Apple, eerste bedrijf dat 1000 miljard waard is, met dank aan alle politici die hen geen belastingen doen betalen

Technologiegigant Apple is sinds vorige week meer dan 1.000 miljard waard. Veel meer dan aan het genie van Steve Jobs ligt dat aan de schandalige uitbuiting van werknemers in onderaannemingen én aan de opmerkelijke creativiteit van de fiscale adviseurs van Apple.

Als je alle aandelen van Apple vermenigvuldigt met de koers kom je aan een bedrag boven de 1.000 miljard dollar. Nooit eerder was een bedrijf zoveel waard. IBM was 31 jaar geleden het eerste bedrijf dat de grens van 100 miljard overschreed.

De huidige top vijf wordt trouwens volgemaakt door bedrijven uit gelijkaardige sectoren: Amazon, Google-moederbedrijf Alphabet Inc, Microsoft en Facebook.

1.000 miljard, een miljoen keer miljoen, is een enorm bedrag. Als je de beurswaarde van Apple vergelijkt met een BNP dan zou het bedrijf de zestiende grootste economie van de wereld zijn, groter dan Turkije, Indonesië en Nederland.

Apple heeft alleszins meer spaargeld dan de meeste landen. Het bedrijf zit op een berg cash van 285 miljard dollar, een berg die door een jaarwinst van 50 miljard dollar almaar groter wordt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be