liebermann en Nethanyu stonden te popelen om de schuld in de schoenen te schuiven van de Palestijnen en als vergelding hebben ze er nog maar een Nederzetting er doorheen gedrukt. Wat vind jij er allemaal van?En jij noemt Israel de Democratische parel. Ik denk dat er nu Arabische landen zijn die Israel binnenkort gaan overstijgen als het gaat om democratie. Zij zijn het zat om in een totalitaire militair land te wonen, dat verzet zie ik noh niet in Israel.

 105. @Sjef

  Als nou iets ons gelijk bewijst dan is het Libie. Libie is een afzichtelijke dictatuur die al decennialang de eigen bevolking terroriseerd en vermoord. Ze hebben dan ook de slechts mogelijke score van mensenrechtenorganisatie Freedom House.
  En welk land wordt dus vorig jaar jubelend met 155 van de 192 stemmen gekozen in de VN Mensenrechtenraad? Met veel lof voor de fantastische plaatselijke mensenrechtenorganisatie?
  Inderdaad, Libie.

  Het sprookje van de kleren van de keizer, werkelijkheid geworden bij de VN!

  En bij ‘mensenrechtenorganisaties’ ook. Heeft u die ooit horen oproepen tot boycot van deze moslim dictatuur? Nee toch. Maar dus wel van de Joodse democratie.

  En u gelooft blijkbaar nog steeds in sprookjes. Of een Thai zo een cultuur van haat kent dat hij – om wat geld – babies de keel gaat doorsnijden. Nooit van gehoord. Wel vaker van Palestijnse terroristen die Joodse kinderen in hun slaapkamer vermoorden.

  Kortom, het verhaal van die Thai is fantasie uit de bekende Palestijnse propagandakoker.

  Wij vernemen uit Israel: “Ten eerste is inmiddels gebleken dat er geen Thaise gastarbeiders in Itamar of omgeving zijn. Het verhaal circuleert alleen in Palestijnse kringen. In dat verhaal zou de familie Fogel de Thaise bouwvakkers die hun huis bouwden niet betaald hebben. David Ha Ivri van de regionale raad Judea en Samaria (West Bank) berichtte ons dat er geen enkele Thaise gastarbeider in de omgeving van Itamar werkt of woont. Het huis van de familie Fogel was door Joden gebouwd, schreef hij.
  Israelische legerwoordvoerder Aliza Landes bevestigt dat de IDF geen enkele Thaise gastarbeider heeft verhoord in deze zaak.”

 106. Likoed Nederland Schreef:

  En bij ‘mensenrechtenorganisaties’ ook. Heeft u die ooit horen oproepen tot boycot van deze moslim dictatuur? Nee toch. Maar dus wel van de Joodse democratie.

  Ghadaffi is een seculiere dictator en heeft volgens de regels van de Zionistische Entiteit zelfs het recht zich daar te vestigen vanwege een Joodse grootmoeder aan moeders kant ..

  De moord op de kinderen van dit gezin is in de Moslimwereld breed veroordeeld ( geen nieuws hier in Nederland ) en hoe is een Palestijn ooit die Zionistische bezettingskolonie binnengedrongen ?? Wie zegt trouwens dat het geen mede “kolonist “was .. Ruzie in de Organenhandelaarsgemeenschap …

 107. Zeg Likoed, ik heb nog steeds geen antwoord op de vraag waarom de risjes van Wilders en de zijnen tegen Cohen en Polak en anderen voor u niet interessant is en allerlei pseudo-antisemitisme wel?

 108. @131

  Waarom zouden wij op uitspraken van Wilders (of wie dan ook) over de Nederlandse situatie reageren?
  Dat doen wij vrijwel nooit, onze vereniging richt zich op het conflict in het Midden-Oosten.

  @130

  Libie is lid van de Organisatie van Islamitische Landen, het machtsblok van 57 landen dat bihj de VN de dienst uit maakt.

 109. Omdat de PVV “De Israël partij” is in NL. Of pretendeert te zijn. Dat kun jij toch niet ontkennen? De PVV is wel degelijk een partij in dit conflict.

  Verder reageer je hier veel op deze site en dit word je nou eenmaal regelmatig gevraagd. O.a. door mij.

  KIim dus maar eens snel in de pen. Gaarne per omgaande een mooie onderbouwde visie van Likoed Nederland op Geert Wilders en de PVV.

  Je mag ons open podium hiervoor gebruiken.

 110. @133

  Dat hebben wij al gedaan, op het Israel standpunt van de PVV. Wij herhalen:

  “Het standpunt van de PVV – tegen een Palestijnse staat – gaat verder dan dat van de Israelische regering en Likoed.
  Want premier/partijleider Netanjahoe heeft zich in 2009 bereid verklaard om te onderhandelen met als einddoel twee staten die in vrede naast elkaar bestaan.”

  Behalve het Israel standpunt hebben wij als vereniging geen mening over de PVV (of andere partijen), dat valt buiten onze doelstelling.

 111. 134 Likoed. We? We Wij?? Gebruik je eigen platform in Israël voor je spam, zou ik denken. Wat hebben we hier met je keppeltjesland te maken trouwens, dat het zo belangrijk moet zijn dat hier en op tig andere blogs in NL jullie je onzin posten? Dat doen wij toch ook niet? Als je nog eens de mogelijkheid gaf tot discussie, maar nee, het is puur propaganda dat je andersdenkenden in ons land door de strot wilt douwen. Zogauw die erop reageren ben je pleite of niet huis.

 112. @Likoed Nederland

  zo misselijk om de foto’s van een dood kind te plaatsen

  je bent net zo erg als Robert de pedo van het Hofnarretje

 113. Likoed. Nou heb je nog nooit uitgelegd op hérhaald, verzoek, niet alleen van mij maar ook van tal van anderen op Krapuul, wat wij hier zo nodig te maken hebben met Israël?
  Een ander land komt hier toch ook geen zendtijd opeisen? Wat hebben we hier in NL met je land te schaften?
  We wachten in spanning af.

 114. @139
  Aha dit type spreekt namens De Partij. Die dus dol is op het antisemitisme van WiIders.

 115. Zegt trouwens wel wat over dat voddige krantje dat het weblog van Likoed Nederland gehandhaafd wordt terwijl Volkskrantblog verder opgeheven is.
  is dit de penitentie van Paul Brill voor het oprichten van het Palestina Komitee?

 116. @van der Kluft

  Dat is een misverstand. De Volkskrant had aangekondigd Volkskrantblog op te heffen, maar doet dat bij nader inzien toch niet.
  Bedankt voor de tip, wij moesten de melding daarover in de kop inderdaad nog weghalen, is nu gebeurd.

 117. @Likoed Nederland

  dode kinderen gebruiken voor je eigen propagandistische praatjes is net zo ziek als met glijmiddel en een fototoestel naar je oppasadres gaan 😥

  ga vooral zo door, de goeden moeten altijd onder de kwaden lijden, de goede Joden worden afgerekend op jouw vuiligheid en dan achteraf een potje janken dat jullie niet meer zo geliefd zijn 🙁

 118. Mubarak is weg. Het lijkt er op dat Egypte gaat hervormen.

  Nu Khadafi nog.

Reacties zijn gesloten.